|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Uszkodzony wyswietlacz zegara
wermag - 2007-08-29, 16:52 Temat postu: Uszkodzony wyswietlacz zegara witam. jak zwykle z problemem... kilka dni temu po duzych deszczach a pozniej silnym sloneczku przestal mi dzialac wyswietlacz cieklokrystaliczny ten od zegara w liczniku obrotow...
pokazuje cuda... czesc segmentow wogole nie dziala. ogolnie kaszana. dzisiaj rozebralem go na czesci pierwsze. przeczyscilem wszystko co tylko sie dalo (gumki, wyswietlacz). zlozylem do kupy i lipa. dalej to samo.
czy moze z was nie mialby gdzies na sprzedanie tej plytki cieklokrystalicznej ? a moze calego wyswietlacza z platikiem, gumkami ? zalezy mi na czasie gdyz niedlugo mi sie urlop konczy i nie dam rady pogrzebac
opcje sa 2. albo mam rozwalony wyswietlacz lub padl mi licznik
jesli bylby to wyswietlacz i ten od kogos z was bylby ok to bysmy sie jakos rozliczyli
czy jest jeszcze cos co moglbym zrobic aby zreanimowac zegar ?
Whiskas - 2007-08-29, 20:53
A jaki masz model Ventki? I czy z komputerkiem, czy też bez? Mam obecnie zegar do benzynowej wersji bez komputera. Tylko nie wiem czy jest sprawny. Nawet nie wiem czy mogę go sprawdzić, bo sam mam diesla.
[ Dodano: 2007-08-29, 21:17 ]
Aha. Najlepiej ze mna kontakcić się przez GG. Tam bywam codziennie (no chyba, że jestem tak po robocie wypompowany, że nie chce mi sie kompa w chacie odpalić). Mój numer GG 2028983.
wermag - 2007-08-30, 08:16
benzyniak bez komputera...
w liczniku 2 wyswietlacze (jeden przebieg, drugi zegar)
spyro - 2007-08-30, 09:30
Whiskas, nie masz co sprawdzać, nie ważne jaki licznik skoro chce tylko wyświetlacz podmienić. Także chłopaki dogadajcie się finansowo i już. Powiedzmy, że jak licznik będzie sprawny to wermag zapłąci Ci kwotę X a jak okaże się popsuty to mniejszą...
Gavel - 2007-09-05, 10:23
myślałem że te wyświetlacze są nienaprawialne ale okazuje się że jednak można je reanimować
właśnie na coś takiego natrafiłem: http://www.naprawawyswietlaczy.pl
może komuś się przyda
spyro - 2007-09-05, 10:52
W Oplach to standard, że padają wyświetlacze, nie słyszałem jeszcze o opelku bez tej wady. Podejrzewam, że droga ta usługa i nie wiem czy nie wyjdzie taniej kupić całęgo licznika do Ventki, bo np taki wyświetlacz do opelka to kosztuje takie pieniądze że za głowę idzie się złapać.
|
|