Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Problem z zamkiem tylnych lewych drzwi

doniu1122 - 2017-02-20, 15:16
Temat postu: Problem z zamkiem tylnych lewych drzwi
Witam mam mały problem ponieważ zatrzasnęły mi się tylne lewe drzwi w vento 95 r , wczesniej juz ciężko się otwierały trzeba było szarpać ale zawsze się otworzyły , teraz już na amen się zatrzasnęły , wiec zdjąłem tapicerke z drzwi ale dalej nie wiem jak je otworzyc ciągnąlem za linke , od srodka próbowałem podwarzyć srubokretem zeby puściły ale nic , a zamka wykręcic nie moge bo drzwi są zamknięte , ktoś miał podobny problem ? jak sobie z tym poradzic ?

[Edit] tytuł tematu poprawiłem, a i używanie polskich znaków nie boli... Po coś one są - Theo

vwjanekvento - 2017-02-20, 16:46

Nie odbija zapadka w zamku, nazbieralo sie syfu troszke pewnie rdzy i nie odbija, mam tak czasami u siebie z tym ze od drzwi kierowcy ;) U mnie odbila wkoncu nalalem wd40 i jest ok narazie, ale wypadaloby wyciagnac zamek przeczyscic i przesmarowac ;)
doniu1122 - 2017-02-20, 18:01

próbowałem na każdy sposób ale dalej nic , a ten drut ktory idzie do wewnerznej klamki nie odbija , widać ze cos jest nie tak , mozliwe jest ze musze wymienic zamek ale niech ktos mi pomoze otworzyc najpierw te drzwi
zordi12 - 2017-02-20, 18:52

Pewnie nikt Ci nie da tutaj na to złotej rady, musisz próbować na wszelkie możliwe sposoby, stukać, pryskać jakimś preparatem tak jak pisze vwjanekvento, zamykać otwierać, może się uda. Jeżeli nie da za wygraną to podjedz do jakiegoś mechanika, zawsze jest szansa, że on może coś zaradzi ;)
theority - 2017-02-20, 19:06

doniu1122,
Po pierwsze, co Twój temat ma wspólnego z Dieslem?? Jest pod kategoria Ogólne.
Po drugie, skorzystaj z opcji "SZUKAJ" - chyba nie wierzysz, że tylko Ty masz taki problem przez te wszystkie lata?
Po trzecie, przeczytaj regulamin forum oraz przywitaj się w odpowiednim temacie.
Po czwarte, nie licz na "pomoc" skoro nie potrafisz skorzystać z już oferowanej. Janek dobrze Ci radzi, a jak nie chcesz kombinować subtelnie to weź szlifierkę kątową i wytnij zamek.