Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - SKORA

przemolas4 - 2007-08-26, 19:13
Temat postu: SKORA
Od pewnego czasu niose sie z zamiarem obszywania autka w skore , przy okazji kupna foteli gt.
stad odrazu nasowa sie pytanko odnosnie klubowiczow .
Czy jest w srod nas osoba , ktora zglebila ten temat lub wrecz zajmuje sie tym profesjonalnie lub chociaz jako hobby?
:lol: :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 2007-08-26, 19:16 ]
tak dla przykladu . oczywiscie nie w tych kolorach ........ale .......... o to mi chodzi .
:lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 2007-08-26, 20:06 ]
ewentualnie prosze ( jesli macie takowe) adresy ,linki firm zajmujacych sie tego typu rzeczami .
te bardsziej exkluzywne i te tansze rowniez .

yahoo - 2007-08-26, 20:21

www.javacardesign.pl :OK: porządna firma, a ich tapicerki wykonane są ślicznie i bardzo dopracowane
przemolas4 - 2007-08-26, 23:23

Tak . Zgadza sie . Z ta firma juz nie raz sie spotkalem .
Jednak ceny tej firmy , to te raczej z gornej polki .
swiadczy o tym chociazby fakt , ze pol europy zamawia obszywanie tapicerek u nich ...... na termin .
znaczy czesto sa kolejki na ich uslugi .
:] :] :]
dzieki za odzew .
szukam troszke tanszych firm .
:jupi: :jupi: :jupi:

spyro - 2007-08-27, 11:26

Poszukaj poprostu tapicera, mały prywatny zakładzik. Większość z tapicerów bawi się w takie rzeczy i będzie to dużo tanej niż w Javie, któa to obszywa auta po paręset tys zł.
Ale ogólnie i tak taka zabawa wyjdzie Cię więcej niż furka jest warta:-) Nikt taniej tego nie zrobi bo materiał drogi a roboty w cholere... Ale efekt super...

przemolas4 - 2007-08-27, 12:16

masz racje .
ale cena o ktorej mowisz jest wzgledna .
za metr kwadratowy koziej skory o wysokim wspolczynniku niepalnosci
(a co za tym idzie - wytrzymalosci) trzeba zaplaic w churtowniach okolo 59 zl w gore .
zalezy jak ma byc garbowana .
ale przecietnie ok 59 zl .
boczki dzrzwi mam juz obcykane , tak samo jak tylna polke i tapicerke z przodu .
jedyny problem stanowia fotele .
to juz wyzsza szkola jazdy , a zalezy mi na tym by efekt tez jakis byl .

i wlasnie dlatego zwracam sie z prosba do uczestnikow forum , czy moze maja takowego ziomka jako znajomego , czy nawet sami sie tym drudnia .
z gory dzieki za pomoc .

spyro - 2007-08-27, 13:44

W tej chwili oddałem furkę do lakiernika i między innymi ten gościu ma jakiegos tam ziomka tapicera co wyczynia takie cuda, że głowa mała. Więc jak będę furkę odbierał to sie zapytam o jakiś kontakt do niego...
przemolas4 - 2007-08-27, 14:58

ok . super . dzieki . barzo mi na tym zalezy .
:lol2: :lol2: :lol2:

Pupekk - 2007-09-01, 01:14

Też własnie myśle nad obszyciem siedzen...ale nie wiem sam... w poprzednim aucie obszywałem skóra i w zime zimno jak cholera a w lato nie dało sie siąśc...nie wiem musze pomyślec...
kovval - 2007-09-01, 13:07

boczki moze byc skora, ale srodek alkantara z siatka na wierzchu - tak ja to widze... kiedys :>
yahoo - 2007-09-01, 15:13

Pupekk napisał/a:
Też własnie myśle nad obszyciem siedzen...ale nie wiem sam... w poprzednim aucie obszywałem skóra i w zime zimno jak cholera a w lato nie dało sie siąśc...nie wiem musze pomyślec...

co to za skóra była ??

spyro - 2007-09-01, 19:18

yahoo, jeśli ma się wentylowane siedzenia z chłodzeniem to wtedy spox, ale każda skóra w lato się nagrzewa a w zime jest zimna, a biorąc pod uwagę wartość naszych autek nikt hyba nie założy fotel chłodzonych i ogrzewanych bo to jest masakryczna kasa...
przemolas4 - 2007-09-01, 20:44

panowie .
spokojnie .
przyciemnione szybki.......
klima w aucie ..... i ...... prawdziwa skora .
tak ja to widze .
spyro ma racje ......ale.......nie chce mi sie wiezyc , eby wszystkie auta mialy teraz chlodzone fotele .
z tego co zdazylem sie dowiedziec , to siedziska powinny bic wykonane ze skory profilowanej z dzioreczkami malymi do przeplywu powietrza , tak samo jak oparcia siedzen .
a w zime jak to w zime ........ skoro do gleby przywyklem , to do tego tez przywykne .
ale ten zapach i wyglad to najlepszy efekt .....

