|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - problem z samochodem na benzynie
lukaszz86 - 2016-04-20, 12:41 Temat postu: problem z samochodem na benzynie witam mam taki problem z ventem 1.6 ABU 75km 1994r. problem z samochodem na benzynie a na gazie jest OK. jak przełacze samochód na benzyne to samochód zamiast jechac zwalnia całkowicie a jak pojade na gazie do domu i odłacze kleme na pare minut to komputer sie zresetuje i na benzynie jest OK. a jak pojerzdze przez pare dni to znowu to powraca i na benzynie nie da sie jechac. wymienione zostało w samochodzie komputer (te same numery),nowe swiece,przewody,aparat zapłonowy,sonda lambda,silniczek krokowy.
Paweł J. - 2016-04-20, 21:04
Niepotrzebnie tyle gratów wymieniałeś na marne. Sprawa jest prost, masz źle ustawiony gaz, ewentualnie jak Ci to nie przeszkadza to dorób sobię kabelek odcinający zasilanie od ECU po wyjęciu kluczyka i niby po problemie z beną.
lukaszz86 - 2016-04-21, 11:25
a moze byc wina wtrysku paliwa? mam wtrysk jednopunkt. na gazie nic sie nie dzieje. tylko na benzynie tak mam. jak odpale na benzynie to obroty mi faluja i jak dodam gazu to samochód zgasnie. a jak bede puszczam i dodaje gazu na benzynie to utrzymuje sie na benzynie ale nie da sie ruszyc samochodem tak jak by za mała dawka paliwa była dawana.
|
|