|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólne - Tylna lewa szyba w drzwiach.
NoFaczek - 2016-02-06, 00:18 Temat postu: Tylna lewa szyba w drzwiach. Witam. Wpadła mi tylna szyba do środka drzwi. Wcześniej ciezko chodziła, potem nie mogłem jej zamknąć tylko otwierać, a teraz wpadła mi do środka drzwi. I tu przechodzimy do sedna problemu. Jak ściągać wszystkie boczki, zeby nie połamać ich? Szyby są na korbkę
majkel00230 - 2016-02-06, 07:55
Ściągasz najpierw obudowę rączki co otwierasz drzwi, tam są schowane 2 śrubki na krzyżakowego wkrętaka, następnie ściągasz korbkę aby to zrobić musisz zsunąć zabezpiecznie korbki czyli taki plastik pomiędze korbką a tabicerką, zsuwa się go dwoma palcami w kierunku prostopadłym do osi wałka korbki.
następnie odkręcasz rygiel normalnie w lewą stronę a potem musisz tapicerkę szarpnąć do siebie, różnie to bywa bo czasami pękają zatrzaski, ja zawsze robię to szybkim ruchem, pociągnij lekko i spójrz w których miejscach są zatrzaski aby przy nich łapać. w każdym bądź razie ściąga się ją DO SIEBIE nie ba boki czy w góre
NoFaczek - 2016-02-15, 13:58
Dziękuję Ci bardzo. Dałem radę.
Pozdrawiam
majkel00230 - 2016-02-15, 14:05
I co stało się że wpadła do środka?
NoFaczek - 2016-02-23, 12:52
Majkel, szczerze to nie wiem. Kumpel siedział z tyłu i narzekał, ze ciężko chodzi szyba. W pewnym momencie nie mógł jej zamknąć bo stała w miejscu. Zamknąłem ja rękami.
Niestety inny kumpel napierniczył się jak szpadel i próbował otworzyć. Spadła do środka...
Teraz mam ja podpartą od środka i nie otworzy się już ale przynajmniej nie spadnie
|
|