|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Vw vento 1,9 td - Pompa wtryskowa, z ssaniem czy bez?
Bambek - 2007-09-16, 20:09 Temat postu: Vw vento 1,9 td - Pompa wtryskowa, z ssaniem czy bez? Witam wszystkich milosnikow diesli. W swoim vento z 1993 1.9 td AAZ pompa bosch roku mam nastepujacy problem, musze wymienic pompe wtryskowa ( moja oryginalna pompa jest z ciegnem ssania ktory zmienia kat wtrysku ). I problem jest nastepujacy... czy moge zamiast pompy z linka ssania ( nie maja takiej na stanie w firmie regenerujacej pompy) zastosowac pompe do silnika aaz , taki wlasnie mam. Ale jest to pompa z automatycznym ssaniem, jest tam jakas elektronika itp... Pytanie jest nastepujace : czy moge zastosowac pompe wtryskowa z ssaniem automatycznym w vw vento , gdy oryginalna padnieta pompa miala ssanie mechaniczne ( tkzw. na linke )??? jezeli jest taka mozliwosc to co musze zrobic, jakie przerobki by zastosowac ta ppompe wtryskowa z automatycznym ssaniem? ( jakies czujniki itp?) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
theority - 2007-09-17, 00:34
wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego czy chcesz mieć dodatkowe ssanie czy też nie.
|
|