Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - zamarzajacy zamek

Mateusz Huba - 2016-01-16, 17:31
Temat postu: zamarzajacy zamek
Witam może ktos miał podobny problem otóż ciągle zamarza mi zamek drzwi lewych wyjalem posmarowalem wszystko w domu dzialal zalozylem i znowu to samo nie mogę zamknąć drzwi cobzrobic żeby tak się nie działo ??
Johnny - 2016-01-16, 17:45

Ja mam inny problem - drzwi się blokują i odblokowują, lecz często ich ani otworzyć, ani zamknąć nie moge :/ Nie zawsze ale często.
Mateusz Huba - 2016-01-16, 19:32

to masz podobnie do mnie praktycznie codziennie rano wsiadam od pasazera a dzisiaj zostawilem otwarte drzwi na 15 min i zamknac nie moglem wyjalem zamek bo myslalem ze sie skoczyl zanioslem do domu po 10 minutach sprawdzan dziala zalozylem i znowu to samo. jeszcze gorsze jest to zeby wyjac zamek poluzowalem mechanizm szyb elekt. i nie moge zlozyc spowrotem jakby go cos blokowalo
cobramas - 2016-01-17, 11:42

mnie ten sam problem męczył przez parę ostatnich dni..

wyjąłem cały zamek i go rozebrałem... przeskoczył mi jedna mała sprężynka i też otwierał się i zamykał zależnie od jego humoru:)

przemyłem cały zamek w środku i spryskałem silikonem, przy okazjo przerobiłem sobie wkładkę bo nie pasował mi kluczyk:)

efekt jest taki że problem został zażegnany... drzwi otwierają i zamykają się prawidłowo:)

i nie sądziłem że mogą tak leciutko chodzić:) otwierają się małym palcem :D