|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - THERMOTRONIC Vento
maksik-12 - 2007-09-20, 13:20 Temat postu: THERMOTRONIC Vento Witam ponownie wszyskich Ventomaniaków Pisaliście już wcześniej o o thermotronic
ale nie znalazłem odpowiedzi na to o co chcę zapytac. Po przekręceniu stacyjki coś tam pod
deską,brzęczy Czy to ma tak byc,czy poprostu cos jest nie tak
Jeździłem wcześniej BMW E-36 i też była z thermotronic ale wszystko tam pracowało
cicho. A może jestem przewrażliwiony lub nie doinformowany
Może będzie ktoś w stanie mi to wyjaśnic
Bartek - 2007-09-20, 13:25
To brzęczenie musi tak być, pod "deską" a w zasadzie obok radia jest coś w rodzaju czujnika czy wiatraczka który sprawdza temperature powietrza. Jeśli sie myle to prosze mnie poprawić W każdym razie brzęczenie oznacza że wszystko pracuje poprawnie
idgray - 2007-09-20, 14:35
tak jest i będzie
maksik-12 - 2007-09-20, 14:37
Dzięki za pomoc Bartek Najwyraźniej te wentylatorki nie są najmocniejszą stroną
VW skoro tak musi byc.
kynio - 2007-09-20, 20:11
u mnie też brzęczało ale u mnie nie może tak być wykręciłem to i wyjołem zaniosłem do domu i dałem kilka kropel oleju tam jest jakby takie małe łożysko i do yej pory cisza i spokój mineło juz jakieś pół roku i cisza --- pozdro dla wszystkich
maksik-12 - 2007-09-21, 21:31
Dzięki za pomoc wszystkim Znakiem tego muszę to rozebrać i nasmarować.
Szkoda że tyle jest przy tym roboty tzn.takiego grzebania
Może dam rade
andrzejroberts - 2007-10-05, 09:06
Ja też byłem w stresie jak musiałem to rozebrać. Ale to tylko pozory ja mam vento z 93 r. tzn starszy model i tam musiałem odkręcić chyba ze 6 śrubek w zaskakująco sprawnie mi to poszło miałem trochę problemów z odczepieniem przełącznika od zapalania świateł ale uporałem się z tym. Miałem dużo różnych syfów w tym wentylatorku a teraz jest ok. Tylko ja rozbierałem nie z powodu brzęczenia chociaż wkurzające było a z powodu ciągłego grzania, no i nadal grzeje załamka ale idzie zima to ta awaria nie będzie tak uciążliwa . POZDRAWIAM
|
|