|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Nie odpala
Mateusz Huba - 2016-01-02, 11:21 Temat postu: Nie odpala Witam z przyjsciem mrozów przybyl do mnie problem z ventylem od 2 dni nie chce odpalać chwile pokręci i tyle później przestaje i opuszczają sie szyby. Narazie mi to nie przeszkadza ale od poniedzialku wracam do pracy i wtedy to będzie problem. Nie wiem co mu jest wczoraj po kilku próbach zwatpilem ale przy ostatniej próbie zalapal. Ma ktos pomyśl co to może byc. I jeszcze jak kręcę wskazówki na liczniku sie podnoszą i opadają
tom cio - 2016-01-02, 12:01
Słaby akumulator, słabe przejście prądu, zanieczyszczone masy. Ogółem coś z prądem się dzieje, gdzieś nie ma dobrego przejścia albo ako słabe.
Mateusz Huba - 2016-01-02, 17:44
odpalilem go z kabli czyli aku. nie wiem czemu bo nie jest stary poprzedni wlasciciel dorzucil mi faktury i aku jest z kwietnia 2015 co prawda firma mi duzo nie mowi "nord star" czy jakos tak. chyba ze alternator go zniszczyl bo ostatnio zauwazylem ze jak odpale to podswietlanie i oglem wszystko jest slabe dodam gazu i swieci jasniej nawet swiatla w lampach. zdziwilo mnie ze zaczely mi opadac szyby jak krecilem kluczykiem. dzisiaj wzialem aku do domu niech stoi zobacze czy jutro odpali
tom cio - 2016-01-02, 18:02
No w vencie tak jest, że jak mu już prądu brakuje to szyby opadają. Podładuj to co jest, bo od samego stania to on się nie naładuje
Mateusz Huba - 2016-01-02, 18:35
to wiem tylko czemu tak sie stalo wczesniej gdy byl mniejszy mroz to palil normalnie. tom cio, a co to moze byc z tym ze po dodaniu gazu swieca lepiej swiatla ? mialem to samo w poprzedniej ventce tam byl silnik 1.9 td .
tom cio - 2016-01-02, 18:41
Z akumulatorami to w sumie różnie bywa, niby jest ok, a czasami wystarczy wjechać w większą dziurę, cela się oberwie i ako pada z dnia na dzień. To ze światłami to u mnie też tak miałem, teraz ustąpiło (po wymianie silnika) ale w sumie nie wiem czemu i nie zwracam na to uwagi.
Johnny - 2016-01-02, 18:46
sprawdz jakie masz ladowanie jak Ci odpali. sprawdz takze czy nie trzeba dolac elektrolitu bo u mnie ostatnio jak nie chcial odpalic po tygodniu stania to zobaczylem ze ponizej min mam poziom elektrolitu, dolalem i smiga jak nalezy.
Mateusz Huba - 2016-01-02, 18:55
sprawdze, aku mam akurat z celami obslugowy takze moze to cos pomoze. Wiem ze nowe aku zalezy jak sie trafi pracuje na szrocie samochodowym i jest tam tez sklep z czesciami i np aku bosha dobra firma a duzo jest reklamacji
|
|