|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - PROBLEM THERMOTRONIC
andrzejroberts - 2007-10-30, 08:47 Temat postu: PROBLEM THERMOTRONIC Witam. Jak już pisałem wcześniej mam problem z thermotronikiem polegającym na ciągłym podgrzewaniu wnętrza samochodu. Jako środek zaradczy wymyśliłem żeby wymienić moduł thermotronic to czarne za pokrętłami z trybikiem nr katalogowy 357 907 041A. Ale pojawił się pewien ludek stwierdził żeby sprawdzić prawidłowość działania jakiegoś silniczka krokowego sterującego jakąś klapą. Więc moje pytanie: gdzie znajduje się ten silniczek, jak sprawdzić jego działanie, o jaką klapę chodzi? I co ma do tego thermotronic ??.
POZDRAWIAM ANDRZEJ
jarkkolo - 2007-10-31, 02:41
witaj
ten moduł za pokrętłem to odgrywa rolę czujnika temp .który odbiera temp jaka panuje w aucie w środku i numer katalogowy jest chyba inny niż podałeś a 1H0 907 527i fachowo to jest sensor temperatury dla pojazdów z elektronicznie sterowanym ogrzewaniem (to jest na desce rozdz.) później jest sterownik 3A0 907 041 i dalej 3A1 907 511 silniczek dla klapki regulacyjnej i 357 819 126 dzwignia kątowa, a z tego co wiem to z prawej strony tak jak siedzi pasażer ,musisz szukać klapki po prawej stronie u dołu jak jak nadkole gdzieś czyli w skrócie sensor na desce odbiera temp. daje do sterownika a sterownik przekazuje sygnał do silniczka który struje dzwignią kątową i teraz musisz sie wsłuchać czy podczas włączonego zapłonu czy jak kręcisz gałką od temperatury słychać jakiś dzwięk u dołu jak nogi pasażera jesli tak to silniczek działa i moze sensor jest walniety a najlepiej udaj sie do elektryka jakiegoś
andrzejroberts - 2007-10-31, 09:06
Mi chodziło o ten moduł z trybikiem za pokrętłami. Sensor temperatury to jest to za krateczką po lewej stronie od radia z wentylatorkiem. Jak kręcę pokrętłem to nic nie słyszę ale jak się dostać do tego silniczka?
|
|