Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

KUPIĘ - Odblaski do drzwi

Szpiker - 2007-11-04, 11:17
Temat postu: Odblaski do drzwi
Poszukuje odblasków(nie wiem czy dobrze to nazwałem) do przednich drzwi 2sztuki poniżej foto. Widział gdzieś ktoś moze na allegro lub w podobnych miejscach albo ma do sprzedania. Byłbym wdzięczny za pomoc ;)

Hektor - 2007-11-04, 11:38

Mi się wydaje że to nie odblaski tylko zakrycie lampki przednich drzwi.
Gavel - 2007-11-04, 12:24

Hektor nie wszystkie Ventki mają lampki
to co pokazał Szpiker wygląda właśnie na odblask

Szpiker popytaj ludzi na allegro co całe Ventki na części sprzedają

Hektor - 2007-11-04, 17:07

Gavel a ty masz lampki czy odblaski ? Bo ja mam takie same w dzwiach zaślepki jakie zdjęcie wystawił Szpiker. Ale myślę że tam trzeba tylko dołożyć wkład z żarówką i kablami , podłączyć to jakoś i gotowe.
Gavel - 2007-11-04, 22:06

ja mam odblaski właśnie
wkład z żarówką oczywiście wstawić sobie możesz i przez to szkło będzie świecić i będziesz miał dodatkowy bajer
ale głównym zadanie tego szkła które ja mam to właśnie jest odblask

a oryginalne światełka w Vento wyglądają trochę inaczej bo są jakby dwukolorowe że tak powiem

Szpiker - 2007-11-04, 23:27

Ja właśnie pociągnołem kable i małe żaróweczki pod wszystkie 4 drzwi i brakuje mi dwóch takich odblasków żeby to wszystko łądnie sie prezentowało. Moze znajde chwilke czasy to poszukam na allegro
Hektor - 2007-11-05, 07:28

Szpiker napisał/a:
Ja właśnie pociągnołem kable i małe żaróweczki pod wszystkie 4 drzwi

Możesz opowiedzieć w skrócie jak to zrobiłeś bo sam też bym chciał z tym zrobić. Lub jakieś foto z instalacją. Czy ciężko było ?

Szpiker - 2007-11-06, 10:26

Hektor, nie powiem troche roboty było ale dla sprytnego jedno popołudnie starczy :-) Ja wkładów gotowych nie miałem. wkłady zastosowałem gotowe od zegarów z mercedesa chyba bo nie jestem pewien czy to od merca. a montaż to prosty rozebranie drzwi pociągniece kabli i przykręcenie tego wkładu w odpowiednim miejscu. Kable podłączyłem : plus poprowadzięłm z każdych drzwi do bezpieczników w wolne gniazdo a minusy podpinałem w progu pod brązowo biały kabel. troche roboty było z tylny,mi drzwiami bo nie było gdzie otworu zrobić na ten odblask :( ja zrobiłem dziure jakies 5 cm od koća tego dolnego materiału . w skrócie to chyba wszystko :-)
Hektor - 2007-11-07, 07:34

Szpiker napisał/a:
Hektor, nie powiem troche roboty było ale dla sprytnego jedno popołudnie starczy :-) Ja wkładów gotowych nie miałem. wkłady zastosowałem gotowe od zegarów z mercedesa chyba bo nie jestem pewien czy to od merca. a montaż to prosty rozebranie drzwi pociągniece kabli i przykręcenie tego wkładu w odpowiednim miejscu. Kable podłączyłem : plus poprowadzięłm z każdych drzwi do bezpieczników w wolne gniazdo a minusy podpinałem w progu pod brązowo biały kabel. troche roboty było z tylny,mi drzwiami bo nie było gdzie otworu zrobić na ten odblask :( ja zrobiłem dziure jakies 5 cm od koća tego dolnego materiału . w skrócie to chyba wszystko :-)

Wolne gniazdo w bezpiecznikach tzn. gdzie. Bo ja w bezpiecznikach nie mam wolnego gniazda chyba ??
Jak myśłisz elektryk zrobiłby to dobrze ??

Szpiker - 2007-11-07, 09:41

Powinnienes mieć jakies wolne gniazdo. a jak nie to można sie podpiąc pod dowolny kabel plusowy i tez bedzie działać, szkoda kasy wydawac na elektryka