Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Prawo a samochody - Przerejestrowanie auta

0wen - 2014-12-12, 08:43
Temat postu: Przerejestrowanie auta
Siema chciałem dziś przerejestrować auto ale jak zajrzałem do papierów to zczaiłem się że na poprzedniej umowie nie ma nawet osoby która jest w dowodzie, da radę jakoś to przerejestrować w urzędzie, mam wszystkie dokumenty swoja umowę i poprzednią jeszcze a brak jakby jeszcze poprzedniej. Trochę bardziej obrazkowo bo mogło wyjść to trochę nie jasno:
OSOBA A- na nią zarejestrowany jest samochód
OSOBA B- następny właściciel (nie przerejestrował auta, dowód cały czas na osobę A)
OSOBA C- sprzedający mi auto (także nie przerejestrowywał auta)
No i mam umowę między mną a C i umowę między C i B. Ale nie mam umowy między A i B. Da radę jakoś to ogarnąć? Mam nadzieje że to w miarę wytłumaczyłem xd

tom cio - 2014-12-12, 09:25

Normalnie tego nie przerejstrujesz, daleko od Ciebie mieszka ten z dowodu? Bo najlepiej byłoby podjechać i napisać brakującą umowę, jeśli jej nie masz to jesteś w d... niestety.
sztabson - 2014-12-12, 11:22

0wen, musisz pamiętać też jeśli był współwłaściciel to musi być jego podpis lub zgoda. Ja miałem podobnie z dziadka samochodem Osoba A sprzedała Osobie B a ona mi ale Osoba B miała współwłaściciela którego podpisu nie miałem a na wcześniejszej umowie był i specjalnie do Częstochowy jechałem po podpis -_-
0wen - 2014-12-12, 12:29

Ta osoba na która jest dowód jest 30km od mnie, prawie tam gdzie kupiłem samochód także z tym problemu nie ma. Znalazłem tą osobę na facebooku także jakoś może uda mi się skontaktować z nią. Czy jakbym napisał umowę bezpośrednio z tą osobą z dowodu to było by ok? Tak jakby auto nie miało tamtych 2 właścicieli. No tu w dowodzie też jest jakiś współwłaściciel długopisem wpisany ;/
eNWu - 2014-12-12, 12:52

Umów możesz mieć i 10, byle była zachowana ciągłość. no i postaraj się o podpis współwłaściciela, bo bez tego ani rusz.
tom cio - 2014-12-12, 14:03