yahoo - 2007-09-01, 22:24

spyro napisał/a:
każda skóra w lato się nagrzewa a w zime jest zimna

guzik prawda, woziłem tyłek na skórce i nie mam złych wspomnień - siedzenia nie były wentylowane ani podgrzewane ( recaro w astrze gsi ) - nic mnie latem nie parzyło, a zimą też było ok
w A6 miałem skórę jasny beż ( fakt tu były grzałki i klima akurat )i jedynym mankamentem były ślady od jeansów na siedzisku po dłuższej jeździe :-)

spyro - 2007-09-02, 09:48

Nigdy skórki nie miałem w aucie więc nie potrafię o tym ni powiedzieć, ale wiem, że zawsze każdy kto miał to właśnie tak mówił, że lato upał a zima zimno. Braciak miał skórkę w wielu autach, ale zawsze siedzonka podgrzewane i wentylowane, więc wtedy to żaden problem mieć skórę...
przemolas4 - 2007-09-03, 21:13

powracajac do tematu........ spyro .
Pisales , ze mozesz sie zorientowac u jakiegos ziomka tpicera , czy cos w tym guscie .
bylbym wdzieczny za info.
:lol2: :lol2: :lol2:

spyro - 2007-09-04, 10:43

Ano w czwartek odbieram furę więc będę wszystko wiedział. U mnie właśnie ten tapicer miał zrobić parę zabiegów z kanapą tylną, tzn przełożyć tapicerkę z kanapy nie dzielonej na dzieloną a co za tym idzie dobrać materiał i doszyć itp i td, także robótka większa. Zobaczymy jak to zrobił, jak rzeczywiście tak rewelacyjnie wtedy Ci z czystym sumieniem Ci polecę go :-)

A co do tej firmy co mi napisałeś na gg to byłem u nich i niestety nie zajmują się skórami do aut, ale facet mi obiecał że puści mi mailem albo smsem namiary na jakąś podobno nie aż tak drogą firmę co ma skóry do autek.

przemolas4 - 2007-10-19, 23:36

no to jakbys mogl ......... to bym byl ....... moze kiedys szczesliwym posiadaczem ventki w skorze .
spyro - 2007-10-20, 13:28

przemolas4, przykro mi le lakiernik okazał się głupim chu... Nie dośc że spaprał furę to oczywiście żaden tapicer nic nie zrobił...

Ale za to rozglądałem się w Łodzi i znalazłem 4 warsztaty specjalizujące sie tylko w tapicerstwe samochodowym. Ceny za wnętrze, tj fotele przód, kanapa tył i boczki drzwi zaczynają się od 4 tys zł wzwyż... W ŁDZ nic taniej nie ma. Cena z materiałami i robocizną, gwarancją.
Ta firma która mi podaje to byłem u nich już jakiś czas temu i pisałem CI na gg, widac nie doszło, że oni handlują skórami ale nie do aut.

Tu gadałem osobiście: http://www.tapcar.pl/
Profesjonalnie ale od 4 tysi netto zaczynają przebudowy w środku. I tylko na prawdziwej skórze, żaden skaj. Nie wiem o czego t zalezy ale każdy komu mówiłem, że chciałbym sztuczną skórą to pukał się w czoło i mówił że oni nie robią na sztucznych skórach tylko na prawdziwych...

yahoo - 2007-10-20, 21:55

piszesz, że od 4 tys. , a do javy nikt z Was nie dzwonił w tej sprawie ?
jaca - 2007-10-21, 00:43

Trochę większa stawka startowa
yahoo - 2007-10-21, 11:10

ale wiesz konkretnie, czy tylko tak piszesz ? bo nie widzię tu konkretnej kwoty
jaca - 2007-10-21, 13:12

