Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - COŚ NA RYSĘ !!!!

Mentos - 2007-11-26, 00:06
Temat postu: COŚ NA RYSĘ !!!!
Witam
Niestety ostatnio mój Ventylek został oszpecony przez gówniarza jakiegoś , przerysował mi cały bok tz. błotnik 2drzwi oraz tylne nadkole , rysa w niektórych miejscach przebija do podkładu , podejrzewam że reszte rysy usunę automaxem ale co z miejscami gdzie widac podkład ??
Czy kredka poskutkuje albo mleczko ??
Czekam na wasze porady , może ktoś miał podobną sytuacje (nie zycze nikomu tego)
pozdro

piru - 2007-11-26, 07:58
Temat postu: makabra
Przerabiałem to kiedyś :[ niestety jeśli do podkładu to kredka pomoże tylko na chwile, maskuje na jakiś czas tylko. Czeka Cię malowanie u lakiernika lub też jeśli nie masz obecnie na tyle kaski to sam możesz to zrobić, dobierz lakier i kup małe pędzelki i samemu nałóż kilkakrotnie lakier na ryse. Czeka Cię duuuuużo dłubania i trzeba uzbroić się w max cierpliwości. Nałożyc kilka krotnie a potem polera, jak zrobisz to dokładnie to z daleka nie bedzie widać ;) z bliska już niestety tak :(
MAPET - 2007-11-26, 12:58

niestety jedynie lakierowanie... kredka i tak po pewnym czasei wyplynie...
Dzolo - 2007-11-26, 17:39

Kredka tylko delikatnie zatuszuje sprawę niestety.
piru, wydaję mi sie że nie ma sensu malować samemu bo
kasa na farbę poleci a i tak z czasem bedzie trzeba psiknąc u lakiernika

Zawsze sie kurde zastanawiam co taki zasraniec ma za przyjemnosc
ze zniszczy komus lakier :nerwus:

spyro - 2007-11-26, 22:08

też to przechodziłem... Niestety malowanie miałem autka wokoło, tyle, że z AC na szczęście. A takiego chu... jakbym dorwał to nigi z dupy powyrywać i wsadzić w ryj...
Hektor - 2007-11-27, 19:30

spyro napisał/a:
A takiego chu... jakbym dorwał to nigi z dupy powyrywać i wsadzić w ryj...

Nie ty jeden Spyro nie ty jeden !! :nerwus:

Mentos - 2007-12-03, 09:43

dzięki panowie za rady ;) poczekam do wiosny i niestety będzie trzeba to polakierowac ale fachowo poza tym mam problem z dostanie ktredki bo to fiolet w perle (podobno)
pozdrawiam

marmarmarek - 2007-12-03, 17:57

no jakbym zauwazyl, to bym nie patrzyl gdzie bije... wspolczucie. a taki off topic: spyro-ile Cie AC wychodzi (pytam, bo mam zamiar tez teraz wykupic i orintacyjnie ;) pozdrawiam
spyro - 2007-12-04, 22:59

marmarmarek napisał/a:
ile Cie AC wychodzi

z kompletem zniżek w tej chwili około 350 zł, nie pamiętam już dokładnie. Ale nei wiem cy gdziekolwiek uda |Ci się ubezpieczyć AC w tak starym autku, ja ponieważ mam cały czas kontynuację to zezwalają, a ogólnie żadna firma nie chce dać AC w aucie powyżej 10 lat...

yahoo - 2007-12-05, 00:15

nie ma żadnego problemu, wszystko ci ubezpieczą ;) nawet stary samochód
MAPET - 2007-12-05, 10:55

pewnie ze ubezpiecza ;) ja mam bez problemu
Mentos - 2007-12-05, 12:00

MAPET, to napisz w jakiej ubezpieczalni Ci ubezpieczyli autka na AC jeżeli ma więcej niż 12 latek , mi powiedzieli w Hesti że jak auto ma więcej niż 10lat to nie ma szans na ubezpieczenie AC
MAPET - 2007-12-05, 12:05

uniqa
Mentos - 2007-12-05, 12:14

MAPET, dzięki za szybką odpowiedz zaraz zadzwonie i się dowiem pozdro
MAPET - 2007-12-05, 12:17

ja tez sie dowiem bo zawsze ocjiec tam zalatwia u kolesia to ale zawsze mialem AC z tego co pamitam
nie mogl tylko dac chyba na mk2 bo skladak czy cos

marmarmarek - 2007-12-05, 12:37

uniqa-dokladnie :) tam mi powiedzieli, ze cos kolo 400 zl z chakiem i nie ma problemu, ze auto stare
Mentos - 2007-12-05, 13:01

marmarmarek, a ile miałeś zniżek ??
marmarmarek - 2007-12-05, 13:42

Cytat:
marmarmarek, a ile miałeś zniżek ??

