|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Samochód waszych marzeń
Bartek - 2006-04-28, 20:43 Temat postu: Samochód waszych marzeń Wiadomo że w większości przypadków Vento nie jest szczytem marzeń. Jakie są samochody waszych marzeń, co chcieli byście po Ventylu :?: Ja mam dwa takie marzenia, jak narazie obydwa nierealne, pierwszych z nich jest Plymouth Hemi Cuda rocznik coś około 70'
drugim moim marzeniem jest Aston Martin DB9 albo Vanquish, rocznik dowolny
BANDERAS_RR - 2006-04-28, 21:39
no ja teraz zachorowalem na vw caddy z lat 85 i teraz to na takie autko kase wydam a wogole to uwielbiam wszelkiego rodzaju picapy a szczegolnie amerykany
spyro - 2006-04-29, 16:20
No to ja Was zaskocze, Ventka była autem moich marezń, od dzieciaka mi się marzyłą, jak tylko weszła zbierałem prospekty, wycinki z gazet itp. Ale gybym wygrał w Totka to po pierwszze zrobił bym Ventylka na cacy, żeby wyglądał tak jak wyjechał z fabryki a opróćz tego zawsze marzyło mi się kupić wszystkie odmiany jestty jakie wyszły, profesjonalnie je odrestaurować i jeździć sobie nimi na zmianę...
[ Dodano: 2006-04-29, 16:21 ]
Widzę Bandreas że lubisz pickupy, fajne furki i praktyczne na maxa...
BANDERAS_RR - 2006-04-29, 20:31
zawsze mi sie podobaly a dlugi czas chorowalem na fiata 125p picap i moze jeszcze mi sie uda takiego kupic a mamjuz gotowy projekt co zrobici jak to ma wygladac jednak z braku laku zadowole sie caddy
Gavel - 2006-05-03, 13:08
Mi zawsze podobały się te amerykańskie auta z lat 70 typu Plymouth, Mustang itp.
Pewnie bym sobie taki sprowadził jakby mnie stać było
A drugim typem auta (i tu Was chyba zaskoczę) na które jakiś czas temu wręcz zachorowałem jest Citroen C4 - ma w sobie coś co strasznie mnie kręci
Kempes_1985 - 2006-05-03, 20:17
Moje motoryzacyjne marzenia zawsze brały się z kolejnych części Need for speed. Po 2 edycji zachorowałem na Jaguara XJ220 ale po 3 części zakochałem się w Ferrari 550 Maranello-kolor oczywiście srebrny Nurgburning, 4 część tylko mnie utwierdziła w tym wyborze i tak do dzisiaj mam nadzieję że kiedyś się spełni!! A poza tym zawsze marzyłem o amerykańskim trucku np Kenworth T2000. Zajefajnie by taki wyglądał pod niskopodwoziówką!! 600 koników i można poszaleć!! Ale narazie musze się zadowolić 75koni w Ventce i 170 w Reni Midliner
spyro - 2006-05-03, 22:04
Ja mam ostatnio trochę bardziej przyiemne marzenia, oto niektóe z nich
BANDERAS_RR - 2006-05-03, 22:37
subaru to kicha nie podoba sie i nie ma tego czegos a po za tym japonia,passat to inna sprawa i na takie autko to bym sie skusil
spyro - 2006-05-04, 09:51
Ja też wolę auta niemieckie, dlatego też takim jeżdżę,dla mnie Passat (ten najnowszy oczywiscie) jest cudowny, tyle, że jakbym miał go już kupować to z jakimś dużym, benzynowym silniczkiem... Normalnie jak widzę nowego paska na ulicy to aż się oglądam (jak za kobietami:-))
Ale jak nie lubię azjatyckich aut tak na subaru nie dam słowa powiedzieć, Mój braciak ma takie subaru jak na pierwszej focie i to auto to jest cudo. Jest duże, fajnie wyglądające i to odejście z pod świateł... Mało które auto ma takiego kopa... Tylko ceny serwisowania są oszałamiające, komplet klocków i tarcz to wydatek około 4-5 tys zł... Oczywiście w ASO...