Nie chce pisać ile bo to było już dawno jak do nich dzwoniłem
Ale jak z nimi rozmawiałem to mi szczena opadła
A z 4 tysiącami to nawet nie podchodź

spyro - 2007-10-21, 15:32

Ja dzwoniłem, JAVA zaczyna rozmowy od 15 tys netto wzwyż (same fotele)... To nie ta liga ... Oni robią wnętrza do aut pokazowych, do merasi po pół miliona złotych itp...
yahoo - 2007-10-21, 16:19

podjadę do javy w tygodniu, i dowiem się jak dokładnie wyglądają koszty
kiedyś mieli mi szyć peugeota, i nie była to tak kosmiczna kwota, może ceny się pozmieniały, kto wie

spyro - 2007-10-21, 18:43

Może kiedyś jak byli małą firmą... Bo w tej chwili to ogromna firma, reklamy w gazetach i TV... To sporo kosztuje.
yahoo - 2007-10-21, 21:23

to nie było tak dawno, a firmą mniejszą też wtedy nie byli
mieszkam blisko, więc postaram się porozmawiać osobiście ze Sławkiem o ewentualnych kosztach itd

spyro - 2007-10-21, 21:38

yahoo, no to jak masz blisko to wpadnij tam. Ja jak zadzwoniłem i przedstawiłem sytuacja taką kwotę mi powiedzieli.
yahoo - 2007-10-21, 21:40

oki, jak coś to truknę o czym się dowiedziałem
przemolas4 - 2007-10-22, 00:33

cieszy mnie fakt , ze cos sie ruszylo w tej sprawie .
jest nas juz taka wielka grupa (klub i forum ) , ze zawsze znadzie sie ktos , kto potrafi cos zalatwic , aproopos...... jakbys sie juz zjawil w javie to mozna zagaic temat o klubie , bo znajac zycie na dzien dobry moge wymienic conajmiej 5 osob z klubu , kktore powaznie mysla o skorzanym wnetrzu .
:lol: :lol: :lol:

yahoo - 2007-10-22, 21:13

przemolas4, nie ma tematu - do końca tygodnia sprawę załatwię i na bierząco napiszę co i jak. z info o klubie też całkiem dobry pomysł, więc nie omieszkam :OK:
spyro - 2007-10-22, 22:35

yahoo, to niech popiszą umowę z nami, tj. Stowarzyszeniem i w ten sposób ja ich umieszczę u nas na stronie a klubowicze będa mili zniżki w firmie Java... Także zagadaj w imieniu Stowarzyszenia jaki rabat dadzą i podeślę ci umowę do podpisu.
yahoo - 2007-10-22, 23:10

oki, się zrobi jak piszesz
MAPET - 2007-10-25, 07:43

juz widze jak ktos bedzie ventke w javie robil ;) za 10 tys zl heh ;)

spyro napisał/a:
Ale za to rozglądałem się w Łodzi i znalazłem 4 warsztaty specjalizujące sie tylko w tapicerstwe samochodowym. Ceny za wnętrze, tj fotele przód, kanapa tył i boczki drzwi zaczynają się od 4 tys zł wzwyż... W ŁDZ nic taniej nie ma.

sa chyba jednak
za 2-3 tys zrobia wnetrze... niestety nie bede mowil i polecal bo nie wiem jak z jakoscia.. kumplom robili..
pzdr

idgray - 2007-10-25, 13:30

ja zapraszam do szczecina ludzie z całej polski u nich robią koszt około 12 tyś :)
www.tapicer.szczecin.pl

przemolas4 - 2007-10-26, 00:25

skoro roobili kumplom , to moze zasiegnij jezyka jak z trwaloscia i wykonczeniem .
wydac 2-3 tysi jest lzej jak np. 5 ....... prawda ?? ??
z gory dzieki za fatyge .
Mapet . moze jakies foty jak tam kumple w autach maja ?? ??
:OK: :OK: :OK: :OK:

MAPET - 2007-10-26, 00:28

zobacz na mojej www.mapet-tuning.com fioletowego golfa 1 kuby w dziale wasze auta
spyro - 2007-10-26, 11:42

Hmm, mi sie osobiście tylko po fotach średnio podoba robota na tych fotelach, ale czego innego można się spodziewać za taką cenę.
MAPET - 2007-10-26, 11:48

ale co ci si enie podba ? jakosc wykonania? wg mnie sa OK

kumpel z www.carmania.pl tez do 3 tsy obszywa bodajrze

spyro - 2007-10-27, 13:40

No na Twoim forum ktoś kto to wdział napisał niezbyt cieawą opinię. Ja osobiście nie widziałem, opieram sie tylko na tej opinii. Ogólnie 700 z za wszystkie siedzenia to bardzo mało...
MAPET - 2007-10-27, 17:42

ale co widzial? 700zl gdzie co jak?
spyro - 2007-10-27, 19:33

Mapet, nie pamiętam już koto to pisał. Pamiętam za to że Idgray mówił cenę 700 zł na Zlocie w Krzeczowie więc to bardzo tanio i materiał u być tani skoro wszystko razem zmieściło się w 700 zł...
MAPET - 2007-10-27, 19:50

jak by mi kto powidzial ze w 700 si ezmiesci to chyba nei wiem z czego by to robil.. jak ja 200zl dalem za poprawki moich foteli poprzedni GT ..
spyro - 2007-10-27, 20:11

