|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
KUPIĘ - [K] Sterownik z Thermotronic
menhils - 2015-02-17, 14:44 Temat postu: [K] Sterownik z Thermotronic Witam, szukam sterownika do Thermotronic. Nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa. Odpowiada to za regulowanie ciepło-zimno obok nagrzewnicy (na tłoczkach czy coś). Piszę tutaj bo może ktoś ma, albo da radę załatwić bo mechanik od dłuższego czasu już szuka i nie może znaleźć. Mam to zepsute i dmucha mi nonstop 28*C. Chyba wiecie o co chodzi.
dratek - 2015-02-18, 18:53
Czujnik temperatury. Znajduje się obok radia po lewej stronie za mała kratka. Niestety też potrzebuje ale nikt nie ma
menhils - 2015-02-18, 20:34
Nie czujnik temperatury. Ja szukam tego co steruje ciepło-zimno taki zawór jakby. To jest gdzieś obok nagrzewnicy
hotdriver - 2015-02-18, 22:06
tym co steruje klapka cieplo-zimno jest silniczek (serwomotor) a on jest podlaczony to panelu thermotronic i tam jest cały układ który bierze temerature zewnetrzna i wewnetrzna wylicza roznice oraz ustawienie okreslonej temeratury i tym steruje silniczkiem klapki, w thermotronicu NIE ma żadnego zaworu z żadnymi tłoczkami, musisz sie konkretnie okreslic czego potrzebujesz bo tak w ciemno nikt nie wie czego potrzebujesz
|
|