|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - bagaj jak to działa ?
Mrdobrus - 2016-12-13, 20:07 Temat postu: bagaj jak to działa ? witam panowie nie wiem czy dobry dział w razie czego wybaczcie mam pytanko do was odno¶nie zamknu Bagażnika przy obecnym tuningu jest kawałek linki.... puszczony między szyb± a klap± ( vw ventoo 1.8 benzin 92 r ) i pytanko mam do was takie jak to ustrojstwo jes zbudowane ? bo niby to jest jako¶ na podci¶nienie ale na jakiej zasadzie to działa ? to podci¶nienie jest od razu czy jak... moze banalne pytanie ale chce sie dokształcić z wami xd
tom cio - 2016-12-16, 21:04
Między SZYBˇ a klap±? przecież szyba jest wklejona i przez ni± nic nie przechodzi. A je¶li chodzi o centralny zamek w vento, to owszem, jest na nadci¶nienie/podci¶nienie w zależno¶ci czy chcesz zamkn±ć czy otworzyć.
Mrdobrus - 2016-12-30, 12:20
no tak zgadza sie bo poprzedni wła¶ciciel wzioł kawałek linki i dowi±zał do tej dĽwigni co sie otwiera bagarznik czyli teraz poszukiwania wężyka od podci¶nienia czas zacz±ć
tom cio - 2016-12-30, 22:45
Czyli nie chodzi o centralny zamek a o otwieranie klapy po ludzku z przycisku? No to musisz zdj±ć podbitkę klapy (je¶li j± masz), tam od przycisku zamka w lampie do zamka w klapie idzie cięgno (pręcik dł 10-20cm, nie pamiętam już dokładnie ile), i teraz pewnie zepsuty masz ten przycisk w lampie skoro link± otwierasz bagażnik.
Mrdobrus - 2017-01-02, 18:08
tak do tego pręcika jest( była ) zawinięta linka do ci±gania
|
|