TO nie ja to powiedziałem... Sam aż oczy wybałuszyłem jak to usłyszałem bo 700 złociszy za komplet to bardzo tanio, jak ja się pytałem o tylną kanap to sam materiał wycenili na 300 złociszy i to kiepski jakiś, a gdzie robota...
MAPET - 2007-10-27, 20:14

hehe a w ogole ta cala eko skora sie mowi bo ladni ebrzmi.. a to poprostu skaj... jest skaj i skóra... a nie jakeis cuda typu ekoskóra... kiedys gadalem z powaznym tapicerem i mi to wyajasnial.. nawet pokazywal jak niemcy oszukuja w moim mk2
ze na prozdie to skora z z tylu i boki boczków to skaj.. mowi ze nawet w lepszych autach tak robia.. skora ma swoja cene i tyle...

spyro - 2007-10-28, 13:24

MAPET napisał/a:
skora ma swoja cene i tyle...

nic dodać nic ująć... To jak z butami, tanie buty wykonane z modnej eko-skóry szybko się zniszczą, a skórzane buty wykonane z prawdziwej skóry są nie do zdarcia. Podobnie z autem, jakość musi kosztować...

idgray - 2007-10-29, 11:45

ja pisałem że 700 zł Kuba zapałcił za obszycie dwóch foteli i kanapy w mk3 obszywał ekoskórą i materiałem ja tam się nie znam ale dla mnie wszystko było ok z tym obszyciem ;)
Doombringer - 2007-11-13, 08:24

sory za OT ale z tą skórą nie do zdarcia przesadziłeś... W 97 miałem powazny wypadek i po wyjści ze szpitala miałem nosić buty usztywniające kostkę. Wtedy najlepsze były glany. Swego czsu miałem okację upować buty za 360 zł z gwarancją z prawdziwej skóry. Wytrzymywały rok. nawet mniej. Dokłądnie tyle też wytrzymuja glany kupione na byle placu za 150 zł bez gwarancji i nie wiadomo z czego zrobione. Pękały dokładnie w tym samym miejscu i mniej wiecej w tym samym czasie (róznica miesiąca) Tak więc nie zgodzę się, ze skóra jest aż tak wytrzymała...
MAPET - 2007-11-13, 08:30

Doombringer napisał/a:
) Tak więc nie zgodzę się, ze skóra jest aż tak wytrzymała...

wiadomo.. nawet w aucie przeciez po latach sie zdziera... ;) tylko po latach 15 a po 3 to roznica ;)

spyro - 2007-11-13, 21:09

No własnie skórzane fotele wytrzymają dużo więcej niż skajowe... Podobnie kapciochy...
Hektor - 2007-11-13, 21:19

Nie chciałbym w swojej ventce tapicerki w skórze i skórzanych fotelików. Podobno w ciepłe dni idzie się spocić na oparciu - tak słyszałem. Czy to prawda ??
spyro - 2007-11-13, 21:37

Hektor napisał/a:
Podobno w ciepłe dni idzie się spocić na oparciu - tak słyszałem. Czy to prawd

poczytaj na forum, bo nawet w tym temacie o tym było pisane...

Gavel - 2007-11-13, 22:09

Doombringer napisał/a:
Swego czsu miałem okację upować buty za 360 zł z gwarancją z prawdziwej skóry. Wytrzymywały rok. nawet mniej. Dokłądnie tyle też wytrzymuja glany kupione na byle placu za 150 zł bez gwarancji i nie wiadomo z czego zrobione.
To co Ty te buty żyletką podcinałeś że tak szybko się niszczyły? Jak miałem 16-17 lat to też kupiłem sobie glany za całe 120 albo 130 zł. I wiesz co? Mam je do dzisiaj!! Nie wyglądają już co prawda jak nowe ale lubię je czasami jeszcze założyć bo tak wygodnych butów nigdy nie miałem i mieć chyba nie będę..
MAPET - 2007-11-13, 22:15

Hektor napisał/a:
Nie chciałbym w swojej ventce tapicerki w skórze i skórzanych fotelików. Podobno w ciepłe dni idzie się spocić na oparciu - tak słyszałem. Czy to prawda ??

przy skorze musi byc klima w aucie!