Gunship - 2006-05-04, 11:53
A tu moje autko ze snów...
ewentualnie Dodge Charger
spyro - 2006-05-04, 17:08
Ogólnie te furki z USA z lat 70-tych mają swój styl i klasę, tez mi się bardzo podobają...
ali - 2006-05-06, 20:33
to zdjęcie nie przdstawia chyba Passata tylko Jette. Też mi się bardzo podobała jak ją tylko na fotach widziałem, ale jakiś czas temu przyjechał do mojego starego taryfiarz taką Jettą na założenie pokrowców, jak się przyjżałem z bliska to zwątpiłem i pomyslałem sobie, że VW już naprawdę się spier...... Jakość wykończenia tego samochodu jest na bardzo niskim poziomie, materiały kiepskie, a ergonomia niczym nie zaskakuje. Taryfiarz oświecił mnie, że te Jetty robione są w Meksyku na rynek amerykański bo Amerykanie uwielbiają Golfy z kuprem... i tu byłem zaskoczony..
spyro - 2006-05-07, 10:17
Jasne, że Jetta, nawet plik nazywa się jetta.JPG.
Co do jakości wykonania to słyszałem zupełnie inne głosy na ten temat, że jest wykonana wyśmienicie, a co do ergonomii to przecież w każdy VW jest praktryczny aż do bólu i ergonomia zawsze jest na najwyższym poziomie. Jedyne co VW zchrzanił w tym aucie to cenę, bo dopłacając troszkę można mieć już passata, który jest jednak większy...
Najtańszy model napędzany silnikiem 1.6 (102 KM) kosztuje 69 190 zł.
Bartek - 2006-05-07, 15:23
Nowe VW to według mnie jedne z niewielu samochodów które nadal trzymają klase, nie moge przeżyć jak widze co zrobili z nowymi BMW, seria 7 wygląda tragicznie i nawet nie umywa sie do swojej poprzedniczki, to samo jest z serią 5, seria 3 jako tako mi się podoba. Audi i Mercedes też popsuli swoje flagowe modele (czyt. S-Klasse i A8 ) chociaż w porównaniu do BMW 7 są i tak niezłe, natomiast VW pnie się w górę, wiem że nie można porównać Passata do A8 czy S500, ale jest to jeden z wyższych modeli VW i poprawił swój wygląd w porównaniu do poprzednika.
spyro - 2006-05-07, 18:45
Najlepsze jest to, że nowy passat bije na łeb na szyje w wszelkich testach flagowe modele japónczyków np Toyotę Avensis czy nową Hondę Accord... Dali czadu na maxa z passatem.
Bartek - 2006-05-07, 19:33
Nowy pasek jest naprawde fajny, ale ostatnio widziałem Phaeton'a, to jest dopiero bryczka
spyro - 2006-05-07, 22:36
nooooooo, ale cena też jest masakryczna...
BANDERAS_RR - 2006-05-08, 23:46
no ja to mam przyziemne marzenia ale niektorzy to poszybowali w chmorach
Gavel - 2006-05-09, 00:15
w końcu to marzenia a nie "dążenia"
ali - 2006-05-09, 10:44
Nie można mówić że wszystkie VW są czadowe, a do tego niezniszczalne bo to mija się z prawdą. Coraz więcej nowych furek ze stajni VW jest coraz gorszej jakości. Jak był ten taryfiarz Jettą u mojego starego to się naprawdę przyglądnąłem z każdej strony i z bardzo bliska tej furce. Jak poraz pierwszy zobaczyłem fotele z tedo samochodu na stole tapicerskim to myślałem że to jakiś lowendowy fiacik, a tu patrze na wytłoczenie na gąbce i nie spodzianka (patrz załącznik), taki jakiś znaczek. Myśle sobie co to? Stary mówi że to ta nowa Jetta co stoi przed wejściem. Jak go oglądałem to naprawdę byłem zawiedziony, że można wsadzić tak kiepskie materialy do tak ładnego i drogiego samochodu. :cry:
BANDERAS_RR - 2006-05-09, 13:46
tania robota i to maszynowa coraz wiecej takich aut jest w ten sposob robionych
spyro - 2006-05-09, 16:04
nie kłócę się bo nie widzałem na żywo nowej jetty, ale cena jest bardzo wysoka, bo jak wrzucisz diesla, dobre wyposażenie to wyjdzie koło 1000 tys zł a to już bardzo dużo jak za uto klasy kompakt...
Ogólnie teraz wszyscy robią słąbsze furki, nie to co kiedyś... Popatrzcie jak zachowują sie plastiki w naszych starych ventkach a jak w dwu-trzy letnich autach - już skrzypią...
[ Dodano: 2006-05-09, 16:05 ]
a chodzi o to ,że kiedyś auta miałybyć długowieczne a teraz mają się psuć żeby pójśc i kupić nowe. i o to chodzi w całym tym biznesie.Posłuchalibyście co się dzieje w mercedesach po 300 000 zł, takie cuda że gały wychodzą...
