Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - Vento GT by ŁySy

ŁySy - 2014-10-22, 22:19
Temat postu: Vento GT by ŁySy
Siema Wszystkim, chciałbym zaprezentować moje autko :-)

Model:VW Vento GT.
Rocznik:1995
Silnik:2.0 8v 115km

Wyposażenie:
4xel. szyby
el. lusterka
klimka manualna
wspomaganie kierownicy
centralny zamek+pilot
grzane przednie fotele Recaro

Zmiany:
fotele Recaro
projektory hella
grill 2 żebra (bedzie w kolorze autka)
gwint Bilstein
zegary 20 jahre
kierownica Raid HP
listwy oryginalne GT (były zwykłe gumowe chyba na metry hehe)
audio:
jednostka sterując Alpine
wzmacniacz Alpine
tuba Hertz
To było by chyba na tyle.

Mody przez które przejdzie ventyl w najbliższym czasie to
malowanko (zastanawiam się nad zmiana koloru)
felgi BBS RC 041+adaptery
wymiana ramek projektorów (popękane)
wydech w stylu dtm (leżakuje w garażu)

A to fotki przedstawiające autko

kowal323 - 2014-10-22, 22:28

Ładna sztuka :) Zarzuć mu Vento froncik i będzie malina.. Koloru bym nie zmieniał, chyba, że na jakiś nie typowy.. Powodzenia w modach :)
vwjanekvento - 2014-10-22, 22:49

No mi ten front z golfa nie podchodzi i ta lotka z tylu ;)
Budda - 2014-10-22, 23:20

Witamy :P froncik golfa to ohyda, daj mu jakąś ładną twarz :D lotkę oderwiesz i git :) kolorek ładny, pasuje do ventyla i ciekawa felga :) chętnie zgłębię temat wydechu :) powodzenia w modach i żeby służył :D
wojtas83 - 2014-10-23, 10:30

Witam na forum, nareszcie ktoś z moich okolic. Ventka bardzo ładna i plany również dobre. Co do frontu z golfa na kolana nie powala ale akurat w tych kolorach może być jak dla mnie. Może póki zima nie przyjdzie to mały spocik może gdzieś w połowie drogi? Albo akurat w następną niedzielę mam spot całej grupy mazowieckiej tu masz wszelkie inhttp://forum.vwvento.or...278682#278682fo na ten temat
ŁySy - 2014-10-24, 23:06

Budda napisał/a:
Witamy :P froncik golfa to ohyda, daj mu jakąś ładną twarz :D lotkę oderwiesz i git :) kolorek ładny, pasuje do ventyla i ciekawa felga :) chętnie zgłębię temat wydechu :) powodzenia w modach i żeby służył :D

mi się np podoba z frontem na projektorach (czyli golfa) najważniejsze że to grupa vag :) no i raczej się nie zanosi na jego zmianę, lotka jest w planach żeby wyleciał, a nad tłumikiem końcowym muszę trochę popracować i go spasować, jak to zrobię wrzucę foto :) powodzenia w modach i żeby służył :D dzięki i wzajemnie :D pzdr

ŁySy - 2014-10-24, 23:16

wojtas83 napisał/a:
Witam na forum, nareszcie ktoś z moich okolic. Ventka bardzo ładna i plany również dobre. Co do frontu z golfa na kolana nie powala ale akurat w tych kolorach może być jak dla mnie. Może póki zima nie przyjdzie to mały spocik może gdzieś w połowie drogi? Albo akurat w następną niedzielę mam spot całej grupy mazowieckiej tu masz wszelkie inhttp://forum.vwvento.or...278682#278682fo na ten temat

Dzięki za dobre słowo :D , a co do spota możemy coś pomyśleć, jestem jak najbardziej na tak tylko jak czas pozwoli :) jak coś to się odezwę.Aaa a ten link co mi podesłałeś nie działa :( pzdr

tom cio - 2014-10-24, 23:20

ŁySy, spójrz na adres ;) Usuń in sprzed http i zadziała.
ŁySy - 2015-02-19, 20:26

Noo i nareszcie coś się ruszyło w temacie hehe wpadł nowy fancik, i czeka na wiosnę, adaptery 5x100 na 5x120, wyczyszczone, wypieszczone, ręcznie hehehe, może jutro złożę jedna felgę to pyknę fotkę i wrzucę w temat jak wygląda na aucie :-)

to stary stan śrub od rotorów bbs..

a to ich nowy stan, też dopieszczane ręcznie :-D , tylko będzie lepiej je poniklować żeby nie rdzewiały jak poprzednio, roboty było sporo z nimi ale warto jak się na nie patrzy :-)

jest różnica ...

Leszczu - 2015-02-20, 14:29

jestem za golf frontem i to na projektorach, pomalowałbym listwe od grila w kolor :)
ŁySy - 2015-02-20, 20:22

będzie w kolorze będzie, ventyl idzie pod pistolet za 2 tygodnie :)
Leszczu - 2015-02-25, 18:40

cały, czy tylko częściowo?
ŁySy - 2015-06-21, 14:11

mały aktual bo sporej nieobecności..
Śrubki jakiś czas temu ogarnięte w pełnym połysku ;-)
Kółka też ogarnięte na tip top..
A tu już na ventylku..

No i wymiana szyby bo niefartownie pękła, i przy okazji tryśnięcie dachu na warsztacie bo malowanie całego przesunąłem na pózniej bo narazie nie ma czasu i miejsca bo mamy tylko 1 stanowisko..

ŁySy - 2015-06-21, 14:18

Leszczu napisał/a:
cały, czy tylko częściowo?

malowany będzie cały narazie dach poleciał w czarny mat taka przy okazyjna odskocznia hehe na dniach wrzucę fote jak to wygląda..

Hormon - 2015-06-22, 10:58

Na tył dystans, za bardzo wsunięte jest koło do środka.

P.S. Używaj opcji edytuj.

wojtas83 - 2015-06-22, 21:18

Hormon, dobrze piszesz, ja bym widział min 15mm
ŁySy - 2015-06-22, 23:28

dystanse juz sa 10mm i na weekendzie beda zarzucone :)
ŁySy - 2015-07-26, 19:53

Mały aktual
Venciak dostaje nowe okulary i listwa pod grill leci w kolor na warsztacie
no i dach poleciał w czerń hehe
a tu mała sesja przy kąpieli..

Leszczu - 2015-07-27, 00:37

Zaproponowałbym: duuużo w dół, Bra OUT i będzie git. :)
ŁySy - 2015-07-27, 00:59

Leszczu napisał/a:
Zaproponowałbym: duuużo w dół, Bra OUT i będzie git. :)

Co do gleby trzeba by było wyjąc zawias i ogarnąć nakrętki noo ale z tym zejdzie a muszę się czymś poruszać, rozważam też zaklepanie rantów i wtedy wywalenie helperów, jak będzie okazja i czas to się ogarnie temat a jak nie to na następny sezon będzie gleba

ŁySy - 2015-07-27, 01:00

A tu mój amatorski filmik :D
https://www.youtube.com/watch?v=Q3qCwMwAvXA

Leszczu - 2015-11-18, 12:56

nie lubię srebrnego koloru, ale... uważam że ma potencjał, podoba mi sie. Lajk. :)
Leszczu - 2015-11-18, 12:57

nie lubię srebrnego koloru, ale... uważam że ma potencjał, podoba mi sie. Lajk. :)