Doombringer - 2007-11-14, 08:18

Gavel napisał/a:
To co Ty te buty żyletką podcinałeś że tak szybko się niszczyły? Jak miałem 16-17 lat to też kupiłem sobie glany za całe 120 albo 130 zł. I wiesz co? Mam je do dzisiaj!! Nie wyglądają już co prawda jak nowe ale lubię je czasami jeszcze założyć bo tak wygodnych butów nigdy nie miałem i mieć chyba nie będę..

Wiesz... jak się waży ponad 100 kg... poza tym mam wyjątkowy dar niszczenia wszelkiej maści odzieży i butów. Glany mi pękaja najczęsciej na zdrowej nodze bo tą po złamaniu prawie nie ruszam i pękaja na zgięciu tam, gdzie skóra pracuje. Dodaj do tego fakt, ze chodzę w takich butach dzień w dzień po 8 do 12 godzin. Z wygoda to tak średnio ale lepsze sa niż te, które dostałem jako buty ortopedyczne. Ostatnio kupiłem sobie buty taktyczne za podobną cenę. nie są ze skóry i po tych paru miesiacach widzę ze wytrzymaja dłużej. w glanach miałbym już pęknięcia w skórze a za 6 miesięcy dziurę. Dodatkowo glany są mało ciepłe w mrozy jake miałem okazję w nich przeżyć... Powinienem zostać testerem wytrzymałosci odzieży. mnie nawet spodnie jeansowe przecerają sie w kroku po ok 3 miesiącach a inni chodzą w takich przez kilka lat...

Nic to.

Co do skóry w aucie to wolę jednak standargową tapicerkę. Koszt takiej przyjemnosci jest duzy a mnie jakoś nie pasuje to. Do tego przyciągnie oko złodzieja. Mojemu znajomemu rozwalili 2 szyby żeby ukraść radio warte 200 zł to co dopiero jak sama tapicerka będzie kosztować tyle co auto. Nawet alarm wtedy nie pomoże.
Pomysł skórzanej tapicerki nie jest dobry jesli koszt założenia będzie wiekszy nic wartosć auta. Vento to nic innego jak Jetta 3 wiec jak miałbym 15 tys tapicerkę to chyba wolałbym kupić jakąś nową Jettę ze skóra na wyposażeniu.

Reasumując osobiscie gdybym miał kase to wolałbym zainwestować nawet w ściagnięcie jakiegoś super ekstra silnika od ventki, blachę ocynk , gadżety tuningowe i wszystko co pozwoli autku jeździć drugie tyle ile już przeżyło ale nie na tapicerkę skórzaną

Koniec :)

MAPET - 2007-11-14, 11:21

Doombringer napisał/a:
ale nie na tapicerkę skórzaną

ja tez ;) wole recaro z materialu recaro ;)

przemolas4 - 2007-11-14, 12:12

masz racje .
nie za 15 tysiecy zlotych .
to drobna przesada . 4-5 tysiecy jestem w stanie dac . wiecej nstety juz nie .

MAPET - 2007-11-14, 12:15

przemolas4, to nie lepiej kupic recaro?
przemolas4 - 2007-11-14, 12:27

ostatmio wlasnie na dtym sie zastanawiam .
mam jednak zwiazany z tym jeden problem ..... chcialym zainwestowac w kubly , lecz niestety potrzebuje sterowanie fotela , by muc nim ruszac gora -dol , przod - tyl .
i tujuz sa schodzy , bo moco wanie fotela zazwyczaj jest na jakims stelarzyku . pisze wlasnie z jakims klesiem na necie czy by mi nie przerobil tego tematu ...

MAPET - 2007-11-14, 12:29

kubly?? to nei lepiej recaro wlasnie? masz super fotele super jakosci + super trzymanie na boki i wygodne a kubly .... :co?:
przemolas4 - 2007-11-14, 12:37

http://www.recaro.com/ind...52®ion=0&L=0
o czyms takim mowisz ?? ??

MAPET - 2007-11-14, 12:39

no dokaldnie ;) recaro mam ja , idgray i teraz marco ;) ma tez krooger
przemolas4 - 2007-11-14, 13:09

abraliscie nowe????
jesli tak to w jakiej cenie????

