|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem z pompa wspomagania
Mateusz Huba - 2015-06-25, 22:44 Temat postu: Problem z pompa wspomagania Witam. Wczoraj siadla mi pompa wspomagania w moim ventylatorze dzisiaj zalozylem druga taka jak idzie do np passata b5 wszystko pasowalo rowniez odsadzenie, uklad przeplukany zalany nowy plyn jest go minimalnie za malo ale nie wydaje mi sie ze to nie to jest zrodlem mojego problemu otoz chodzi o to ze nadal wspomaganie dziala kiepsko chwilami jest super a chwilami tak jakby nie bylo co moze byc zrpdlem problemu dodam jeszcze ze jak dodaje gazu i skrecam to cos zaczyna wyc albo jakby cos ocieralo o siebie juz mi rece opadaja bo wymiana nie byla najprostsza
kowal323 - 2015-06-25, 23:15
Mateusz Huba napisał/a: | nadal wspomaganie dziala kiepsko chwilami jest super a chwilami tak jakby nie bylo |
Dobrze odpowietrzyłeś ?
Mateusz Huba napisał/a: | akby cos ocieralo o siebie |
Nowa pompa jest z takim samym odsadzeniem jak poprzednia ?
Przemek - 2015-06-26, 05:09
możliwe że maglownica do wymiany
Mateusz Huba - 2015-06-27, 17:17
odsadzenie jest to samo. Jak skutecznie odpowietrzyć układ? Przed zatarciem poprzedniej pompy wszystko działało jak trzeba więc to chyba nie maglownica Jedyne co mi przychodzi do głowy to, to że ta pompa ma mniejszą lub większą przepływowość. Nowa pompa jest firmy KYB aluminiowa.
kowal323 - 2015-06-28, 16:31
A jak spuszczales płyn to z Maglownicy też? Np. odpalales go przy spuszczaniu płynu?
Mateusz Huba - 2015-07-02, 22:37
tak ale nic to nie dalo, znajomy mi mowil ze pompy vw nie bardzo chodza na czerwonym plynie a wlasnie takiego atfa zalalem
|
|