|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - założenie blendy na szybe
cobramas - 2015-04-29, 07:21 Temat postu: założenie blendy na szybe witam
zakupiłem niedawno blende na tylną szybę w surowym stanie, odebrałem ją od lakiernika i teraz mam problem...
blenda w stanie surowym wyglądała na prostą... lecz gdy teraz jest lakier na niej to widać na niej wgłębienie na środku... da się to wypchać i jest wtedy ładna... ten efekt wygląda jak na kapslu od frugo
i tu moje pytanie... jak ją założyć na szybę żeby dopasowała się do kształtu szyby... czym ją od środka wypchnąć?
prosił bym o pomoc jak ktoś zakładał już taką blende.
tom cio - 2015-04-29, 14:13
Mocno głębokie jest to wgłębienie? Ja bym to zawiózł jeszcze raz lakiernikowi żeby to przeszpachlował i naprostował, bo nie wiem czy znajdzie się taki mocny klej który utrzyma tą blendę jak będzie cały czas odpychana na środku od szyby. IMO to po jakimś czasie zacznie się odklejać.
cobramas - 2015-04-29, 15:53
wgłębienie jest nie duże widać to dopiero w słońcu po lakierze... to ją przykleja się tylko po brzegach? w środku ma być pusta?
tom cio - 2015-04-29, 20:07
No ja bym na środku nie kleił tylko ładnie pomalował na kolor jaki mają plastiki te górne, jak przykleisz na środku to od środka będzie widać takiego brzydkiego kleksa.
cobramas - 2015-04-30, 07:17
tylną szybę mam przyciemnioną to może pomaluje na czarno... może wkleję po długości jakiś cienki drut wygięty żeby trzymał go w danym kształcie... po pomalowaniu na czarno nie powinien być widoczny... po założeniu go, spojlera na klapę i tylnych lamp wstawię fotkę żeby się pochwalić dupką:)
przemolas4 - 2015-05-05, 22:54
Takie wgłębienie to WADA LAKIERNICZA ! Odstaw to do lakiernika . Powinien to przeszpachlować i heblem pociągnąć . Tak samo rob i się poszycia drzwi . Teź są często pofalowane . to jest ABS ? Jeśli tak , to idzie wygrzać od wewnętrznej strony . Jeśli mata szklana to lipa
|
|