MAPET - 2007-11-14, 13:20

nowe no co ty ;)
uzywka na ebaju dochodzi do 500-600 Euro z boczkami :) ja nie dysponuje taka kasa :)

przemolas4 - 2007-11-14, 13:57

ciekawe jaka cena sie recaro zadowoli ...... czy to prypadkiem nie to samo cenowo co java .
:cool: :cool:

MAPET - 2007-11-14, 14:05

nowe mysle ze mozliwe ;)
przemolas4 - 2007-11-14, 14:09

czyli rozumie , ze sobie na e-bayu zapodales po okazujnej cenie ..... tak ??
a boczki do tego rowniez ?? no i jak te boczki wygladaja ??

idgray - 2007-11-14, 14:12

używany komplet recaro (2 fotele, kanapa, 4 boczki) to koszt do 1500 zł
MAPET - 2007-11-14, 14:13

przemolas4 napisał/a:
czyli rozumie , ze sobie na e-bayu zapodales po okazujnej cenie ..... tak ??

nie bardziej w polsce opalca sie szukac.. do 1500 zl kupisz ale trzeba szukac i polowac...

przemolas4 napisał/a:
a boczki do tego rowniez ?? no i jak te boczki wygladaja ??

no wez no chociaz fotki ze zlotu obejrzyj ;) u mnei lub u idgrya w auice ;) lub mapet-tuning.com ;)

przemolas4 - 2007-11-14, 14:22

dobra . ide do fotek . nie to zebym nie ogladal , ale sie nie przygladalem hehehehehe

[ Dodano: 2007-11-14, 14:23 ]
konkretnie do vento szukaliscie ..... czydo golfa ??

MAPET - 2007-11-14, 14:24

nie ma czegos takeigo do vento ;) porpstu tylko w mk3 gti
wychodzilila taka edycja specjalna MK3 GTI edition ze srodkiem recaro i tego musisz szukac ;)

przemolas4 - 2007-11-14, 14:31

czyli ustrzelic to to trzeba miec takie szczescie jak byk j.....a
MAPET - 2007-11-14, 14:33

no trzeba szukac i meic szczescie ;)
Doombringer - 2007-11-14, 15:13

Fajne. jak będe miał kase na cos takiego to poszukam :) ale narazie wydałem tyle na remont generalny silnika i przez najbliższe 2 miesiace będe klepał biede
przemolas4 - 2007-11-14, 17:22

widze MAPET ze juz licytujesz ladny zestawik , wiec nie bede sie angazowal .
Dzolo - 2007-11-14, 18:17

przemolas4, szukaj recaro.Nie chce się wstawac z tych foteli ;) .Jak kupisz
to w Ciechu jest ziomuś co za grosze boczki obszyję.

przemolas4 - 2007-11-14, 20:23

dzolo . tez masz recaro ?? ??
Dzolo - 2007-11-14, 22:29

przemolas4 napisał/a:
dzolo . tez masz recaro

Przydaly by się ;) Znajomek kupił Golfa gti .

kovval - 2007-11-15, 00:52

ja tez poluje. ostatnio nawet licytowalem tyle ze 3D i wtedy boczki z tylu troche nie pasuja. mapet ty z idgrayem i kroogerem, macie od 5D ? ... czy tylko boczki od 5D, a kanapa i siedzenia front od 3D ?? bo widzialem ze krooger ma z przodu napewno skaldane siedzenia
MAPET - 2007-11-15, 08:26

kovval fotele sa takei same recaro czy 3d czy 5d wiec to bez roznicy... boczki sa tylko inne ;)

przemolas a ile chcesz dac za ta skore pisz pw jak co to moze odstapie od dalszej licytacji :) bo i tak na sprzedaz to bym bral :)

[ Dodano: 2007-11-15, 08:27 ]
aha moze niedlugo bede sprzedawal swoje ale pewien nie jestem :) ale cena bedzie dosc wysoka stan BDB :)

kovval - 2007-11-15, 08:47

hmmm,, czyli co , siedzenia przednie z 5D tez sa skladane??
MAPET - 2007-11-15, 09:02

tak!
maja delikatne raczki nei tak jak zwykle 3d i co ciekawe po obu stronach oparcia..

niby 5d ale powiem ci ze to skaldanie przydatny gadzet ;)

kovval - 2007-11-15, 13:17

hmmm, a z golfa IV pasuja szyny i boczki ?? i czy z jakis innych wozow pasuja?
MAPET - 2007-11-15, 13:21

kovval napisał/a:
hmmm, a z golfa IV pasuja szyny i boczki ?? i czy z jakis innych wozow pasuja?

nie

przemolas4 - 2007-11-15, 14:07

Kombinowania sie zaczal czas hehehehehe .
Mapet . licytuj tamte . ja sie jeszcze miesiac wstrzymam . chcialem robic tomplet hebli w tym miesacu . tarcze , klocki , przewody , plyn ...... takze troszke wyjdzie .

