Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Nie działa lewy przedni głośnik i nie pokazuje temperatury

tulo - 2014-12-11, 16:01
Temat postu: Nie działa lewy przedni głośnik i nie pokazuje temperatury
Witam
Jestem tu nowy i nie bardzo się orietuje, ale mam problem z ventylem ktorego kupiłem 2 tygodnie temu. Nie działa mi przedni lewy głośnik, podłaczałem inne i tez nie działają, nie mam pojecia gdzie tkwi problem oraz na liczniku nie pokazuje mi wogóle temeratury płynu chłodzącego. Będe wdzięczny za pomoc :)

kowal323 - 2014-12-11, 16:31

tulo napisał/a:
Nie działa mi przedni lewy głośnik, podłaczałem inne i tez nie działają, nie mam pojecia gdzie tkwi problem

Za pewne nie w głośniku a w kablach / podłączeniu ..

tulo napisał/a:
liczniku nie pokazuje mi wogóle temeratury płynu chłodzącego

Szkoda, że w tym wypadku nie podłączyłeś innego licznika, tu winowajców może być kilku, od licznika przez czujnik temperatury po termostat ..

A odnośnie
tulo napisał/a:
Witam
Jestem tu nowy

Więc wypadałoby zapoznać się z regulaminem, dzięki czemu witałbyś się w odpowiednim temacie a nie tutaj .

tulo - 2014-12-11, 16:35

Są tutaj na formum jakieś schematy kabli od głośników bo dzisiaj troche pogrzebałem i jak narazie wydaje mi się ze kable są całe
hotdriver - 2014-12-11, 17:38

tulo, są w prywatnych księgozbiorach ;)
tulo - 2014-12-11, 17:41

ok dzięki :)
hotdriver - 2014-12-11, 18:10

Podaj maila to wysle ci kilka schematow
tulo - 2014-12-11, 20:17

arpen7@wp.pl :)
vwjanekvento - 2014-12-11, 20:19

Co do licznika to albo szwankuje wlasnie licznik albo czujnik temp ;)
tulo - 2014-12-11, 20:50

Poprzedni właściciel mówił że na oryginalnych zegarach od vento wszystko działało, a potem zmienił na jakieś niby lepsze od golfa 3 GT chyba, biale podświetlenie i podświetlenie ekranów na czerwono i są wyskalowane do 240km/h i od tego czasu nie pokazuje temperatury a silnik normalnie sie nagrzewa widzac po obrotach, nie mam pojęcia czy to prawda bo oryginalnych zegarów mi nie dał
pawel66600 - 2014-12-11, 21:53

Sprawdź na początek czy kable są całe przy czujniku, czujnik jest na trójniku rur płynu chłodniczego , ja bym spróbował podmienić czujnik bo może on jest padnięty, a w ostateczności licznik, liczników od groma jest na allegro, za 20-30zł kupisz w ładnym stanie.