|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Nasze Ventki - Vento by Bladeero
Bladeero - 2015-04-07, 14:25 Temat postu: Vento by Bladeero Od niedawna stałem się posiadaczem tego autka. Auto jest do małych poprawek lakierniczych ale myślę,że z czasem ogarnę to. Narazie wszystko chodzi dobrze,myślę nad dopieszczeniem go aczkolwiek wszystko przyjdzie z czasem.
Silnik:benzyna 1.8 90km
Rok:1994
Wyposażenie:
-centralny zamek
-elektryczny szyberdach
-2 poduszki powietrzne
-radio CD
-przyciemnione tylne szyby
-wspomaganie kierownicy
-dzielona tylna kanapa
A oto zdjęcia z ogłoszenia,bo póki co jeszcze nie zrobiłem ale wkrótce będą. :
Myślę nad zmianą grilla póki co..
Liczę na jakieś rady co mogę zrobić,dodać.
Aezmo - 2015-04-07, 14:36
Ładnie, nawet się świeci. Tylko pytanie czy auto faktycznie zadbane czy jak to jest we większości przypadków odpicowane do sprzedaży .
Bladeero - 2015-04-07, 14:38
Myślę,że nie był odpicowany,gdyż w środku było brudno i wgl..
Czas pokaże jak to jest..
Mechanicznie podobno wszystko dobrze,bo byłem u mechanika pomimo drobnej rzeczy eksploatacyjnej..
Aezmo - 2015-04-07, 14:48
Najważniejsze żeby blacha była zdrowa, bo z tym jest coraz gorzej w autach z tych roczników.
Jak będziesz go odkurzał to wyjmij fotel kierowcy, zdejmij listwę progową i odchyl wykładzinę, zajmuje to 5 minut a zobaczysz w jakim mniej-więcej stanie jest podłoga od wewnątrz.
Bladeero - 2015-04-07, 14:55
Aezmo napisał/a: | Jak będziesz go odkurzał to wyjmij fotel kierowcy, zdejmij listwę progową i odchyl wykładzinę, zajmuje to 5 minut a zobaczysz w jakim mniej-więcej stanie jest podłoga od wewnątrz. |
Ok,dzięki za radę.
Mam problem z radiem,nie może znależć stacji oprócz mojej miejscowości,czytałem tu na forum,że można to zrobić za pomocą jakieś złączki podłączanej pomiędzy radiem a anteną.. Mógłby ktoś podrzucić temat bo nie mogę znależć..
kowal323 - 2015-04-07, 15:28
Bladeero napisał/a: | można to zrobić za pomocą jakieś złączki podłączanej pomiędzy radiem a anteną.. Mógłby ktoś podrzucić temat bo nie mogę znależć.. |
To się nazywa separator antenowy.
http://forum.vwvento.org/...arator+antenowy
http://www.vwvento.org/porady/separator/
tom cio - 2015-04-07, 17:30
Kupiłeś z okolic Grudziądza lub Jabłonowa Pomorskiego? Bo kojarzę tego błękitka z ciemnymi lampami z tyłu
Bladeero - 2015-04-07, 18:54
Tak. A znasz auto czy wiesz coś o nim? ;>
tom cio - 2015-04-07, 19:13
Nie znam auta ani właściciela jedynie widywałem go czasami.
Bladeero - 2015-04-07, 19:28
Teraz jest w moich rękach i jeśli macie jakieś rady co do niego to piszcie.
Paweł J. - 2015-04-07, 19:40
Bladeero napisał/a: | macie jakieś rady co do niego to piszcie. |
Zakonserwować i zagazować (z głową) co by jeszcze posłużyło na lata
vwjanekvento - 2015-04-07, 20:46
Prysnij grill w kolor, może jakiś maly smoked, kierunki zmien i blendy w czern np
|
|