Gavel - 2006-05-09, 22:05
Spyro dodał zero w promocji i napisał/a: | ale cena jest bardzo wysoka, bo jak wrzucisz diesla, dobre wyposażenie to wyjdzie koło 1000 tys zł a to już bardzo dużo jak za uto klasy kompakt... |
Jetka za 1000 tys?? Wow :shock: :!: :!: Wyposażenie chyba GOLD (dosłownie)
spyro - 2006-05-09, 22:45
miało być sto tysięcy złotych...
marmarmarek - 2006-05-10, 14:55
dokladnie- autka powstale w latach 90 przewyzszaja trwalascia i jakoscia wykonania niejedno z " wspolczesnych" jezeli chodzi o autko marzen-no moze takich marzen bardziej przyziemnych, bo realista jestem to w nastepnej kolejnosci mlodsze Vento w jakims ciekawym silniku, moze Bora... pozdrawiam
Gavel - 2006-05-10, 14:59
Tak mi do głowy wpadło: była Jetta, potem Vento, a po nim Bora.
Teraz jest nowa Jetta to może za kilka lat wyjdzie nowe Vento...
spyro - 2006-05-10, 15:55
chyba nie bardzo... VW stwierdził, że powróci do pierwszej nazwy... Moim zdaniem powinni wszystkie nazywać jetta tak jak golfy...
marmarmarek - 2006-05-10, 21:24
jak kto woli. powiesz, ze jezdzisz jetta III tez nie sklamiesz choc Vento-ma swoj urok ta nazwa...
spyro - 2006-05-10, 22:26
Niby tak, ale mnie Jetta 3 kojarzy się ze ściągnięta z Ameryki i bardzo dobrze wyposażoną...
Gavel - 2006-05-10, 23:13
Mi tam bardziej podoba się nazwa Vento niz Jetta. Koniec i kropka - chce nowe Vento :!:
.
.
.
Ale dopiero za kilka lat - żeby mnie na nie stać było
Na razie mam to co mam i nie narzekam.
spyro - 2006-05-11, 11:05
jestem za! ale zeby nie kombinowali i znowu wymyslali nowe nazwy dla golfa z bagaznikiem,...
BANDERAS_RR - 2006-05-14, 15:49
wiec dzisiaj bylem w poznaniu na gieldzie i co zobaczylem jette z 2005r silnik miala 2.5 ful wypas tyle ze byla biala cedna to 58tys plus oplaty jedyny uszczerbek to wgniecione drzwi kierowcy cofanie w garazu z otwartymi drzwiami
spyro - 2006-05-15, 12:33
żeby tylko mieć te 58 tys...
Bartek - 2006-05-15, 13:43
ja sie ostatnio podjarałem strasznie na motor Suzuki Hayabuse 1300, jest do kupienia 2003 rok za 22 tys., ale jak to powiedział mój koleszka dwa koła, tylko jedno życie :roll: i skąd ja wezme 22 tys :?
spyro - 2006-05-15, 18:02
Cytat: | dwa koła, tylko jedno życie |
Popieram w 100%. Nie uznaje motorów, szczególniepotym jak kumpl abrat na ścigaczu pośliznoł się na pomalowanych pasach (brak jakichkolwiek odznaczeń) i się zabił. To tylko potiwerdziło moją niechęc do motocykli...
marmarmarek - 2006-05-15, 18:08
a ja tam lubie-ale nie tzw. suszarki -akis choper-czemu nie-moze kiedys
Gavel - 2006-05-15, 18:25
Cytat: | dwa koła, tylko jedno życie |
Też się pod tym podpisuje.
Jedyne 2 kólka które toleruje to te napędzane siłą mięśni (czytaj rower)
Motory mogłyby dla mnie nie istnieć.
Bartek - 2006-05-16, 12:54
przy moich zapędach to na tym motorze długo bym nie pojeździł, jak poczuł bym te przeciążenia i adrenaline to chyba bym sie opanował :oops: ale motorek jest naprawde pierwsza klasa :wink:
BANDERAS_RR - 2006-05-26, 00:08
co wy mozecie wiedziec o motorach szczegolni takich co to w 3 sekundy maja 100 jak ktos nie jezdzil i nie ma pojecia to szkoda ze wogole probuje wypowiadac sie na temat motocykli najpierw wsiadz i pojezdzij i nie 2 km tylko z 10 20 30 tys i wtedy docenisz co to motor a kto ci kaze zaraz kupowac taki 1300 jak jezdiles tylko rowerem to tylko u mlodych tak jest ze jak nie kupi 150 koni i wiecej to nie pojezdzi ja zaczynalem od wsk 125 a dzisiaj to moge powiedziec ze jezdzilem prawie wszystkim i nie macie racji ze to narzedzie szatana po prostu trzeba miec w glowie poukladane a nie siadac i krecic ile fabryka dala z jednym sie zgodze zycie jest faktycznie jedno!
