Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Dziura za listwą

menhils - 2014-08-20, 00:00
Temat postu: Dziura za listwą
Witam, za listwą w tylnych drzwiach mam dziurę 3cm i w kołą rdzę. Czym moge zalepic ta dziure, szpachla i włókno? I czym przykleic potem tą listwę, bo na tych zatrzaskach nie za bardzo trzyma te listwe?

I pytanie z innej beczki, ponad 80 kmh drży mi kierownica bardzo szybko w lewo i prawo

Z góry dzieki za pomoc

menhils - 2014-08-20, 10:09

Na *** to ruszałem,
Co z tym teraz zrobić?

Budda - 2014-08-20, 10:53

Listwę możesz przykleić na czarny silikon, tylko połóż go na brzegach listw żeby woda nie leciała pod listwę, nadmiar sylikonu który wyjdzie usuwaj na bierząco :)

Co do drgania kierownicy to albo już końcówki mają luzy i proszą o wymianę albo tak jak u mnie zgubiłeś odważnik z koła przez co są źle wyważone i biją :)

przemolas4 - 2014-08-20, 14:55

Pierwsze co , to kola do wyważenia , chyba że fela wygięta od drogowej loli ...
Tą lolę w drzwiach matą szklaną , ale wysokiej gramatury ( przypomina grubo pleciony material ) od wewnątrz . Z zewnatrz niska gramatura , ale ja bym nakladal dopiero na podklad epoksydowy ... Potem kit ale z wlòknem ... Na to finish , podklad akryl i kolor . Duzo zabawy . Lepiej podjechac do blacharza zeby wstawke zrobil za pare groszy . A silikon odcinasz papierem przylepnym . Przykladasz listwe , na laczeniu z blacha do rantu doklejasz tasme samoprzylepna ( na blache ) , pod listwe dajesz klej do szyb i czekasz az troszku sciagnie . Pote delikatnie odcinasz nozykiem i sciagasz tasme . I to tyle .

menhils - 2014-08-20, 15:03

W którym miejscu tą taśmę?
przemolas4 - 2014-08-20, 15:39

Przykladasz na sucho listwe do drzwi . W miejscu stykania sie listwy z poszyciem drzwi doklejasz tasme . Wyglada to tak jakby listwa byla nalozona na tasme , ale naprawde tylko stykaja sie ze soba . Nadmiar kleju czy silikonu nie wyplynie na blache tylko odrazu na tasmę . Jak przyschnie odcinasz silikon lub klej delikatnie od listwy i sciagasz tasme i po klopocie . Kurcze . Mam nadzieje ze mnie zrozumiales . :-)
menhils - 2014-08-20, 16:03

teraz tak :poklon:
wojtas83 - 2014-08-20, 17:08

menhils, Ja na Twoim miejscu poszukał bym drzwi w kolorze, jak się postarasz to znajdziesz za 50-100 zł i zostanie tylko przełożyć, a jak będą innej barwy pomalować i przełożyć, bo spawanie, czy zaklejanie żywicą wyjdzie tyle samo co drugie furtki, a malować i tak musisz.
menhils - 2014-08-20, 17:32

Teraz akurat dalem do spawania bo i tak mialem do wymiany koncowke wydechu