|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Pierwszy bieg ciezko wchodzi
Malydd - 2007-09-23, 17:10 Temat postu: Pierwszy bieg ciezko wchodzi Witam, w moim vento SDI pierwszy bieg zaczyna sie wbijac z lekkim problemem. Co to powoduje? Przejechane ma dopiero 230 tys km czy potrzebna jest mala regulacja czy powazniejsza sprawa sie szykuje?
Pozdrawiam...
spyro - 2007-09-23, 20:21
Malydd, powinieneś wymienić te plastikowe pierdółki w skrzyni, u mnie po ich wymianie zniknęły problemy z ciężko chodzącą skrzynią biegów...
między innymi to:
http://www.allegro.pl/ite..._vw_golf_3.html
Potem dochodzi jeszcze parę innych rzeczy, całość nie jest aż tak droga i nie trzeba wyciągać o tego skrzyni.
spyro - 2007-09-24, 18:00
Sruba napisał/a: | Te plastiki rozumiem że można wymienić bez demontażu skrzyni...? |
spyro napisał/a: | i nie trzeba wyciągać o tego skrzyni. |
Malydd - 2007-09-24, 19:07
Dzięki serdeczne za info w tej sprawie...
Myślałem że będzie coś poważniejszego a tu tylko plastiki...
Pozdrawiam...
spyro - 2007-09-24, 22:28
Daj znać jak już wymienisz jak i skrzynia chodzi... Pzdr.
pyza_snk - 2007-10-15, 11:27
Witam Panowie
Moja skrzynia też jakoś ciężko chodzi, co prawda się do tego przywyczaiłem, ale lepiej by było jakby chodziła lżej....tylko czasu na szperanie brak....po pracysie niechce a w weekendy szkoła:(
spyro - 2007-10-15, 11:49
pyza_snk, oddaj do mechaniora,to nie są aż takie wielkie koszty a biegi po tym chodzą jak malina
pyza_snk - 2007-10-15, 12:14
może jakis weekendzik sie znajdzie bo maty grzejące do lusterem chcę założyć (już leż na półce) yto i przy skrzyni sie pobawie:) tylko jak zdjąć obudowę?
|
|