spyro - 2006-05-26, 00:25
STarsznie nerwowo Banderaszareagowałeś. Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba mieć umiar i nie wierzę, że nigdy nie próbowałeś jechac motorem koło 200 na godzinę czy nawet więcej. U mnie w Rodzinie zginął jeden człowiek na motorze, z nie swojej winy, facet autobusem w niego jechał, śmierć na miejscu, gdyby jechał autem byłby posiniaczony i tyle, a drugi przypadek już opisywałem wcześniej, barciak kumpla na pasach, też nie jego wina, a autem nic by mu się nie stało... Dlatego też mam takie a nie inne zdanie o motocyklach. Nie twierdze, że sądziełem sztana, tylko poprostu są bardziej niebezpieczne w porównaniu do samochodów...
BANDERAS_RR - 2006-05-26, 00:49
ciesze sie ze zauwarzyles >nie z ich winy< wlasnie bo takie ciamajdy co nigdy nie siedzieli na motorze to nawet nie pomysla ze glupim zachowaniem moga odebrac zycie drugiemu czlowiekowi ale co on sie bedzie przejmowal w koncu jedzie samochodem w naszym kraju jest duzo durni ktorzy nie potrafia zrozumiec ze ere wsk i junakow sie juz dawno skonczyla i dzisiaj taki motor to jedzie duzo szybciej i szybciej przyspiesza nawet skutery dla mlodzierzy jada szybciej od tej wsk co sie na niej uczylem jezdzic kazdego takiego dupka z samochodu co w zyciu na motorze nie siedzial to bym wsadzil na motor i niech jeden dzien pojezdzi w miescie to zobaczylby jak sie zachowuja tacy jak on w samochodach i jakie sytuacje stwarzaja ale jak gostek sie zabije na motorze to mowia ze to dawcy nie do konca moi panowie!
Gavel - 2006-05-26, 00:55
Zgodze się z Tobą Banderas że najgorsi są tacy co od razu kupują super maszyne i sprawdzają ile fabryka dała. Niestety to właśnie o takich najwięcej się trąbi w mediach, a to dlatego że właśnie przez swoją nieodpowiedzialność powodują wypadki (często śmiertelne). Cierpią na tym Ci trzeźwiej myślący posiadacze i miłośnicy motorów ale tak to już jest że stereotypy powstają bardzo szybko a wykorzenić je z narodu bardzo ciężko...
(ale mi się mądre zdanie powiedziało co )
BANDERAS_RR - 2006-05-26, 01:02
:wink: tu sie zgadzam :!:
marmarmarek - 2006-05-26, 01:38
BANDERAS_RR napisał/a: | ale jak gostek sie zabije na motorze to mowia ze to dawcy nie do konca moi panowie! |
z tym sie nie zgodze! jak to kiedys admin napisal: sa ludzie, klamki i zamki (czy jakos tak ) no wiec-motor-tez dla ludzi (ale i tak bardziej mnie chopery kreca )
spyro - 2006-05-26, 10:41
Mnie najbardziej wkurza, a jest to nagminne, do spotkania codziennie w ciepłe dni, kiedy Ci idioci na ścigaczasz urządzają sobie wyścigi za dnia, w godzinach szczytu, jeżdżącna jednym kole itp popisy, któe skończyć się mogą zabiciem kogokolwiek. Nie zważają na światłą, na pasy na nic , nie raz zdażało się, że stoje sobien a czerownym,, a tu nagle tylko ziuuuuuuuuuuuu, a to jakiś madrala na motorku śmignoł, jadąc pewnie z 200 na godzinę i przejeżdżając na czerwonym świetle. Takich sytuacji mammasę w każde lato (na szczęście w zimę się chowają). Czy to jest OK? Nie, także są ludzie i dupki, tak samo w autach, tyle, że "mistrzowie kierownicy" (przenośnia) mają mniejsze szanse próć po ulicach z takimi prędkościami jak "mistrzowie" 2 kółek. I o to mi włąśnie chodzi, że niestety coraz więcej niedowartościowanych młodych ciulów kupuje sobie ścigacze i urządzają wyścigi w czasie dnia po zatłoczonych ulicach..
