|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Jakie macie zabezpieczenie macie w sojej Ventce??
Kempes_1985 - 2006-04-25, 09:01 Temat postu: Jakie macie zabezpieczenie macie w sojej Ventce?? Jeżeli już gdzieś był taki temat to przepraszam. Prosze o info raczej ogólnie bo mogą być na forum miłośnicy cudzych Ventek 8)
ali - 2006-04-25, 09:37
Ja mam blokadę kierownicy A tak serio to planuje założyć ukryty pstryczek elektryczek do odłączenia zapłonu albo jakiś inny niekonwencionalny sposób zabezpieczenia pojazdu.
Kempes_1985 - 2006-04-25, 09:55
Ja chce sobie założyć cóś takiego http://www.allegro.pl/ite..._czujniki_.html A narazie mam tylko laske na kierownice i pedał sprzęgła. Co sądzicei o tym alarmie?? Może znacie coś tańszego lepszego???
spyro - 2006-04-25, 11:35
Kempes, nie ma sensu kupowac czegoś takiego. Kup sobie na Allegro alarm z czujkami, podłącz do centralnego i szyb i już. Tak naprawdę nie ma znaczenia co założysz, to ma odstraszać nastolatków a nie profesjonalnych złodziei. Ja mam alarm z atestem za ponad tysiaka i jest to taki sam alarm jak te za stówkę z Allegro, tyle, że mój ma wszelkie atesty, a na co mi to? DOstaje za to 1% zniżki w ubezpieczeniu AC, także żadna rewelacja.
Kup dobrze wyposażony alarm z antynapadem i już. Ja z zabezpieczeń mam jeszcze blokadę zapłonu i blokadę skrzyni biegów. Ale wszystko to teoria, widziałem jak się zdejmuje blokadę skrzyni w ciągu paru sekund nie mając oczywiście kluczyków...
Kempes_1985 - 2006-04-25, 21:40
No może i masz racje to sobie jeszcze poszukam. Najbardziej z tego chodziło mi o identyfikacje bo to sie dość niedawno pojawiło na rynku chyba. Może założe jakiś tani alarm a poza tym identyfikacje ale nie wiem czy to sie sprawadza.
Dzięki za opinie!!
spyro - 2006-04-25, 21:42
ale po co ci ta identyfikacja, nawet jak już będziesz wiedział, że kradną ci auto to i tak nie zdążysz wybiec do auta, a jak nawet zdążysz to Cie mogą zabić za nie. Lepiej zamiast kombiinowac z zabezpieczeniami wykupić AutoCasco i możesz spać spokojnie...
KRIS - 2006-04-25, 22:18
spyro ma racje, nie ma sensu przeplacac. Ja kupilem w styczniu magicara 440, z czujnikami ruchu i wstrzasu, podlaczylem do centralnego zamka i jestem z niego bardzo zadowolony. Dalem za niego 180zł.
Kempes_1985 - 2006-04-25, 22:45
DZiękuje bardzo chyba też zakupie sobie Magicara!!
Jak wstawić pomógł??
BANDERAS_RR - 2006-04-25, 22:55
ja tam nie mam zadnych takich dziwactw po prostu proste ale skuteczne wlasne rozwiazania o kturych nie bede pisal
Gavel - 2006-04-25, 23:55
Kempes_1985 napisał/a: | Jak wstawić pomógł?? |
Wykorzystam obrazek który zrobił kiedyś Spyro
Na dole każdego postu w temacie założonym przez Ciebie jest taki przycisk - obrazek w załączniku
BANDERAS_RR - 2006-04-26, 00:30
ooooooooooooooooooooooo tomoj obrazek,no no 5 zloty za uzyczenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZARTOWALEM
Gavel - 2006-04-26, 00:37
hehehe - też zawsze mówie do znajomych: 5 złotych
widać nie tylko Ventylek nasz łączy
[ Dodano: 26 Kwiecień 2006, 00:53 ]
A wracając do tematu to na razie mam zwykły alarm podłączony do centrala, lekko zmodyfikowany przez zaufanego kumpla co pracuje w firmie ochroniarskiej i zakłada różnego rodzaju alarmy itp. A w planie mam jeszcze jakieś dodatkowe odcięcie..
BANDERAS_RR - 2006-04-26, 01:47
ja to nawet planuje sciagnac odciecie,ale powaznie to nie mam zadnych bajerow tylko kumpla mam co sie bawi w te elektronike i cos tam pogrzebie
spyro - 2006-04-26, 10:46
Najlepszym zabezpieczeniem jest jakiś ukryty przycisk, tylko to zdaje egzamin, bo wszystkie inne rzeczy każdy złodziej rozpracuje, a najbardziej śmieszne są alarmy montowane w ASO, nie dość, że drogie to robione schematem identycznie w każdej furze. Np w nowych Lagunach montują alarm za ciężkie pieniadze, który dzieciak rozbroi, wystarczy podinieśc klapę bagażnika i przciąć kabelek i gotowe, alarm rozbrojony i można śmiało jechać...
Kempes_1985 - 2006-04-27, 08:50
Qrcze nie zauważyłem tego pomógł chyba jednak musze sie wybrać do optyka po te bryle 8)
Wszystkim wielkie dzięki za odpowiedzi już wiem co wybiorę więc proponuję CLOSED
spyro - 2006-04-27, 10:35
Cieszę się, że mogliśmy pomóc, zgodnie z życzeniem zamykam temat.
Pozdrówki.
|
|