|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem z rozruchem
grzech - 2007-09-17, 12:29 Temat postu: problem z rozruchem Pomocy od pewnego czasu ma problem z odpaleniem mojej wentki tzn.
nie zawsze ale często przy odpalaniu zachowuje się tak jak by był rozładowany akumulator co jest nieprawdą bo jest nowytzn. nie kręci tylko jest " dżyt" kontrolki przygasają i tyrzeba szybko wrucić kluczykiem bo aż dymi się z pod deski rozdzięlczej tak jak by był pod opciążeniem( żonka by mi furke zjarała ), kiedyś kabel od masy przy silniku był luźny to go dokręciłem i był spokuj przez pół roku ale znów wariuje, czyściłem wszystkie końcówki chyba że są jakieś pochowane to dajcie cynk proszę o rady i z góry dzięki narka
kynio - 2007-09-17, 20:06
witam kiedyś miałem podobny problem po przekręceniu kluczyka było tylko cyk i nic sie nie działo w wolnej chwili rozkręciłem wszystkie kable przy rozruszniku wyczyściłem delikatnym papierem ściernym wyczyściłem i nasmarowałem wazeliną techniczną i do tej pory to się nie zdarza -- pozdro dla klubowiczów
tomala2301 - 2007-09-17, 21:21
Może Ci siadły tuleje w rozruszniku . Pozdrawiam
Mirek - 2007-09-24, 16:44
Witam! ja bym sprawdził kostkę przy stacyjce,miałem kiedyś właśnie taki przypadek z takimi objawami wymieniłem kostkę i po sprawie
|
|