|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem z dieslem
samsung - 2014-10-29, 18:01 Temat postu: Problem z dieslem Witam wszystkich . Posiadam Golfa 3 1.9 tdi 110km Silnik AFN. Wiem że to jest forum Vento
ale na innych forach nie uzyskałem odpowiedzi. Otóż auto pewnego dnia nie odpaliło
łapało na kilka sekund ale gasło. Sprawdziłem wtryskiwacze paliwo idzie ale nie wiele.
Akumulator jest naładowany, próbowałem też auto startem i bez skutków. Podpiołęm
vag coma i okazało się że jest problem z immo. Wymontowałem puszkę od immo i komputer
i oddałem do mechanika. Czytałem że najlepiej wyłączyc immo z komputera.
Po odebraniu cześci od mechanika założyłem i po przekręceniu kluczyka nic...
Silnik nawet nie zakręcił ale zaczęło brzęczeć z puszki od bezpieczników a dokładnie z
przekażnika 109. Niestety w tym miejscu moja wiedza z mechaniki się kończy.
Problemem jest też fakt że auto stoi za granicą, tutejśi mechanicy zbywają mnie odpowiedzią
że takich aut się nie opłaca na prawiać. Byłbym wdzięczny za jakieś rady wskazówki. Pozdrawiam
tom cio - 2014-10-29, 19:01
Nie rozumiem w czym problem? "mechanik" $*^%*&%( ori ecu i immo, wymienić i będzie chodzić, innego wyjścia nie ma (no chyba że znów chcesz naprawiać tego ecu i immo).
samsung - 2014-10-29, 19:11
A więc problem jest taki że auto po skasowaniu lub jak to nazwać wyłączeniu immo dalej nie odpala. I czy ten przekażnik 109 ma coś z tym wspólnego.
A przy okazji co to znaczy ''ori i ecu ''
tom cio - 2014-10-29, 20:37
ECU=komputer silnika A ori no to że oryginalny. Sprawdzałeś czy to ecu jest na 100% sprawne po tej naprawie? Włóż do innego auta i powinno chodzić skoro usunął immo. Wg mechanik sierdzielił ecu i dlatego się cuda dzieją, nie wiem jak od wymontowania i wmontowania ecu i immo może się coś stać w aucie.
I nie pisz post pod postem masz 30 minut na edycję poprzedniego i z tego korzystaj.
lukas - 2014-10-29, 21:28
Witam:-)
Kolego jak masz uwalony przekaźnik 109 to autka nie odpalisz.
samsung - 2014-10-29, 21:53
Niestety niemam jak sprawdzić ECU. W okolicy niemam znajomych z podobnym autem.A co do tego przekaźnika 109, jak go rozbierałem to wygląda jak nowy. Jedynie to słychać takie charakterystyczne brzęczenie właśnie z tego przekaźnika i raczej pójdę w stronę wymiany na nowy. Co do pisania postów pod postem moja wina. Dopiero co poznaje to forum
hotdriver - 2014-10-30, 07:48
samsung, Za nowy przekaznik w sklepie dasz kosmiczna kase udaj sie na szrot i wyciagnij z jakiegos golfa lub spytaj sie czy nie maja
samsung - 2014-10-30, 08:14
W sumie to nowy jest pewniejszy. A ceny na ebayu są podobne jak w polsce.
tom cio - 2014-10-30, 08:23
Nie, nowy nie jest pewniejszy chyba, że bierzesz z aso.
pawlik1993 - 2014-11-03, 22:28
wymien ten przekaznik a jak nie pomoze to wywal immo całkowicie
|
|