Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Benzyna - problem z odpaleniem vw venta 92 r 1.8 benzyna

macko208 - 2007-11-13, 21:00
Temat postu: problem z odpaleniem vw venta 92 r 1.8 benzyna
witam Jesli kjtos móglby mi pomuc to prosze mam problem ze swoim ventem jest to rocznik 92 1.8 benzyna od 3 dni niemoge go odpalic paliwo dostaje swiece sa nowe niewiem co to moze byc pomocy
:beczy: :beczy:

Hektor - 2007-11-13, 21:12

A prądownia jest, kręci rozrusznik ?? Opisz coś więcej na ten temat jak się to objawia.
spyro - 2007-11-13, 21:51

macko208, czujnik temperatury sprawdź, to podstawa.

poza tym zobacz aparat zapłonowy, tzn jak zdejmiesz kopułkę czy palec sobie lata że tak to nazwę czy mocno siedzi na swoim miejscu.

CichyEska - 2007-11-14, 09:11

Wykrec swieczki ikrec rozrusznikiem,jesli paliwo nie wali pod sufit, to wtrysk mozna wykluczyc, bo jak sam mowissz paliwo dostaje.Sprawdz czy nie masz zamienionych przewodow na swiecach,zobacz czy daje iskre,sprawdz tez to co pisze Spyro,sprawdz czy immobilizer dziala jesli masz.
macko208 - 2007-11-14, 20:37

PALIWO NIE WALI PO WYKRECENIU SWIECY
A JAK PALEC MA BYC MA SIE RUSZAC CZY SZTYWNO SIEDZIEC
ISKRE DAJE DOBRA TYLKO NI CHOL NIECHCE ZALAPAC
A W KTORYM MIEJSCU ZNAJDUJE SIE TEN CZYJNIK TEMPERATURY I ZACO ODPOWIADA ??

[ Dodano: 2007-11-14, 20:41 ]
BATERYJKA W MOIN VENTKU JEST BDOBRA KRECI ZE MALO SILNIK NIEWYLECI TYLKO NIELAPIE :dół:

przemolas4 - 2007-11-14, 20:43

jesli mnie czuj nie myli i wszystko masz dobrze to powinienes sprawdzic modol zaplonu .
auto po jego uszkodzeniu nie bedzie chozilo mimo ze wszystko bedzie dobrze .
modol zaplonowy . taka skrzyneczka czarna boscha zazwyczaj .
!! !!

macko208 - 2007-11-14, 20:46

A GDZIE MNIEJWIECEJ SIE ZNAJDUJE TENZE MODUL
??

[ Dodano: 2007-12-21, 18:55 ]
dzieki wielkie za pomoc byl to modul walnie ty wymienilem i pali
jeszcze raz dziekuje

krzysiekjg - 2008-11-19, 20:53

przemolas4 napisał/a:
jesli mnie czuj nie myli i wszystko masz dobrze to powinienes sprawdzic modol zaplonu .
auto po jego uszkodzeniu nie bedzie chozilo mimo ze wszystko bedzie dobrze .
modol zaplonowy . taka skrzyneczka czarna boscha zazwyczaj .
!! !!

Witam w którym miejscu znajduje się ten modół i jakie są objawy jak jest uszkodzony czy jest to brak świecąćych się się lampek na desce ,rozrusznik kręci normalnie,wokoło wszędzie jest prąd a samochód nie odpala lu gasi go podczas jazdy lub postoju na włączonym silniku proszę o pomoc!!!!!!

CichyEska - 2008-11-19, 21:05

Moduł jest po lewej od zbiorniczka wyrownawczego chlodnicy przykrecony do karoserii i wychodzi z niego przewod wysokiego napiecia do aparatu zaplonowego,ale jak widze ty masz 1,9 TDI a tam takiego czegos nie ma.
spyro - 2008-11-19, 23:48

krzysiekjg napisał/a:
Witam w którym miejscu znajduje się ten modół
po pierwsze moduł piszę sie przez U! normalnie gały mi wychodzą jak na to patrzę.
Po drugie wpisz w wyszukiwarkę moduł i będziesz już miał odpowiedź bo sam pamiętam gdy Jaca pokazywał mi na fotce gdzie to jest!

CichyEska - 2008-11-20, 07:30

Siema Spyro.....no stress.... :D
miha - 2008-11-20, 07:41

Jak ktoś dobrze zauważył ,problemem może być też immobilizer. U mnie tak było przez dwa dni kiedyś, i przez przypadek odłączyłem awaryjnym wyłącznikiem ten immobilizer i odpalać zaczął jak należy. Po prostu bateryjka zdechła w pilocie i musiałem odłączyć immobilizer żeby odpalić auto.
krzysiekjg - 2008-11-20, 18:52

miha napisał/a:
Jak ktoś dobrze zauważył ,problemem może być też immobilizer. U mnie tak było przez dwa dni kiedyś, i przez przypadek odłączyłem awaryjnym wyłącznikiem ten immobilizer i odpalać zaczął jak należy. Po prostu bateryjka zdechła w pilocie i musiałem odłączyć immobilizer żeby odpalić auto.

W którym miejscu znajduje się ten immobilajzer ,bo komputer nie komunikuje się z nim a elektromechannik zadaje mnie prostemu człowiekowi pytanie czy w samochodzie jest immobilajzer.

spyro - 2008-11-20, 21:18

Cytat:
Siema Spyro.....no stress.... :D
no co ty :D Nie ma stresu, poprostu w dwóch wątkach na raz miałem nawałnice MODÓŁÓW ;)
CichyEska - 2008-11-21, 08:41

Immo jest fabrycznie montowany w okolicach bezpiecznikow ,to mala metalowa skrzynka z mnostwem kabelkow.
pablomed - 2008-11-21, 22:02

krzysiekjg napisał/a:
czy w samochodzie jest immobilajzer.
rozpołów uchwyt kluczyka i zobacz czy jest w nim z boku maleńki scalaczek.