Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - nie pali

Staszek1694 - 2014-12-08, 15:05
Temat postu: nie pali
Mam taki problem. od jakiegoś czasu miałem problem w jezdzie na gazie. po automatycznym przełączeniu na gaz gdy silnik był jeszcze niezbyt rozgrzany praktycznie nie dało się jechać bo tylko szarpał wiec na gaz przełączałem dopiero na ciepłym silniku ale takie szarpnięcia powtarzały się i na ciepłym, czasem trzymał obroty, za chwile znów nie trzymał i gasł, czasem było wszystko ok aż do dnie dzisiejszego. Tydzien temu przyjechałem normalnie do domu i go zgasiłem. dziś go próbowałem palić ale tylko kręci. zauważyłem ze gdy chwile kręce i gdy odpuszcze to z przepływki bucha dymem(głos taki jakby "kopał" skutera z zatkanym filtrem powietrza) do tego spod uszkelki pod głowicą zauważyłem świeży olej oraz z pod uszczelki pod pokrywą głowicy. pasek rozrządu jest cały. Ktoś może miał taki przypadek i wie czym to moze być?? z czasem bede uaktualniał wiecej info bo bede się brał za chwile i bede sprawdzał iskre , dopływ paliwa itp..
wojtas83 - 2014-12-08, 15:43

Dokładnie sprawdź iskrę, rozrząd, zapłon, czy dochodzi PB lub LPG i wtedy może się dowiesz co mu dolega.
Staszek1694 - 2014-12-09, 15:35

już wszystko jasne.. przejściówkę od przepływki miałem w dwóch częściach http://postimg.org/image/5f218v5qn/ jak była tylko pęknięta to czasem było czuć na zewnątrz gaz :] nie mogłem do tego dojść bo wszystkie łączenia przy reduktorze i butli sprawdzałem mydliną i wiedziałem ze jest szczelne