|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Stacyjka
Cybul - 2007-10-22, 21:07 Temat postu: Stacyjka Czy zeby wyjać bebenek ze stacyjki musze ją rozkrecać?? Chodzi o to ze miałem cos kombinowane chyba ze stacyjka i nie moge klina zdjac zeby ja wyjać Chyba ze ktos mi podpowie jak zdjac wieloklin zeby wyszła cała stacyjka bo nie moge, pukam stukam i ani drgnie jest tak jak by ktos zrobił z małego wieloklinu na wiekszy i nie moge zbic tego wiekszego
spyro - 2007-10-22, 22:40
to normalka, ja skapitulowałem i zawiozłem fure do mechaniora, który dał radę Odpowiednie klucze i bez problemu idzie zdjąć stacyjkę i wymienić np. kostkę stacyjki.
Cybul - 2007-10-23, 19:11
u mnie to wyglada jak by bylo cos spawane tam w nastepnym tyg sie pomecze zrobie fote na tyg to pokarze i zobaczycie czy macie tak samo
spyro - 2007-10-23, 20:53
OKI, podeślij fotki na forum.
CichyEska - 2007-10-24, 10:07
Zeby zdjac stacyjke trzeba zdjac kierownice,rozpiac ja pod nogami i wyjac caly pret do ktorego jest przykrecona.W stacyjce jest mala srubka ktora trzeba wykrecic i stacyjka wyjdzie,ale ta srubka jest trudno dostepna.
spyro - 2007-10-24, 10:21
CichyEska, nie do końca jak masz odpowiednie narzędzia! Widziałem jak u mnie to robił gościu, ale miał narzędzia i nie trzeba było wyciągać kolumny kierowniczej, jedyne co trzeba to zdjąć plastiki wokół kierownicy, dla wygody odkręcić kierownicę i odpiąć wtyczki od przełącznika kierunkowskazów itp.
CichyEska - 2007-10-24, 14:11
Mysmy sie tyle umeczyli z tym.Moze faktycznie kwestia odpowiednich narzedzi.Niestety musielismy rozpinac na dole
|
|