|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - silnik pracuje nierówno
pem - 2007-11-19, 12:13 Temat postu: silnik pracuje nierówno Rano po odpaleniu na benzynie silnik pare sekund pracuje równo a póżniej zaczyna się dusić, pracuje tak jakby na trzech garach. Na gazie wszystko jest ok. Sondę lambda już wymieniłem i nić nie pomogło. Może to wina jakiegoś czujnika? Porszę o pomoć
Paweł J. - 2007-11-19, 12:25
pem napisał/a: | Może to wina jakiegoś czujnika? Porszę o pomoć |
Możliwe że czujnik temperatury.
Inne propozycje to filtr paliwa, filtr powietrza....może cos z prądem
pem - 2007-11-19, 12:33
po rozgrzaniu już jest wszystko w porządku. Może wiesz jak sprawdzić czy ten czujnik sprawny
Paweł J. - 2007-11-19, 12:39
pem napisał/a: | Może wiesz jak sprawdzić czy ten czujnik sp |
Spróbuj go odłączyć....poprostu wyciągnij wtyczkę i obczaj czy będzie jakaś różnica. A po rozgrzaniu jaka temperaturę podaje zegar???
Ale być może jest coś nie tak z wtryskiem....
Ja też to przechodziłem a mianowicie po odpalenie na benzynie chodził nie równo i się dusił po przełączeniu na gaz wszystko przechodziło. Wystarczyło nawet na sekunde przerzuicic na gaz a potem znowu na benzynę i było juz ok. Pomogło to ze przegoniłem go kilka kilometrów na benzynie i wszystko wróciło do normy i od tej pory zawszy gdy odpalam na zimnym silniku to pozwalam żeby troche dłuzej pochodził sobie na benzynie a potem na gas.
pem - 2007-11-19, 13:16
zegar podaje 90 st.
[ Dodano: 2007-11-21, 16:03 ]
Poczytałem trochę forum i wnioskuje żę to może być wina wtrysku lub poduszki pod wtryskiem. Jak sprawdzić czy to wina poduszki? Czujnik temperatury mam sprawny.
Dodam że spalanie na benzynie jest bardz duże.
|
|