MAPET - 2007-11-15, 14:09

tylko wiesz jak ja wylicytuje to moga isc poza ventylomaniakow a jak chcesz to bierz bo tak zostana wsrod nas ;)
przemolas4 - 2007-11-15, 14:20

http://moto.allegro.pl/it...t_rarytas_.html :OK: :OK: :OK:
MAPET - 2007-11-15, 14:24

przemolas4, o tych fotelach bylo pisane na forum golfa ;) koles nie wie co ma ;) to nie jest colour concept... tylko zwykle kubly obszyte meijmy nadzieje jak pisze skora... colour concept to wlasnie to co licytuje czyli kubly recaro w skorze a to sa zwykle polkubelki od GT! w zyciu za tyle tego nie sprzeda!!
przemolas4 - 2007-11-15, 14:31

http://moto.allegro.pl/it...pa_vw_golf.html
MAPET - 2007-11-15, 14:44

hhe nie wiem co wy widzicie takiego fajnego w tej skorze ;)
przemolas4 - 2007-11-15, 17:04

wiesz ?? ??? ja tez nie wiem .
jeszcze gdyby byla kremowa to moze ........ na taka choruje . ale czarna to szalu nie ma .

Dzolo - 2007-11-15, 23:58

przemolas4 napisał/a:
czarna to szalu nie ma .

Nie ma jak welur nie ? :mrgreen:

kovval - 2007-11-16, 06:06

dzolo, ty mowiles ze jakis kolo robi w olsztynie boczki dobrze i w miare tanio ?? ? i co zrobil by na ksztalt recaro gti. czerwono czarne ?? widziales jego robote? i czy przypadkiem nie wiesz czy nie zajmuje sie caloscia - w sensie boczki +fotele +kanapa. skora+alkantara + profilowanie pianki
MAPET - 2007-11-16, 08:03

jak ci zrobi a skad material wezmie :P

a ja mam 2 komplet GTi boczkow w garazu :P

kovval - 2007-11-16, 08:49

...drugi komplet .... do vento ?? ?? czyli 5D ?? ? i co na sprzedarz ?? bo ja wlasnie licytuje fotele z kanapa :>
MAPET - 2007-11-16, 08:55

na ebaju ;) ?

tak mam boczki na 4 drzwi ;) moze bedzie luzem na sprzedaz ;) juz jestes 3 zainteresowany hehe chyba ze bede sprzedaal swoje recaro to doloze te boczki i krzykne na poczatek 1500 :P czyli fotele kanapa i boczki 4d (ktore sie zdecydowanie rzadziej trafiaja niz 3d :( )

Dzolo - 2007-11-16, 11:50

kovval napisał/a:
dzolo, ty mowiles ze jakis kolo robi w olsztynie boczki dobrze i w miare tanio

Ziomal mój kupił Golfa gti i miał lekko na bokach poprzecierane Recaro , znalazł kogos w Ciechocinku przypadkiem który w wolnej chwili mu boczki obszył skajem i czerwona nitka i jak na moje oko zrobił to dobrze i podobno tanio.

MAPET - 2007-11-16, 11:53

skajem :hmmm:
idgray - 2007-11-16, 12:05

MAPET napisał/a:
skajem

tak zwaną eko-skórą ;)

MAPET - 2007-11-16, 12:13

no ja wiem co to id :P

tylko tak wlasnie wiesz :/ skaj do recaro hmm niezbyt mi to sie widzi... mialem te moje tez tak zrobione przez tapicera jak odebralem je to jzu wiecej tego bledu bym nie popelnil :(

spyro - 2007-11-18, 21:05

W ogóle skajem można było obkładać siedzenia w Fiacie 126p a nie w innych autach, nigdy w życiu nie zrobiłbym czegoś takiego we własnym aucie...

Co do nazywania eko-skórą, to jak w reklamie Żywca - PRAWIE robi wielką różnicę :-)

Dzolo - 2007-11-19, 11:54

No wiadomo że skóra to skóra ale wydaje mi się że też są gorsze i lepsze te skaje.
Ja pisałem tylko o boczkach więc aż takiej lipy nie bedzie nawet jak szybko polecą.

