|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - wentylator nawiewu
pem - 2007-11-19, 13:27 Temat postu: wentylator nawiewu Witam
Miom kolejnym problemem z wentylem jest wentylator nawiewu powietrza. Wydaje mi się że zawieszają się w nim szczotki trzeba w niego puknąć żeby zaczął chodzić. Czy jest możliwość rozebrać ten wentylator czy muszę szukać nowego? Proszę o wskazówki.
kriss - 2007-11-19, 14:34
wszystko zanjduje się przed fotelem pasażera obok kierowcy, pod schowkiem.
Trzeba odkręcić schowek, i maskownice pod schowkiem. Szczotki da się wymienić, przeczyścić !
misiek - 2007-11-19, 15:15
nie trzeba odkręcać schowka!!!!!!!!!!! Już o tym piszłem
pem - 2007-11-19, 16:53
Tylko powiedzcie mi proszę jak dostać się do tych szczotek. Wentylator wyciąga się bardzo łatwo.
[ Dodano: 2007-11-19, 17:21 ]
Tylko powiedz mi proszę jak dostać się do tych szczotek. Wentylator wyciąga się bardzo łatwo.
Szycha... - 2007-11-19, 20:13
Powinny być tam śrubki z obudowy a w środku jest szczotkotrzymacz,nie wiem jak jest w tym przypadku ale są też silniczki które są zaciskane i raczej ich rozbiórka kończy się faulem,napewno po wymontowaniu musisz najpierw zdemontować wentylator a pod nim powinny znajdować się śrubki pozdrawiam
[ Dodano: 2007-11-19, 20:14 ]
Uważaj na śmigiełko bo może ciężko schodzić z wałeczka y ci nie pękło
misiek - 2007-11-19, 20:33
chyba jest tak jak pisze szycha raczej sa zaciskane się mi coś tak wydaje, no to ''śmigło'' to raczej nie chce zejść, tak mi się wydaje
Andrzej. - 2007-11-19, 20:41
witam pem mam ten sam problem z tym silniczkiem jak go coś trzepnie to niedziala musz w niego puknac i chodzi albo jak rusze z pól kilometra autem to sie zalączy szlak by go trafił musze go rozebrac i przeczyscic te styki jakoś go rozbiore o ile niepopsuje czegoś wtedy pojade na szrot bo tyle sie należy
Szycha... - 2007-11-19, 20:47
Jeżeli namoczysz wd-40 albo nawtą to zejdzie napewno tylko nie połamcie,nawet jak obudowa silniczka jest zaciskana to warto spróbować ,życze powodzenia
Andrzej. - 2007-11-19, 21:07
okej "Szycha" biore sie za rozbieranie jak tylko będe mial czas ale niewiemm czy nieobędzie sie bez wymiany szczotek może wystarczy styki przeczyscic np WD 40 zobacze i odpowiem wam co z tego wyjdzie
pem - 2007-11-19, 21:27
już naprawiłem jest to proste. Pod schowkiem jest wentylator który po przekręceniu w bok wychodzi w całości. Cały wentylator obudowany jest plastikiem, po wciśnnięciu gumowych zatrzasków z wentylatora wychodzi tylna obudowa. Widać tam szczotki które należy wyczyścić. Jeśli pracuje głośno można nasmarować stojan i wtedy ucichnie.
Andrzej. - 2007-11-19, 22:53
dzieki pem masz plusa biore sie za robote w najblizszym czasie a rzeczywiście glosno mi chodzi jak jakaś maszyna do mlocenia momentami
[ Dodano: 2007-11-21, 19:46 ]
już naprawilem co sie okazało kabelek od szczotki byl naderwany musialem przylutowac a co dalej przeczyścilem komutator i jest gitara zawsze chodzi i sie niezawiesza
|
|