Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Korozja podwozia.

NoFaczek - 2016-02-22, 19:31
Temat postu: Korozja podwozia.
Witam. To znów ja i znów kolejny problem. Zaczęło mi korodować podwozie, a konkretnie zrobiły się głebokie wżery przy zaślepkach podwozia. I teraz pytanie do Was: czym to zaślepić żeby móc potem zrobić osłonę z blachy i przyspawać ja tam?

Prosze o pomoc bo mokro jest, a sentyment mam do tego autka :/

1997
1.9 TDI 90km

vwjanekvento - 2016-02-22, 20:00

Najlepiej jak to poprostu zrobisz, czyli wyciagniesz fotele kanpae sciagniesz wykladzine i wygluszenia te filcowe, noi te skorodowane zaslepki najlepiej wyciac i wstawic normalna blache bez zaslepek bo szczerze mowiac one sa tam zbedne, powoli powoli i zrobisz, i dobrze zakoserwowac podwozie i wtedy nie ma prawa nic sie dziac, ludzie sie dziwia ze maja zzarta podloge czy cos bo poprostu nie dbaja. Dlatego bierz sie poki czas ;)
NoFaczek - 2016-02-23, 12:53

Dziękuję bardzo. Ogarnę to ;)
sebastian_l - 2016-02-23, 21:13

Witam ją podłogę robilem rok temu też miałem dziury na około odwodnień więc je wyciąłem wstawilem blache bez dziór na to minia potem masa na sprawy i baranek.
Layannah - 2016-02-23, 21:52

ja mam to samo, podłoga mi gnije przez te zaślepki i woda wlewa się do środka, też będę to robić - wyciąć i od nowa. Zaspawanie tego blachą może tylko pogorszyć bo jakby nie było problemu nie usuniesz tylko zakryjesz. Życzę powodzenia :)
vwjanekvento - 2016-02-23, 22:16

Ale kto mowi o zakryciu problemu? Wycinasz 10 na 10 albo wiecej jak trzeba i wspawujesz blache w to miejsce, nie ma korkow nie bedzie problemu spokojnie metoda sprawdzona :]
NoFaczek - 2016-02-26, 10:01

Wyciąłem blachę, przynitowałem, uszczelniłem silikonem i pomalowałem na czarno. Myślę, że trochę potrzyma. ;)
tom cio - 2016-02-26, 14:20

Gówno a nie potrzyma, jak robie coś takiego po kimś to mnie szlag trafia. Albo rób od razu porządnie albo zostaw dziure.
jankes3d - 2016-02-26, 16:16

nie zapomnij papy przykleić :diabeł:
NoFaczek - 2016-02-26, 17:43

Wiem, ze teraz pewnie wielu z Was się obrazi lub może czuć się urażonym ale...
Nie stać mnie by inwestować dużo w ten samochód. Mam go prawie 12 lat, ale nie jest to samochód maniaka motoryzacyjnego. On ma wytrzymać rok może dwa po czym pójdzie na emeryturę. Nie mam czasu i pieniędzy by zrobić coś poważniejszego. Owszem gdyby takowe były to zrobiłbym z niego nówkę sztukę ;)

vwjanekvento - 2016-03-02, 21:01

Jesli ma tylko pojezdzic troche to spoko, chodz uwazam ze szkoda kazdego ventka ;)
NoFaczek - 2016-03-05, 09:54

Oczywiście, że szkoda, bo auto nie skalane złą opinią tak jak Golf III, 12 lat prawie bezawaryjnej eksploatacji w mojej rodzinie. Jednak czasami trzeba skończyć coś.

Proszę Moderatora o zamknięcie tematu :)