Polibo - 2007-11-19, 23:51

a co to jest ta cała alcantra ??
kovval - 2007-11-20, 03:55

alcantara.... to jest material. bardzo popularny aktualnie. meble tym obszywaja, siedzenia itp. takie cos pomiedzy skora, a zwykla sciera. bardzo przyjemne w dotyku i wygladzie.
Polibo - 2007-11-21, 00:12

A trwałość i cena??
A może się bardziej opłaca nią obszyć niż skórą :hmmm: :>

kovval - 2007-11-21, 06:49

dobrze jest zrobic skore w wiekszosci ...a na siedzisku i oparciu alkantare. ale juz boczki siedziska tez w skorze. szczegolnie jak ktos AC nie ma. ja jak bede robil skore to wlsnie tak
Kruzi - 2007-11-21, 08:46

siemka

co do skory ładnie to wygląda - fakt - ale z tym ziębieniem w zimie i paleniem w dupsko latem to prawda - jezdzilem paskiem szwagra i szczeze bym sie nie zamienil.Strasznie przynajmniej u niego oziebia ta skóra wnętrze - jest jakos tak sztywno- u mnie jest welur i jakoś tak przyjemniej jest w srodku. auta sa identyczne tylko jeden ma jasna skore a drogi welur. to jest takie moje subiektywne wrazenie

a przemolasowi zycze zeby sobie ta skore tanio i solidnie zaaplikowal

pozdrawiam
k

przemolas4 - 2007-11-21, 15:18

z tego co slysze ...... kwestia opini ludzi , ktorzy mieli do cznienia z autami , ktore byly wyposazone w skory ...... to wiecej z tym problemu niz satysfakcji.......
to jaka wszym zdaniem najlepsza alternatya dla skory ?? ??

[ Dodano: 2007-11-21, 15:20 ]
pozdrawiam serdecznie Kruzi . mam nadzieje , ze czesciej bedziesz wital na naszym forum .
w konu marka vw zobowiazuje . pozdrawiam .

MAPET - 2007-11-21, 15:42

recaro :D
przemolas4 - 2007-11-21, 15:59

fakt. recaro to jest to......
......a dla przykladu chociazby calosc w alcantarze ?? ??
czyli naprzyklad gt w obszyciu z alcantary ?? ??

spyro - 2007-11-21, 17:07

A ja wychodzę z założenia: albo prawdziwa skóa albo zostaje przy tym co mam, bo połowiczne rozwiązania jak alcantra czy skaj mi się nie podobają. Wiem, że alcantra to teraz bardzo modny materiał, bo jest nie drogi ale kurcze to nadal nie jest to co prawdziwa skóra...
Gavel - 2007-11-21, 23:41

Jak natrafiłem dziś na to info to od razu pomyślałem o Przemku ;)

Tapicerstwo Samochodowe
Jacek Michalak
ul. Żwirowa 48
Gdynia Chylonia
Tel: 0-501-264-504, 0-502-058-834
http://www.autoloewen.com (aktualnie stronka podobno w przebudowie więc może coś nie działać)

Znajomy tam kiedyś skóry robił i był zadowolony. Chłopaki współpracują między innymi z trójmiejskimi salonami hondy i toyoty więc conieco muszą wiedzieć co w trawie piszczy.
Wszystko zależy od rodzaju skóry ale ogólnie ich cennik wygląda tak:
- siedzenia i boczki - 3000
- kokpit - 1000
- kiera + mieszki biegów i ręcznego 300

Przemek jak coś to ta ulica jest bardzo blisko zjazdu z Obwodowej w Gdyni więc w zasadzie na Twojej standardowej trasie w kierunku Toronto :D

Kruzi - 2007-11-22, 07:51

przemolas4 napisał/a:
z tego co slysze ...... kwestia opini ludzi , ktorzy mieli do cznienia z autami , ktore byly wyposazone w skory ...... to wiecej z tym problemu niz satysfakcji.......
to jaka wszym zdaniem najlepsza alternatya dla skory ?? ??

[ Dodano: 2007-11-21, 15:20 ]
pozdrawiam serdecznie Kruzi . mam nadzieje , ze czesciej bedziesz wital na naszym forum .
w konu marka vw zobowiazuje . pozdrawiam .

siemka
postaram sie :)
czesciej udzielam sie na stronach klubu passata lub vw kultu i czasem piernikowa tak wiec czasu w pracy nie starcza zeby to wszystko oblukac :)
co do skóry ja bym nie dal 4-5 tysi na taki cel
ale jak ktos ma nadmiar $...

pozdr