Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - proszę o pomoc lewa wycieraczka przestaje śmigać :(:(:(

mckano - 2007-11-26, 09:22
Temat postu: proszę o pomoc lewa wycieraczka przestaje śmigać :(:(:(
czesc przyjaciele, wczoraj poznym wieczorem wracalem z trasy padal deszcz i pieknie mi chodzily wycieraczki, natomiast dzisiaj rano, kiedy zaczal jeszcze padac snieg, mialem zamiar jechac do pracy, po 5 minutach drogi lewe pióro zaczęło się luzować i zamiatało mi szybę do połowy bo zahaczała o prawą, wróciłem do domu, przykręciłem ją, i po 20 minutach zamiatania znowu się to stało, wysiadłem z ventyla i to pióro było na maksa poluzowane, co się dzieje przyjaciele? :( :(:(
Andrzej. - 2007-11-26, 10:57
Temat postu: Re: proszę o pomoc lewa wycieraczka przestaje śmigać :(:(:(
a w ktorym miejscu ci się rozkreca musisz mocno przykręcic i tyle podkladke założ sprężynową jak niema :]
mckano - 2007-11-26, 11:20

na samym początku pióra, przykręciłem rano 13-stką na maxa, przyjechałem do pracy i znowu to samo :( :(:( więc to nie jest kwestia przykręcenia bo nie bede stawał co 20 minut przykręcAć pióro :(
Hektor - 2007-11-26, 18:01

To jest napewno to, że się luzuje w tym miejscu przy masce też to miałem i to niedawno.
kluczyk 13`. Ale u mnie wystarczyło mocno przykręcić - naprawdę mocno uważająć żeby nie zerwać gwintu na tej ośce.

- podkładka spręzynująca
- jakąś śróbę centrująca jak zmieści
- śruby które mają gwint plastikowy nie wiem jak one się nazywają ale są takie.

mckano - 2007-11-27, 15:33

właśnie zerwałem ten gwint :( :(:(:(
Hektor - 2007-11-27, 16:35

No to teraz lipa. Następna czynność - rada - szrot.
mckano - 2007-11-29, 09:34

chciałem kupić sam gwint ale nie chcą sprzedać, jedynie cały mechanizm - 100zł, a wyciągne z niego tylko sam gwint a z resztą co? wyrzucić?
spyro - 2007-11-29, 10:51

mckano napisał/a:
chciałem kupić sam gwint ale nie chcą sprzedać

w sumie nie dziwne, bo co zrobią z resztą? Podjedź gdzieś gdzie CI poprostu utoczą taki gwint. Albo do jakiegoś sklepu narzędziowego i dopasujesz coś na pewno.

mckano - 2007-11-30, 09:16

myslisz że da radę z tym? nie mam zamiaru wyrzucać 100zł w wodę :(