|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Inne auta forumowiczów - Granatowa A6 quattro
Przemek - 2016-12-27, 13:04 Temat postu: Granatowa A6 quattro Historia tego auta jest dość dziwna . Auto kupione na spontanie z kartą "moja biedronka" w celu rozbiórki.
Lecz po dokładnych oględzinach doszedłem do wniosku że zrobię je i moja Pani będzie miała zabawkę .
Marka/Model : Audi A6 C5
Silnik : 2.5 V6
Moc : 150KM
Napęd : 4 łapki
Nadwozie : Avant
Rok produkcji : 1999
Wyposażenie :
climatronic
4 x el szyby
elektryczne i składane lusterka
solar dach
nagłośnienie Bose
skórzana bananowa tapicerka
fotele przód w prądzie (lecz nie grzane)
central zamek
licznik z full fisem (lecz ktoś fisa wydrapał)
Auto kupione na zdechniętym aku więc nie było możliwości odpalenia więc do domu pojechała na holu . W czwartek eska trafiła do mechaników gdzie zapadła diagnoza - wałki w lewej głowicy .
Na wtorek powinna być już do odebrania .
Plan jest taki aby doprowadzić auto do stanu przynajmniej bdb.
Do ogarnięcia :
lampy przód
błotnik prawy
spasować przód
regeneracja skóry lud zakup całego brązowego wnętrza wraz z czarnym sufitem
jakieś koło na lato
płukanie silnika wraz z nowym olejem
gwint (tu jeszcze pomyślę )
zakup zderzaka tył z polifta
wymiana wyświetlacza w liczniku
prawy przegub do wymiany - zrobione
kowal323 - 2016-12-27, 13:59
?
Całkiem ładna, poza tym granatowym wnętrzem które mi się nie podoba ale z jasną skórą jeszcze jakoś to wygląda Ogólnie sam takiej szukam tylko raczej z myślą, żeby wrzucić do niej 1.9 130 KM.
Zamiast robić wyświetlacz wymień licznik na ten poliftowy. Trochę więcej kasy i zabawy dla elektryka z immo ale przynajmniej odmłodzisz ją trochę i jazda będzie przyjemniejsza Powodzenia.
Przemek - 2016-12-27, 18:13
Ale po co wrzucać 130 skoro jak dbasz o ten motor to będzie chodził i chodził .
Dlatego szukam brązowego kpl wnętrza na wymianę
kowal323 - 2016-12-27, 21:29
Przemek napisał/a: | Ale po co wrzucać 130 skoro jak dbasz o ten motor to będzie chodził i chodził .
Dlatego szukam brązowego kpl wnętrza na wymianę |
No może te nowsze to tak bo te 150 KM nie cieszą się za dobrą opinią chociażby słynne wałki które już wymieniasz.. Ogólnie silniki specjalnej troski ale o tym można gadać i gadać. Już trochę w tym temacie siedzę bo już dosyć długo jej szukam. A 1.9 mam w małym palcu, inne koszty serwisowania itd. więc rozumiesz
Przemek - 2017-08-26, 15:37
temat do zamknięcia
|
|