znizki nie moje tylko ojca :D 60 procent ( mimo, ze mialem kasacje auta ostatnio to ojciec znizek nie stracil-powiedzieli tylko, ze przy nastepnej szkodzie juz znizki poleca...) takze jestem zadowolony

spyro - 2007-12-05, 18:15

Hmmm, a robiłes cos z UNIQA? Bo ja tak i NIGDY więcej. Takich złodziei nie widziałem w zyicu, PZU to mili i uczciwi ludzie porównaniu z firmą UNIQA (kiedyś POLONIA SA). Poza tym jestem w szoku że chcą ubezpieczyć AC przy takim wieku auta. Żeby potem faz nie było, bo przy kontynuacji to normalka ale gdy pierwszy raz to w szoku jestem, że bez problemu.
marmarmarek - 2007-12-05, 21:32

powiem Ci, ze przynajmniej u mnie w regionie problemow nie robia-ani z rezygnacja z ubezpieczenia (jak sprzedalem powypadkowa Ventke) ani znizki nie polecialy, AC tez niedrogie. ojciec jest w Unice (dawnej poloni) odkad pamietam i zadowolony jest. a ceny maja naprawde konkurencyjne.
MAPET - 2007-12-05, 21:38

spyro, a ja widzisz o nich zlego slowa nie powiem... nie wiem na kogo ty zawsze trafiasz...
spyro - 2007-12-06, 20:01

a robiliście jakąś szkodę w Unice? Bo ja tak i nie życzę taki faz nikomu. Na pomalowanie 3/4 auta rzeczoznawca wyliczył mi 800 zł, gdy wjechaliśmy do dyrektora na Łódź stwierdził: ja to bym na pana miejscu kredkę sobie kupił za 10 zł a resztę wyda. A wtedy moje Vento miało 7 lat, świeżo kupione za ponad 20 tys zł. Co najlepsze ich własny warsztat, tzn z którym mieli umowę powiedział mi że nie przyjmie auta bo i jemu daja na to 800 złi nie ma szans bo to nawet na sam lakier nie starczy... Po wielu awanturach, interwencji rzecznika ubezpieczonych raczyli zrobić auto bezgotówkowo... Po tym zajściu powiedziałem sobie - nigdy więcej styczności z ta firmą. W Warcie za to miła obsługa, wypłacili ile trzeba i od razu, nie po roku...
Mentos - 2007-12-06, 21:57

Panowie dzwoniłem do Firmy Uniqa za ubezpieczenie AC gdzie nie mam żadnych zniżek powiedzieli 1470zł przy jednorazowej wpłacie 93r->90KM->195tys.
Ubezpieczają auta do 15 lat !! !

yahoo - 2007-12-06, 22:22

nigdy nie miałem problemu z firmą uniqa. od długiego czasu ubezpieczałem u nich wózki i naprawdę było ok. co do szkody, sprawa załatwiona konkretnie i fachowo, nawet gdy potrzebowałem zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia, było wydane od ręki i bez problemu, nie tak, jak w pzu, gdzie pani się jedenaście razy pytała, po co mi ten papier, jak rezygnowałem z usług tego towarzystwa.
teraz ubezpieczam samochody w warta s.a. , słyszę dużo negatywnych opinii o tej firmie, ale osobiście nie narzekam na ich usługi.
acha ! oczywiście ac na stare wózki bez problemu, bynajmniej mi zaproponowano takowe ubezpieczenie, do tego jeszcze "auto szyby" za 59 zł rocznie, na szkody związane z uszkodzeniem szyb w moim aucie do kwoty 2.ooo zł

MAPET - 2007-12-06, 22:24

ja tez spyro nie mialem i robilismy...
spyro - 2007-12-06, 22:25

może coś się zmieniło w tej firmie, ja jak miałem ta szkode to było akurat zmiana właściciela, tzn Polonia zniknęła i pojawiła sie UNIQA (co płacenia unika :-) ) może to był powód. Ogólnie biuro łódzkie firmy mieściło sie w spelunie na końcu Łodzi, klimat jak z jakiegos filmu o gettcie...
yahoo - 2007-12-06, 22:30

no moje kontakty z firmą też sięgają czasów polonia s.a. i było w porzo
jako ciekawostka - w tamtych czasach jako jedyni ubezpieczyli mi samochód zarejestrowany we Włoszech, nikt inny na to nie poszedł