A jeszcze mi się przypomniało coś nt motocyklistów. Parę lat temu, upał jak cholera, stoje w korku. Widzę w lusterku wstecznym, że przeciska się jakiś cwel na motorze, ludzie flugają na niego bo na lakier jedzie... mnie cudem minął i zapieprzył cały bok w Bejcy stojącej przede mną. Wysiadło z niej 2 łysych napakowanych gostków, a ja się odwróciłem
marecki2R - 2006-05-26, 12:37
JA co do motocykli to mam jedno zdanie - Niema nic lepszego i przyjemniejszego niż poruszanie się motocyklem ,
Na motocyklach jeżdze od 12 lat do tej pory miałem 7 motorów a zaczynałem od MZ 150 . Teraz poruszam sie na GSX-R 750 z 2003 r i myślę ze przez jakiś czas na tym poprzestane , super maszyna . Do tej pory motocyklami zrobiłem około 200tyś km
Nie popieram wariactw na motocyklu chociaż nie jedno krotnie sam wariowałem jak byłem młodszy, nie powiem bo jak jade czasami i teraz zdaży mi sie podnieść koło i zatrzymać na światłach na przednim ale tylko wtedy to robie kiedy widzę ze niema zagrożenia innych użytkowników drogi i poboczy.
Więcej nie będe się wypowiadał w tym temacie kto ma racje i czy ma poniewaz jestm pewien pewnego powiedzenia ,
Jesli na motocyklu nie zrobiłeś więcej niz 20 tyś , nie możesz miec zdania o nim , możesz mieć jedynie zdanie o kierowcy tego motocykla i jego doświadczeniu z nim :!: .
Pozdrawiam Motocykliści
BANDERAS_RR - 2006-05-26, 12:52
ja mam zdanie ze jak masz miejsce i jest pusto a przedewszystkim nie ma zagrozenia dla innych to szalej nawet na motorynce pozdrawiam
theority - 2007-02-20, 23:03
Moje Autko marzeń to Ventka, ale że to marzenie spełniłem, to dalej był Golf I. Golfa kupiłem, ładny, niebieski fotki są na forum Obecnie mam jeszcze trzy marzenia co do aut i jakoś o dziwo wszystkie to VW Teraz szukam VW-T2, czyli hipisowskiego "ogórka" Dalej będę chciał VW Caddy w najnowszej wersji A na sam koniec będę chciał nową białą Jettę Tylko gdzie ja będę to wszystko trzymał Stodole się przerobi ojca
spyro - 2007-02-20, 23:07
theority napisał/a: | Tylko gdzie ja będę to wszystko trzymał |
chciałbym mieć tylko taki problem, bo jak narazie największym jest brak kasy na realizacje motoryzacyjnych marzeń
theority - 2007-02-20, 23:09
spyro napisał/a: | brak kasy na realizacje motoryzacyjnych marzeń |
Małymi kroczkami się do wszystkiego dojdzie
Karu6 - 2007-07-19, 16:30
a oto moje drugie najukochansze autko bo vencio to pierwsze
theority - 2007-07-22, 14:58
U mnie w mieście nawet na projekcie nowego mostu jest prezentowane wspaniałe autko
marmarmarek - 2007-07-24, 00:51
Chyba masz jakies wtyki w radzie miasta i to Twoja sprawka
pyza_snk - 2007-09-05, 13:38
Szczerze to miałem zamiar kupić golfa 3, choć w głębi duszy marzył mi się ventyl, ale ciężko było trafić na dobrą sztukę, i tak w przed dzień wyjazdu do wrocławia po golfa poszedłem z mamą (tak z mamą na giełde) i tam ona właśnie wycziła mojego venciaka:):) Pooglgądałem, pojeździłem i kupiłem (za swoje nie za mamusi), Dzięki mama:*
A moim marzeniem jest:
Holden Torana
spyro - 2008-08-13, 21:28
Właśnie wyszedł nowiutki Challenger, cudowne autko, pięknie połączyli wygląda muskularnej furki sprzed 30 lat z dzisiejszymi czasami, to auto mi sie podoba, że poprostu szaleje jak je widzę na fotkach...
Paweł J. - 2008-08-13, 21:32
Mmmmmm...piękne autko...coś jak DODGE Ala Bundy-ego w nowym wcieleniu.....
Karu6 - 2008-08-13, 21:39
spyro napisał/a: | pięknie połączyli wygląda muskularnej furki sprzed 30 lat z dzisiejszymi czasami | Prawda. spyro napisał/a: | to auto mi sie podoba, że poprostu szaleje jak je widzę na fotkach... | to coby było jakbyś na żywo zobaczył A to autko, które też chciałbym mieć.
martinez2006 - 2008-08-13, 22:25
BMW 330i :
sebastian - 2008-08-13, 22:33
dwa różne tematy a treść w nich taka sama... Co byście mieli za auto, gdyby nie Vento... a tu jakie byście chcieli mieć samochód, czyli waszych marzeń...
