Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - HOKEJ

Szycha... - 2007-11-19, 20:04
Temat postu: HOKEJ
Witam panowie mam pytanie , jak zdemontować hokej by go nie uszkodzić?? są tam jakieś zaczepy ?? :hmmm: nie mam zielonego pojęcia , Dzięki za pomoc
Hektor - 2007-11-19, 20:10

O tego to i ja jestem ciekaw ?? Prosimy o pomoc venciarzy :)
babyy82 - 2007-11-19, 20:45

masz zaczepy od srodka powinienes zobaczyc. Jak tobrze podwazysz i po kolei to wychodzi bardzo latwo
Hektor - 2007-11-20, 05:21

Próbowałem siągnąć jedną stronę początek poszedł załkiem nieźle a puźniej zaczeły się schody tak podwadziłem że się tak wygioł że myślałem że się złamie i dałem sobie spokój ze zdejmowaniem jak kupię jakiś inny to wtedy jeszcze raz popróbuję.
idgray - 2007-11-20, 09:38

ja jak wjeżdżam do garażu to zahaczam hokejem o ziemię i sam się odczepia i nic się nie uszkadza wystarczy pociągnąć i się wypnie :D
MAPET - 2007-11-21, 08:48

ja kazdy moj biore srodkiem na laczeniu wyszarpuje i juz po kolei leci...
Hektor - 2007-11-21, 19:56

MAPET moze masz wyrobione już te dziurki w zderzaku.
Respect - 2007-11-21, 20:07

Ja już mam wyrobione tak, że lekką ręką wychodzi bo pare razy w tygodniu musze zdjąc jak gdzieś wjechac nie moge :OK:
spyro - 2007-11-23, 19:12

No u mnie sie nie wyjmie bez włażenia pod auto bo jest przykręcony w paru miejscach co by nadal pozostał moją własnością :hahaha:
Szycha... - 2010-03-10, 12:25

Witam panowie po długiej przerwie , miałem ostatnio przygode wpadłem w dziurę rozwaliłem dwie opony i dwie felgi oczywiście na jednej stronie , ale nie dość tego uszkodziłem cały hokej oraz zderzak :( , i teraz takie moje pytanie jak pozbyć się starego hokeja ponieważ nie jest on dokładany tak jak pisaliście :hmmm: , jest on lany całością ze zderzakiem bo zderzak też jest pęknięty , muszę założyć teraz inny ale jak pozbyć się tego. póżniej załącze foty
Arcaj - 2010-03-10, 12:37

Jeżeli jest odlewany do nie ściągniesz go tak. Musisz wycinać. A jeśli chcesz założyć jakiś hokej na zderzak musisz kupić ori zderzak z golfa lub vento. Lecz pamiętaj że dokładnki są inne do vento a golfa
sluga - 2010-03-10, 12:41

Arcaj napisał/a:
.... Lecz pamiętaj że dokładnki są inne do vento a golfa

Ale po malych modach z golfa tez podejdzie do vento mankament taki ze bedzie brakowalo kolo 1cm na boku(sam mam dokladke z golfa zalozona do vento

cinek82 - 2010-03-10, 12:46

No jak jest lany to :dupa: Możesz go odciąć flexem ale nie założysz nowego bo nie będzie rowka do wpięcia :bezradny: Ewentualnie ściągnij cały zdeś i zawieź do spawania plastików jeżeli nie ma wyszczerbionych kawałków to ci go pospawają, wyszlifujesz spawy i pomalujesz :mysli: Tak ja myślę o tym :faja:
Szycha... - 2010-03-10, 13:01

nie ma właśnie rowka i w tym jest problem , bede musiał poszukać jakiegoś fachowca by to pospawał bo teraz to wygląda okropnie :(
pawelvw - 2010-03-10, 13:11

najpierw się dowiedz czy to wogóle sie opłaca naprawiac i wiedz o tym że przy uderzeniu w to miejsce takim mocniejszym to znowu ci to pęknie o wiele bardziej opłaca sie kupic oryginalny zderzak niż bawic sie z tą podróbką
cinek82 - 2010-03-10, 13:16

No też racja Paweł. Najlepiej kupić golfowy zdeś i będzie :OK: Dokładki tanie są w razie (tfu tfu) kolejnych przygód ;)
zlotykamil - 2010-03-10, 16:21

heh niezła przerwa :P dokladnie takjak chłopaki piszą wywal to gówno - kup ori od ventka lub golfa i bedziesz miał spokoj i pewność ze nie trzaśnie przy byle okazji - jak ci sie poszczesci to i za 5 dyszek wyrwiesz ;)
czarnysauber - 2010-03-10, 16:29

słyszałem juz o tych odlewach i pare widziałem wywal go bo on to Ci jeszcze nie raz peknie a nie wiem czy ktos ci go pospawa bo tam jest twardy plastik i bedzie sie rozwalał , u mnie facet takich nie bierze bo pozniej sa zwroty ze zle sklejone itp.
Kup ori od golfa to i z dokładka bedzie łatwiej i taniej ;)
tutaj masz ori vento ze srednia dokladka za 100 ja uwazam ze okazja
http://moto.allegro.pl/it..._vw_golf_3.html
i zderzak vr w cenie dokładki :D
http://moto.allegro.pl/it...3_1995_rok.html

cinek82 - 2010-03-10, 16:43

A to nie jest też przypadkiem też odlew (w tym pierwszym linku) to co czarnysauber pokazał ?? :mysli: Tak coś dziwnie wygląda :hmmm:
czarnysauber - 2010-03-10, 16:49

czarnysauber napisał/a:
A to nie jest też przypadkiem też odlew

nie oryginał ale nie dopatrzylem i to golfowski jest (inna dokladka) ale drugi to odlew :mur: sorki za wprowadzenie w blad