Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

KUPIĘ - Poszukuję mechanizmu od klapki nawiewu od thermotronica

mały - 2007-09-11, 01:11
Temat postu: Poszukuję mechanizmu od klapki nawiewu od thermotronica
Potrzebuję jakiś w 100% sprawny mechanizm regulujący pracę nawiewów thermotronica (pod spodem na dole, nawiew dolny). Nie wiem czy to tak fachowo sie nazywa dlatego zamieszczę zdjęcia tego mechanizmu o który mi chodzi. Bez tego w kabinie wieje tylko ciepłe powietrze. Gdyby ktoś dysponował takim to proszę o podanie ceny. Z góry dzięki

czarny - 2007-09-30, 19:51

Sam szukałem tego pół roku na allegro i u różnych handlarzy używanymi częściami i nic. Wreszcie wczoraj zdesperowany zamówiłem oryginał (idzie zima a u mnie dla odmiany zatrzymał się na zimnym powietrzu). Przywiozą we wtorek 420 zł!!!! boli jak cholera.
spyro - 2007-10-01, 21:54

o jezu, niezła kwota
mały - 2007-10-02, 22:07

No właśnie o to chodziło, żeby coś taniej znaleźć, bo kolega też już długo tej części szuka, ale trochę szkoda mu kaski tyle wywalić. No nic chyba będzie zmuszony jednak zainwestować bo o ile zimą, ciepłe powietrze jest ok, to latem trochę psuję atmosferę:)
czarny - 2007-10-03, 11:07

Właśnie zamontowałem to wczoraj i jest ok. (nawet już tak mocno nie boli). Jeżeli u Ciebie w tym urządzeniu popsuł się silniczek to mogę odstąpić z tego starego bo jet sprawny. U mnie wypaliły się tam styki płytki. Zajrzyj do środka może płytkę masz sprawną. Pozdrawiam
mały - 2007-10-03, 19:35

No właśnie z tego co mi kolega mówił to chodzi tylko o ten silniczek, ale to dopiero by się tak naprawdę okazało jakby to podłączył i sprawdził. To powiedz za ile chciałbyś to puścić i ja mu to przekażę i wtedy dam znać czy by to wziął. Z góry dzięki za info.
czarny - 2007-10-04, 11:15

20 zł tak żeby pokryć koszty przesyłki