spyro - 2008-08-13, 22:56
No właśnie dlatego odkopałem ten temat, bo w tamtym miało być co byście mieli za furkę gdyby nie Vento, a nie auto marzeń, bo średnio wierzę że ktoś wybrał Vento gdy mógł kupić najnowszego Jaguara... Także trzeba zrobić porządek w tamtym temacie i poprzerzucać marzenia tutaj.
mikusw - 2008-08-14, 11:47
audi s1 w wersji cywilnej - 2.2t 306km seria
Arcaj - 2009-07-20, 23:49
Odkopię trochę temat
Marzył mi sie ventyl i marzy mi się jeszcze takie cuś
i tylko takie kolory jakie tu podałem
Paweł J. - 2009-07-21, 08:49
CO mnie zawsze zastanawiało....samochód typowo sportowy z super osiągami ale zawiecha prawie jak w seryjnym ventylu.....co nie zmienia faktu, że i mi się podoba
szwagier - 2009-07-21, 10:51
Moje nie osiągalne marzenie prezentuje się następująco
Shelby GT500 po prostu śliczności
idgray - 2009-07-21, 10:53
dokończone vento według mojego projektu
Szczurq - 2009-07-21, 11:01
A to moje marzenie, piękność z 1967, wykonana przez Shelbiego. Po prostu piekne.
A pluje sobie w brode - jak dolar kosztował 2zł można było ściągnąć nieodpicowanego do jazdy za 7-10 tysi......
szwagier - 2009-07-21, 11:06
Szczurq napisał/a: | A to moje marzenie, piękność z 1967, wykonana przez Shelbiego. Po prostu piekne. |
Eleonor to kultowe auto, w sumie dzięki 60s
Szczurq - 2009-07-21, 11:08
szwagier napisał/a: | Szczurq napisał/a: | A to moje marzenie, piękność z 1967, wykonana przez Shelbiego. Po prostu piekne. |
Eleonor to kultowe auto, w sumie dzięki 60s |
I pomyśleć że wcześniej nazywali je (co prawda inny model, aleee) samochodem sekretarek
szwagier - 2009-07-21, 11:09
Cytat: | I pomyśleć że wcześniej nazywali je (co prawda inny model, aleee) samochodem sekretarek | to musiay być nieze te sekretarki
Szczurq - 2009-07-21, 11:11
taaa
cinek82 - 2009-07-21, 12:02
Ja miałem kiedyś po ojczymie mustanga w garażu. 1967 r 4,5 V8 220KM. Ale był rozebrany kiedyś do malowania (przez mojego ojczyma) i ktoś mu podpalił garaż gdzie stały te wszystkie graty z niego. I stał tak biedak 25 lat pomalowany podkładem i nie dokończony Wiadomo.... nie było kasy. To był taki: http://www.channel4.com/4...ord-mustang.jpg Matka go sprzedała za 8 tysi jakieś 5 lat temu
Brydżet - 2009-07-21, 12:07
Piękny! Szkoda...
szwagier - 2009-07-21, 12:19
zabi bym tego kto to zrobi
Szczurq - 2009-07-21, 12:24
Wrrrr co za kretynizm...ludzie to maja we łbach nasrane
bradley - 2009-07-21, 12:33
Musialbym miec duzy garaz Ale takie top 3 to
Mustang Shelby gt500
Lotus Omega
Toyota Supra
sebastian - 2009-07-21, 12:35
Dodge viper
Szczurq - 2009-07-21, 12:38
bradley napisał/a: | Musialbym miec duzy garaz Ale takie top 3 to
Mustang Shelby gt500
Lotus Omega
Toyota Supra |
ooo Lotusem też bym nie pogardził, a obok postawiłbym Lamborgini Diablo
spyro - 2009-07-21, 12:45
Z klasyków kupiłbym sobie takie cudeńko:
a z nowych furek bardzo ale to bardzo podoba mi sie :
bradley - 2009-07-21, 12:59
spyro napisał/a: | Z klasyków kupiłbym sobie takie cudeńko: |
A co to jest? Bo prawie przypomina Skode Octavie.
Gavel - 2009-07-21, 13:43
bradley to jest karmann ghia w wersji cabrio
spyro - 2009-07-21, 14:13
Gavel napisał/a: | to jest karmann ghia w wersji cabrio | z ust mi to wyjąłeś... Autko jest przecudne, widziałem parę razy na żywca i poprsotu rozpływam się przy tej furce.
