|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Problem z wiatrakiem
Respect - 2007-10-16, 21:08 Temat postu: Problem z wiatrakiem Witam, dzisiaj dopadł mnie problem z wiatrakiem przy chłodnicy, otuż jak się właczy to co chwile wydaje przeraźliwe dźwieki brzęczenia, lub wycia, sam nie wiem jak to opisać, ale sa tak głosne że aż go odlączyłem bo aż wstyd, zauważylem to kilka dni temu czasem tak bżdękną, a dzisiaj juz prawie cały czas tak wył, nigdzie o nic nie zaczepia, jak zakręce nim ręcznie to żadnych dźwięków nie wydaje i kręci się luźno. Co to może być?
Morfeusz142 - 2007-10-16, 21:20
Z tego co piszesz wynika,że poszło łożysko. Wentylator do wymiany.
misiek - 2007-10-16, 22:08
też tak miałem no i w końcu mi padł normalnie dostał takiego luzu że się zaraz za śmigłem wentylatora a silnikiem normalnie przeciął żeby go wymienić kupa roboty cały przód do demontażu no i te dziwne plastikowe nity które od razu się urywają ja je zastąpiłem śrubkami M4 i po dwie nakrętki dla zabezpieczenia No i jakbyś szukał używanego wentylatora i nie znalazł od vento lub golfa3 to pasuje od passata B3 tylko trzeba na silniku od wentylatora spiłować takie dwa występy bo Ci nie wejdzie kostka od vento poza tym pasi. No może jest ciut dłuższy ale śmiga.Ja za używany zaraz po zimie jakoś to było dałem 100zł ale chodzi! Powodzenia w walce z wiatrakiem
|
|