|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - Chromowane listy ala Passat B6, proszęo opinie
mario_pil - 2007-10-03, 21:00 Temat postu: Chromowane listy ala Passat B6, proszęo opinie Cześć,
Chce zrobić prostą modyfikację mojego ventyla. Chciałbym założyć chromowane listwy na drzwiach i zderzaku oraz wokół bocznych szyb. Chce uzyskać efekt podobny na w Passacie B6.
Problem w tym że nie jestem do końca przekonany co do efektu, czy kto może robił coś takiego.
Zrobiłem sobie taką prostą próbę, na zdjęciu ventyla dorysowałem listwy w programie graficznym, wygląda obiecująco.
Co o tym sądzicie?
After
Before
spyro - 2007-10-03, 21:14
Jak dla mnie totalna porażka... Nie rób tego, wiochą zakrawa. W passku jakoś to wygląda a do Ventki poprostu nie pasuje... Ale to oczywiście moje zdanie.
Gavel - 2007-10-03, 21:39
ja tam za nadmiarem chromu nie przepadam więc sam pomysł nie bardzo mi się podoba
ale jakiś czas temu Przemolas takie delikatne listwy zakładał ale tylko na zderzaki i na żywo nie wyglądało to wcale tak źle a wręcz przeciwnie - nawet dodawało trochę prezencji
ale szyby to już byłaby przesada wg mnie
Szpiker - 2007-10-03, 22:43
MI się to podoba tylko ze wolałbym wokół szyb niż na zderzaki i listwy moze kiedyś u siebie założe ale tylko wokół szyb
Dzolo - 2007-10-04, 00:32
mario_pil, ja szyby bym sobie od razy wybił z głowy bo jak napisał Spyro może być wiocha.Ziomek ode mnie z miesciny zrobił taki zabieg w Octawi i wyglądało to na zywo tragicznie.A tak wogóle to dodaj fure do działu 'Nasze Ventki'. Pozdro!
Gavel ta ostatnia fota wypas , Vidać jak Przemka fura ładnie siedzi
luckyman - 2007-10-04, 07:11
W/g mnie w ogóle nie pasują te listwy do Ventki
idgray - 2007-10-04, 09:49
zakładaj będzie się z czego śmiać
agro-tuning
kovval - 2007-10-04, 10:56
a widzial ktos ventke z takimi cudami na sobie: na szybach i wszedzie to czego od razu negujecie niech chlopak zalozy, toc to duzo nie kosztuje, bo to listwa z metra cieta, zrobi zdjecia i wtedy sie obluka
spyro - 2007-10-04, 11:05
Spoko, ja tylko swoje zdanie wypowiedziałem, bo widziałem wielokrotnie różne auta w Łodzi w ten sposób przyozdobione i wygląda to wieśniacko, naprawdę. Więc tym bardziej Ventka może tego nie znieść...
MAPET - 2007-10-04, 16:36
stary zauwaz ze w pasku jest to seryjne i ladniejsze a poz atym w ventce masz inaczej slupek na dzwiach pomeidzy szybami i jak by to tam wygladalo? w ogole to co chcesz nakleic tamse na metry z marketu? daj spokoj wies tanszy i spiewa!
mario_pil - 2007-10-04, 20:47
MAPET napisał/a: | stary zauwaz ze w pasku jest to seryjne i ladniejsze a poz atym w ventce masz inaczej slupek na dzwiach pomeidzy szybami i jak by to tam wygladalo? w ogole to co chcesz nakleic tamse na metry z marketu? daj spokoj wies tanszy i spiewa! |
O słupku na drzwiach pomiędzy szybami też pomyślałem, bez tego to nie ma sensu. Tam przyszłyby listwy czarne z jakiegoś dobrego materiału, czyli identycznie jak w B6.
Co do szyb to sam jestem sceptyczny, ale listwy boczne i wstawki na zderzakach to chyba nie jest najgorszy pomysł. Ta ventka co jest na fotkach to tylko przykład. Moja jest czerwona, mam założone ładne progówki i fajne alu, boczne tylne szyby czarne. Generalnie furka troszkę tak "podchodzi" pod paska b6 (to moje zdanie) i stąd ten pomysł.
Uważam, że moje autko na razie nie pachnie wioską:-), ja w ogóle jestem fanem delikatnego tuningu, żadnych dziwnych spojlerów, niby wlotów powietrza i innych tego typu historii nie trawię. Te listwy co sobie wymyśliłem też miałyby być bardzo delikatne (wąskie).
Wygląda na to, że większość z Was mi odradza ten pomysł?
