Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Pilot do centralki

puf - 2017-12-04, 15:16
Temat postu: Pilot do centralki
Witam posiadam vento 94 z centralka lecz nie mam do niej pilota z tego co się doczytałem muszę dokupić moduł tylko jaki będzie w miarę dobry i nie wiadomo jak drogi ? .
A i trzeba wpiąć się w jakieś kable tylko pytanie jakie jest wiele postów na ten temat lecz nie działa tam prawie żadne linki do zdj schematów i ogl zdj prosiłbym o pomoc :D

a i ma ktoś jakiś pomysł co z robić z cieknącym szyberdachem ?

cobramas - 2017-12-04, 16:17

puf, zapoznaj się z regulaminem forum inaczej twoje posty będą usuwane!

po drugie nikt nie wywróży jaką masz centralkę w samochodzie i jakie kolory kabli... Jakieś zdjęcia centralki? Model?

Co chodzi o szyberdach to sprawdź czy masz drożne kanały odprowadzające wodę...

puf - 2017-12-04, 16:31

czytałem regulamin

a gdzie znajdę informacje jaka to dokładnie jest centralka w aucie ?

zordi12 - 2017-12-04, 18:09

puf, do oryginalnej centralki podejdzie prawie każda uniwersalna centralka z pilotem. Dużo ich jest, ciężko powiedzieć, która najlepsza. Sensowną kupisz już za 50-60 zł. Jeśli masz elektryczne szyby możesz również kupić taką z możliwością domykania szyb z pilota.
puf - 2017-12-04, 21:49

zordi12 czyli kupic zwykly modul do centralki pneumatyczno elektrycznej i wpiac sie w kable w drzwiach w szary i zielony ? niestety korbotronik posiadam :D
tomek87 - 2017-12-04, 22:40

puf, wpisz w allegro sterownik zamka centralnego i masz tam pełny wybór, ja najczęściej montuję firmy proxima, a ostatnio testowałem blow, też ok. Co do wpięcia to wiązka do drzwi kierowcy ( szary, zielony), kierunki to czarny biały i czarny zielony, wiązka idąca na tył auta. Wiadomo masa do karoserii lub jakiś grubszy brązowy, plus to grubszy czerwony. Jak chcemy tylko sterować zamkiem bez kombinacji to dość przyjemnie montuje się sterownik w bagażniku koło pompki. Zasilanie i sterowanie zamkami jest przy pompce, kierunki w wiązce idącej do lewej lampy.
puf - 2017-12-05, 01:36

Zainteresował mnie ten oto sterownik myślę że to rozsądny wybór tak jak polecał kolega wyżej

http://allegro.pl/sterown...09.html#thumb/1

Ps dzięki wielkie za pomoc i może to śmieszne ale jak odp koledze wyżej tak.jakby

puf - 2017-12-05, 01:49

Zastanawia mnie ta dioda wiem że nie muszę jej montować ale ja mam czerwona diodę przy bolcu do blokowania drzwi czy ta moja dioda jest id alarmu?