|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Wskaznik paliwa
Niepolski - 2007-08-20, 02:08 Temat postu: Wskaznik paliwa Cześć Podczs jazdy wskazowka wskazujaca stan paliwa (a było go ponad ćwierc baku) nagle opadła do zara i...leży Jakieś Koledzy sugestje?? Jak myslicie pływak?? yyyy jakaś linka z kadś sie odpieła?? Przy pompie paliwa moze coś a mam ja w baku?? z góry dzieki za podpowiedzi
spyro - 2007-08-20, 10:24
Pływak najpewniej coś nie bardzo działa. A reszta na liczniku jest OK, tzn wskazówki obrotomierza, prędkości i temp płynu są OK?
Niepolski - 2007-08-20, 21:04
spyro napisał/a: | wskazówki obrotomierza, prędkości i temp płynu są OK? | reszta wszystko oki tylko wskaznik paliwa padł na zero i lezy Pływak to gdzies przy pompie paliwa tylko gdzie??
sebastian - 2007-08-20, 21:34
Może któryś z przewodów, które są przy pompie paliwa, się odpiął, odczepił
pampam - 2007-08-20, 22:04
wymienialem dzisiaj pompe...plywak jest z boku pompy po odreceniu gory i lekkim wyciagnieci widac przewody od plywaka zeby wyjac plywak niemusisz wyjmowac pompy....delikatnie do gory i ladnie wyjdzie..
1.8 ABS 94r
Niepolski - 2007-08-20, 23:03
Dzieki chłopaki za podpowiedzi na wekendzie popatrze (tylko ta cholerna butla z gazen nad dekielkiem pompy wwwwrrrrr) aleeeee damy radeeee
sebastian - 2007-08-21, 18:43
Jak mi pompa paliwa padła, nieobyło się bez ściągania butli z gazem, bo za cholerę nie dało rady tej pompy wyciągnąć. I najgorsze, że miałem cały bak benzyny, to 20 litrów musiałem spuścić. Ale wszystko już działa oki.
Niepolski - 2007-08-22, 12:07
sebastian napisał/a: | ściągania butli z gazem | choler.... butle
spyro - 2007-08-22, 13:47
sebastian napisał/a: | nieobyło się bez ściągania butli z gazem |
Niepolski napisał/a: | choler.... butle |
Dlatego zawsze uważałem, że jak gas to tylko ze zbiornikiem terroidalnym (zamiast koła zapasowego), dzięki czemu bagażnik pozostaje cały do dyspozycji i nie ma problemów z odstępem do pompy, kabli idących na boku itp itd...
marmarmarek - 2007-08-23, 02:51
spyro napisał/a: | jak gas to tylko ze zbiornikiem terroidalnym (zamiast koła zapasowego) |
a ja na jednej butli do kolobrzegu dojechalem bez tankowania w miedzyczasie (butla 55 litrow) no jak mi pompka siadla to tez ja musialem podnosci, ale nie bylo tragedii. skoro wskazowka opadla, to moze plywak sie utopil...?
jaca - 2007-08-23, 07:03
Nie ma tragedii ja już parę razy wyciągałem butle z gazem
Tylko najlepiej nie palić papierosów w trakcie wyciągania hehe
spyro - 2007-08-23, 10:04
marmarmarek napisał/a: | na jednej butli do kolobrzegu dojechalem bez tankowania w miedzyczasie usmiech_duży (butla 55 litrow) |
moja ma 45 litrów czyli tylko 10 litrów mniej... A jaka wygoda. Poza tym Polska to kraj wiodący w ilości stacji gazu, są wszędzie, nakażdym rogu, więc to nie problem. Szkoda bagażnika i czasu potem z demontowaniem, podnoszeniem butli itp operacjami. Ale to temat rzeka, nie raz o tym gadaliśmy już i moim zdaniem szkoda przepastnego bagażnika Ventki na zawalanie go butlą od gazu jak można ją schować w miejsce zapasu, nie widoczna, nie przeszkadza a bagażnik cały do dyspozycji...
A tym bardziej Jaca u Ciebie, przecież Ty masz koła 15-stki jak dobrze pamiętam założone u siebie to i tak zapasowej 15stki nie wciśniesz w miejsce koła zapasowego, więc tym bardziej masz puste miejsce...
Niepolski - 2007-08-23, 23:10
marmarmarek napisał/a: | to moze plywak sie utopil...? | jutro sie zobaczy co do butli to Spyro ma racje tylko w koło
|
|