|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Darmowe sms'y na cały świat
Bartek - 2006-04-23, 14:21 Temat postu: Darmowe sms'y na cały świat
Kod: | Opiszę w jaki sposób można za darmo podszyć się pod każdy numer na świecie ;)
(instrukcja poniżej)
------------------------------------------------
Teraz wszystko wyjaśnię :mrgreen:
Jak wiemy dostając zwykłego smsa zawsze widzimy od kogo go dostaliśmy, w tym przypadku możemy zadecydować z jakiego numeru ma zostać wysłany... - czyli poprostu wybieramy nadawcę :-o
Opisywany sposób daje możliwość podszywania się pod dowolny numer - czyli wysyłamy smsa tylko że decydujemy z jakiego numeru ma zostać wysłany ;)
Należy pamiętać że podszywanie się pod numery innych osób w celu wyłudzeń jest karalne!!
Opisaną metodę stosujemy wyłącznie jako rozrywkę - szanujemy prywatność osób nieznających tej metody!!
INSTRUKCJA
Wszystkie opisywane możliwości daje nam ta strona
1. wchodzimy na tą stronę: http://thesmszone.com/?ref=bartek_l
2. pojawi się sympatyczna strona z polem 'login' po lewej stronie..
3. klikamy "Register Now " aby się oczywiście za darmo zarejestrować :lol: (link 'register now' jest pod niebieskim guzikiem z napisem 'submit')
4. teraz trzeba wypełnić pola: (ja tłumacze na nasze :-P )
* Username : nasz nick np 'pewien_ktos'
* Password : nasze hasło np ****** ;)
* Confirm Password : powtarzamy hasło podane wcześniej czyli ****** ;)
* First Name : nasze imie np 'Adrian'
* Last Name : nasze nazwisko np : 'Kowalski'
* Address:; City; State; Post Code; : nie trzeba nic wpisywać :D
* Country : nasz kraj, z listy wybieramy oczywiście 'Poland'
* Home Phone : tel domowy - nie wpisujemy ;)
* Mobile Phone : tu wpiszemy nasz normalny numer telefonu komórkowego ale poprzedając cyframi 48 czyli:
np dla numeru 601222333 wpiszemy 48601222333 - to jest potrzebne aby dostać darmowe smsy, więc numer kumpla nie będzie dobry tylko nasz ;)
* Fax : nie trzeba wpisywać.. ;)
* E-mail : lepiej wpisać nasz adres mailowy :lol:
* poniżej mamy pole z tekstem a niżej trzeba zaznaczyć dwa pola...
* i teraz najtrudniejsze: należy przepisać kod z abrazka tylko prawidłowo :)
Jak coś się nie udało dobrze zrobić to zaczynamy jeszcze raz (ten kod z obrazka czasami trudno jest rozpoznać)
Ps. Jeżeli wyskakują błędy z krajem to należy zaznaczyć Australia :)
I w ten sposób staliśmy się posiadaczami nieznanego w Polsce sposobu kontroli GSM ;)
Darmowe smsy
Po rejestracji dostaniemy smsa na nasz telefon z kodem potwiedzającym:
nadawca: 'theSMSzone' a wtreści będzie widoczny kod (cyfry np 55959)
Wchodzimy na podaną wcześniej stronę jeszcze raz, logujemy się, klikamy na 'ACTIVATE', wpisujemy nasz kod z smsa i wszystko mamy oki
Wysyłamy pierszego sma:
*Gdy jesteśmy zalogowani klikamy na 'Send SMS ' w widocznym miejscu na poziomym pasku nawigacji
*pokaże się nam strona z formularzem
*From: w te pole wpisujemy dowolny ciąg cyfr: np 601000000 lub 997 lub 666 (osoba która otrzyma naszego smsa zobaczy to jako numer osoby wysyłającej :) ) - możemy zamiast cyfr wpisywać litery np 'PlusGSM', 'Szatan', 'Ciotka' - te słowa ukażą się zamiast numeru nadawcy :) podobnie jak w przypadku smsa od operatora sieci ;)
..to narazie tyle Ja będzie zainteresowanie to odpiszę na pytania :)
Niech moc będzie z Wami :!: Tylko pamiętajcie że dostając smsa od znajomego należy się upewnić czy to napewno on jest jego autorem ;) |
a wiec po zalogowaniu można wysłać za free sms'y na dowolny numer w całym świecie, i podać się za kogo innego lub poprostu wysłać sms'a tak jakby ze swojego numeru.
[ Dodano: 2006-04-23, 14:23 ]
oczywiście żeby nie było niedomówień w instrukcji podany link jest link z moją referencją, za każde zalogowane konto przez ten link dostaję kredyty na sms'y.
marecki2R - 2006-04-23, 19:49
No ja już skożystałem i musze powiedziec ze to działa :wink: Super Sprawa
BANDERAS_RR - 2006-04-23, 19:52
a te sms to tylko na polske czy na inne kraje mozna tez korzystac?
Bartek - 2006-04-23, 20:13
na wszystkie kraje
BANDERAS_RR - 2006-04-23, 20:18
no to git,a jakies ograniczenia w ilosci lub cos tam
perla04 - 2006-04-23, 20:22
a ile mozna dziennie wyslac??
BANDERAS_RR - 2006-04-23, 20:40
no i mam problem wszystko szlo ok do momentu jak chcialem wejsc na sms i wskakuje mi jakas ankieta ktorej nie bardzo moge przejsc
[ Dodano: 2006-04-23, 20:59 ]
po tej ankiecie jestem dalej ale nie mam ani jednego kredytu zeby cokolwiek wyslac
Bartek - 2006-04-24, 14:49
musisz podać numer swojej komórk wtedy dostaniesz sms'a z kodem i na stronie aktywujesz kredyt wpisując kod z sms'a
[ Dodano: 2006-04-24, 15:02 ]
jeśli chodzi o limity to nie mam pojęcia, sam wczoraj zaczołem się tym bawić i wysłałem tylko jednego sms'a na próbe :roll:
|
|