|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - dziwna praca na LPG...
Mrdobrus - 2017-01-29, 16:22 Temat postu: dziwna praca na LPG... witam panownie mam takie pytanko do was mianowicie
na zimnym silniku na bp chodzi okej jak i na ciepłym a czasem coś mu sie urodzi i na gazie trzyma około 1tyś obr spadnie do 500 obr a czasem i do około 200 i za chwile wraca znowu do 1 tyś i tak rośnie spada rośnie spada.... po przegazowaniu nadal to samo dopiero jak przejade nim kawałek wroci wszysto do normy a po ponowyn odpaleniu i przełączeniu na LPG z powrotem problem powraca rośnie i spada.... a czasem tez podczas jazdy ( po mieście ) potrafi w czasie jazdy zgasnąć ...
Pomożecie ?
pozdrawiam
theority - 2017-01-29, 19:41
Silnik krokowy, lewe powietrze (np. u podstawy wtrysku) lub sonda. Od tego bym zaczął
Mrdobrus, użyj szukajki bo jest już tona tematów o tych objawach (najmłodszy ma chyba niecały miesiąc).
Mrdobrus - 2017-01-29, 19:49
no wiem wiem czytałem o tym bo jest duzo o tym tylko nic co by mnie zadowoliło .... byłem u jednego to mowił ze za duzo gazu dostaje...
theority - 2017-01-29, 19:53
To napisz ten post tematowy z zasadami interpunkcji, bo idzie się pogubić.
Napisz jeszcze raz objawy, używając kropek i przecinków oddzielając myśl i dodaj zdjęcie komory silnika i centralki, to może coś podpowiem.
Mrdobrus - 2017-01-29, 21:39
no to tak xd on początku
-wsiadam w auto odpalam na Benzin
-jadę kilka km przełączam na Podtlenek LPG auto śmiga jest okej
-gasze auto ide do sklepu wracam z piweczkiem odpalam na benzynie przełączam na gaz i teraz tak :
PIERWSZY SCENARIUSZ
różnie bywa ... najczęsciej obroty wskakują na ... około 500 obr/min lub auto gaśnie a nie powinno
ale dobra ruszam na benzynie jade podczas jazdy przełączam na LPG jestem juz w domu auto stoi na luzie i raz trzyma obroty po kilku sekundach spadają mniej więcej do 500 obr/min i po kilku sek znowu wzrastają do 1tyś i tak rośnie maleje rośnie maleje
DRUGI SCENARIUSZ
a innym razem auto podczas jazdy gaśnie np jak ostanio jeździłem po mieście no to na każdym przejściu dla pieszych auto gasło lub na światłach
filtry gazu wymienione... przewody świece
theority - 2017-01-29, 22:49
Wrzuć jeszcze zdjęcia z komory silnika.
Mrdobrus - 2017-02-01, 15:25
[img=http://www75.zippysh...ile.html][/img]
theority - 2017-02-04, 12:22
Mrdobrus, skorzystaj z samouczka dodawania zdjęć.
Jak na moje sterownik gazowy ma złe ustawienia i silnik krokowy wariuje. Druga opcja jest taka że silnik krokowy jest uwalony.
Możesz naprawiać ten silnik lub wstawić po prostu śrubę w jego miejsce.
Reduktor ile ma lat? Może też już wymaga regeneracji (czyszczenie i wymiana membran pomaga).
|
|