MAPET - 2007-10-04, 21:05
no raczje pokaz foty bo jzu sie boje tych ladnych progówk co to? no i te szyby sicemnione sam tyl? ;(
spyro - 2007-10-04, 21:39
mario_pil, zapodaj fotki twojej fury...
Szpiker - 2007-10-04, 22:07
Ja jestem za tym ze jak sie to dobrze zrobi to moze to dobrze wyglądać a nawet zajebiście tak to krytykujecie a widzieliscie coś takiego na Ventce jak coś to zapodajcie foty bo ja nie widziałe i jestem bardzo ciekawy jak to by wyglądało. mario_pil, jestem za tym żebyś spróbował to nie jest drogie i jak coś to sobie to zdejmiesz . ważne zeby tobie sie podobało
MAPET - 2007-10-04, 22:11
ja nie widzialem na ventce ale widzialem na zwiesniacoznym punto i mi sie nie podobalo.. ze zerzakami to jeszcze mozna kobinowac ale tak jak tu:
ale nie z syzbami
yahoo - 2007-10-04, 22:16
ja pierdziu, ale śliczny ventyl
Dzolo - 2007-10-04, 22:43
Ze zdeziami można się bawić

MAPET - 2007-10-04, 23:11
tak tylko zwroccie uwage ze jak zderzaki sa wygladzone bez kierunkwo i zaslepek to to jakos wygalda
spyro - 2007-10-04, 23:29
ja nadal uważam, że chromowane listwy nie pasują do ventki...
Gavel - 2007-10-05, 09:49
MAPET napisał/a: | tak tylko zwroccie uwage ze jak zderzaki sa wygladzone bez kierunkwo i zaslepek to to jakos wygalda | aa ja się z tym nie zgodzę
po to się chyba gładzi zderzaki żeby były gładkie a nie żeby "szpeciły" je jakieś tam listwy
MAPET - 2007-10-05, 09:57
po 1 to pisalem ja a nie dzolo
po 2 moze inaczje to ujme.. to nie sa do konca glaskie zderzaki jak moje pozostawiono seryjny rowek miedzy dolna a gorna warstwa i tam jest chromik.. nie mo ze ci snie nei podoba to ciemno niebeiskie vento
spyro - 2007-10-05, 11:53
Fajne jest bo gładkie całe, to lubię, ale te listwy cholercia średnio mówiąc szczerze, choć w tym akurat aż tak nie wadzą i w miarę pasują.
MAPET - 2007-10-05, 11:57
to spyro trza bylo gladzic przed lakeirunkiem
spyro - 2007-10-05, 12:05
Taki zamysł to mam od samego początku odkąd mam Vento, może z czasem... Zresztą sam Jacę namawiałem w tatmym roku na to
Ale wygładzenie całej furki to sporo kasy także narazie musi zaczekać...
kovval - 2007-10-05, 12:53
mapet, a jak inaczej mozna zapodac te chromowane listwy, jak nie kupic na metry i sie z tym bawic ja nie widze innej opcji. byly wogole takie listwy dedykowane do vento?? nie sadze. no to jak to inaczej wykonac
MAPET - 2007-10-05, 13:11
nie bylo dedykwonych , zostaje kombinowanie...
spyro - 2007-10-05, 14:12
są tylko na metry zarówno w sklepach i na allegro są na metry, nie ma gotowców...
Gavel - 2007-10-05, 15:02
MAPET napisał/a: | po 1 to pisalem ja a nie dzolo | forum czasami przekłamuje to cytowanie nie wiem dlaczego ale już poprawiłem
MAPET napisał/a: | nie mo ze ci snie nei podoba to ciemno niebeiskie vento | a właśnie że powiem: nie podoba mi się
ma kilka rzeczy które mi się nie podobają ale pierwsze i najważniejsze to właśnie ten gładki (czy tam pół gładki) zderzak
podoba mi się seria i jak nie ma kierunków i halogenów w zderzaku to dla mnie jest fuj
MAPET - 2007-10-05, 15:04
ee tam jak gladzic to do kocna jak sam pisales bez kierunków i halogenwo the best
Gavel - 2007-10-05, 15:20
MAPET napisał/a: | jak gladzic to do kocna jak sam pisales | z tym się zgadzam
ale mi właśnie gładkie się wogule nie podoba dlatego dla mnie seryjny zderzak jest the best
MAPET - 2007-10-05, 15:24
dobra sa rozne typy fakt faktem sie zgadzamy ze te listewki chrom szczegolnei na szybach to bleee
vw-maly - 2011-10-20, 20:33
ja miałem u siebie chromik na szybach ale zdjałem go bo na zywo nie wygląda tak fajnie jak na twojej przerobionej fotce.do okola zostawiłem bo nie jeszt tak zle...
|
|