Bartek - 2009-07-21, 14:15
Ja bym chętnie przygarnął jakieś S3 Jeżdżąc eSą znajomego czułem jak się małe dziecko w wesołym miasteczku. 265KM robi z tego samochodu małą wyścigówkę a dźwięk blow-off'a przyprawia o dreszcze
Moniczka - 2009-12-30, 20:53
A ja bym chciała takie cudo
http://www.motonews.pl/vo...n-scirocco.html
czarnysauber - 2009-12-30, 21:05
a to moje marzenie
brave - 2009-12-30, 21:12
albo bardziej coś sportowego
Moniczka - 2009-12-30, 21:23
Jak sportowego to takie cudo
Karu6 - 2009-12-30, 23:36
VW Vento VR6 po doobrym tuningu.
VW Polo mk1
VW Scirocco mk1
VW Passat B5 VR6 i B5FL
VW Golf mk5 R32
Shelby GT500 '06
Nissan Altima 3.5 SE-R (2002-2006)
CINO - 2009-12-31, 00:38
o takim cudzie to chyba każdy marzy
krzeszak - 2009-12-31, 11:06
Cytat: | VW Vento VR6 po doobrym tuningu.
VW Polo mk1
VW Scirocco mk1
VW Passat B5 VR6 i B5FL
VW Golf mk5 R32
Shelby GT500 '06
Nissan Altima 3.5 SE-R (2002-2006) |
masz bujna wyobraźnie i nie duze wymagania
Wvojtek - 2009-12-31, 13:16
jechałem wczoraj za najnowszym Scirocco i naprawdę robi wrażenie....
zeniTh - 2010-01-01, 07:47
marzenie audi R8
tych bardziej przyziemnych to subaru wrx sti
a z tych całkiem już do osiągnięcia to a3 1,8T
Karu6 - 2010-01-01, 11:45
zeniTh napisał/a: | marzenie audi R8 | Zapomniałem o nim Jak mogłem, też bym chciał
vezet22 - 2010-01-01, 12:42
S8
vezet22 - 2010-01-01, 12:42
S8
Przemek - 2010-01-01, 13:32
Moim skromnym marzeniem jest Golf V W12 i to mi wystarczy
piotr nowok - 2010-01-01, 13:59
to to i ja powiem co i jak
moje mazenie wlasnie powoli sie spelnia
vezet22 - 2010-01-01, 15:32
piotr nowok,
devill4 - 2010-03-16, 19:29
chyba nic lepszego niż vento nie można sobie wymarzyć a to wszystko przez przypadek gdyby parę lat temu matka nie kupiła fajnego zielonego venciaka bo akurat znajomy z belgii przyprowadził to pewnie bym mało kojarzył ten model a tak to człowiekowi nic innego nie chodzi po głowie od rana jak:
1.dorwać vento koniecznie vr6 nic innego nie wchodzi w grę
2.zamontować w nim porządny pakiecik wciskający w siedzenie(2 razy w życiu widziałem i słyszałem a było czemu się przysłuchiwać takie vento) i tak jak już ktoś wspomniał odnowić je tak żeby wyglądało jakby właśnie zjechało z taśmy albo i jeszcze piękniej
3.ewentualnie przeszczepić do ventki parę rzeczy z versji syncro w końcu co 4 łapy to nie dwie a wrażenie jeszcze lepsze widząc takie coś
a drugim moim typem zaraz po vento to chyba każdemu znany klasyk
z mniej realnych:
a o tym mogę tylko śnic
z filmu "drzewo jozuego" jeśli ktoś kojarzy
Morfeusz142 - 2010-03-16, 20:05
BMW serii 7, ale ten z lat 94 2001. Kosmiczne koszty utarzymania niestety.
Karu6 - 2010-03-16, 20:11
Morfeusz142 napisał/a: | BMW serii 7, ale ten z lat 94 2001. Kosmiczne koszty utarzymania niestety. |
Ja wolę Audi A8/S8 1994-2002
pawelvw - 2010-03-16, 22:18
auto moich marzeń to vento to samo co miałem czyli stan taki jak w dniu sesji zdjęciowej
szwagier - 2010-03-16, 22:21
Moim to by w sumie było Vento rocznik 2010
Karu6 - 2010-03-17, 07:16
To jest też niezła bryka...
