|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Jaki olej silnikowy do VW Vento 1.8 Benz + LGP
Pyterek - 2015-05-16, 23:15 Temat postu: Jaki olej silnikowy do VW Vento 1.8 Benz + LGP Witam ! Chciałbym się dowiedzieć jaki jest najlepszy olej silnikowy do Venta ? Zawsze u mechanika brałem dobra renomowaną firmę, lecz kilka dni wcześniej przeczytałem że do starych silników używa się innych olei ?
Czy możecie mi poradzić jaki olej kupić, lub jakiego szukać u mechanika ? (marka | Syntetyk/półsyntetyk ) do Venta 1.8
Z góry dziękuję !
vwjanekvento - 2015-05-17, 09:08
Polsyntetyk Total, Valvoline
Pyterek - 2015-05-17, 15:32
vwjanekvento napisał/a: | Polsyntetyk Total, Valvoline |
Dzięki wielkie !
Hitchhiker - 2015-05-23, 12:53
Za poradą zmienolej.pl i kilku innych specjalistów od roku jeźdzę na: AMSOIL SAE 15W-40 Heavy-Duty Diesel and Marine Motor Oil i w pełni polecam
iparts - 2015-08-12, 13:03
Według mnie warto pomyśleć nad Valvoline albo Motul, Liqui Moly też całkiem dobrze sie spisuje. Amsoil osobiście nie miałem okazji używać ale też słyszałem że są to dobre oleje.
VeinX - 2015-08-13, 02:41
Mam taki sam silnik, uzywam Valvoline 10W40 semisyntetic, serdecznie polecam.
Lexus - 2015-08-13, 19:13
Podepne sie pod temacik otoz na dniach bede robil remoncik silnika zmiana uszczelek , miski olejowej itp + kompletny rozrzad i czy po takiej czynnosci moge zalac do niego polsyntetyk czy tez jak lalem wczesniej mineralny ?
vwjanekvento - 2015-08-13, 19:21
To ze lales mineralny to blad straszny, ale nie przejmuj się bo sam go popelnilem, przy tym malym remoncie zmien chociaż jeszcze usczelniacze koszt jest nie duzy warto to zrobić bo pewnie trochę oleju ucieka, nie zapomnij o wszystkich symeringach tez warto je zmienić koszt żaden a spokoj gwarantowany, i spokojnie lej polsyntetyk, tak jak wyżej Valvoline, Motul, ja osobiście leje już 2 rok z rzedu Total Quartz i sobie chwale
|
|