Swistakes - 2010-03-28, 21:49
Challenger R/T 1971 rok
levis521 - 2010-03-28, 22:01
vento vr6 na ful wypasie
Raziel500 - 2010-03-28, 22:04
się robi
brave - 2010-03-29, 18:21
levis521 napisał/a: | vento vr6 na ful wypasie |
i na dodatek rocznik 2010 to jest auto moich marzeń
WAFEL - 2010-03-29, 18:56
ja bym chcial moja ventke taka jak wyjechala z fabryki i z 110 km zebym nie musial walczyc z ruda i mial wiecej pod noga bo przez te lata troche kucy ucieklo
GRZEGORZ K. - 2010-04-09, 14:05
A ja zawsze marzyłem by mieć lub chociaż przejechać się DODGEM VIPEREM
boska fura...ale zadowolił bym się czymś w rodzaju Passat CC w najmocniejszej wersji...
bo liczy się tylko moc...
astaroth - 2010-04-09, 14:20
Karu6 napisał/a: | VW Vento VR6 po doobrym tuningu. |
Mi by wystarczyło takie Vento jak ma Kovval z Arloszą
Karu6 - 2010-04-09, 14:48
VW Phaeton! VW Touareg! Golf I i II GTI Golf Mk5 R32 i Golf Mk6 R32 BMW 760 Li E65 (tą z przodem przed 2005) AMC Rambler! Aston Marcin DB9 Altima 2002-2006 o której już pisałem i Shelby GT500 '06 FERRARI ENZO & F430 F1 no i Audi R8 z silnikiem 5.2
GRZEGORZ K. - 2010-04-09, 15:16
astaroth napisał/a: | Karu6 napisał/a: | VW Vento VR6 po doobrym tuningu. |
Mi by wystarczyło takie Vento jak ma Kovval z Arloszą |
Vento wcale nie jest złe tylko jeden mankament ma:jest za małe,ktoś kto ma rodzinę
zonę,dziecko i myśli o drugim to myśli tez o większym aucie.
Dużo ludzi kupuje kombi w dieslu, dla mnie wystarczy sedan.
na wyjazdy to ja pakuje samochód i się wszystko zmieści.
astaroth - 2010-04-09, 23:32
Kombi w dieslu to potem, potem, za 5 lat jak bede miał rodzine, a póki co chce tak pięknie zmodzony samochód jak ma kovval, dla mnie ikona tuningu
twety100 - 2010-04-10, 23:47
mi sie marzy hummer h1 w wojskowej wersji i vento z napędem na tył
piechu43 - 2010-04-11, 10:04
mi też VR'a
taka jaką ma Lwomati, nic do szczęścia by mi nie było potrzeba
Karu6 - 2010-04-12, 16:59
piechu43 napisał/a: | taka jaką ma Lwomati | zajebista Może kiedyś mi opchnie
KAISER - 2010-06-19, 21:02 Temat postu: VW Jetta - luksusowy Golf http://moto.wp.pl/kat,121...,wiadomosc.html
spyro - 2010-06-20, 01:54
mniamuśny
KAISER - 2010-06-20, 14:01
Muszę przyznać konstruktorom, że naprawdę fajnie zamodelowana sylwetka.
Słuchajcie a jak to jest z tymi silnikami TSI (chodzi mi o żywotność i awaryjność)?
Karu6 - 2010-06-20, 22:16
KAISER napisał/a: | Słuchajcie a jak to jest z tymi silnikami TSI |
Coś czytałem w jakichs komentarzach ktos napisal, ze są to silniki dobre, bezawaryjne i bardzo mało palą^^ ale nie wiem jak to się ma w rzeczywistosci
Karu6 - 2010-12-30, 15:02
Mnie to się ostatnio zaczął podobać Citroen C6. Nigdy wcześniej nawet bym nie pomyślał o jakimś Francuzie
Ferbus - 2010-12-30, 15:11
Od zawsze samochodem moich marzeń jest Nissan Skyline, co prawda marzą mi się BeeM`ki itp., ale Skyline jest i będzie "tym" samochodem
czarnysauber - 2010-12-31, 19:23
a to jest moje marzenie
http://otomoto.pl/chevrolet-impala-C16795707.html
Karu6 - 2011-01-01, 10:13
Nowe Scirocco...
BANDERAS_RR - 2011-01-01, 15:02
Karu6 napisał/a: | Nowe Scirocco... |
podpisuje sie pod tym mnie tez wpadl w oko
Karu6 - 2011-01-01, 19:16
BANDERAS_RR, zapomniałem dodać jeszcze, że chciałbym Passata CC nie wiem jak Ty
JacQ - 2011-01-06, 10:52
a ja tak jak czarnysauber
jako że jestem fanem serialu Supernatural ;D
następnie :
Nie wiem ale stare E 30 Cabrio to naprawdę piękne autko i mało tego mimo upływu czasu nie starzeje się jest poprostu kultowe
i jeszcze tylko bez śmiechów proszę
Stary Trampek 601.
Ale póki co Ventylek i nic innego się nie liczy te powyżej może kiedyś jak już w Ventce nie będzie co robić i będzie $$$
vst93 - 2011-02-12, 16:05
1. Vento i długo długo nic
2. Volvo FH16
3. Jeep cherokee z początku lat 90
4. Czarna wołga
|
|