|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Jaką kupić chłodnicę
Morfeusz142 - 2007-12-29, 22:32 Temat postu: Jaką kupić chłodnicę Chłodnica wyjęta. Niestety syf, który był pomiedzy chłodnicą cieczy, a chłdnicą klimy dokonał dzieła zniszczenia. Muszę kupić nową. Mam do Was pytanie. Na allegro mozna kupić chłodnicę za sto parędziesiat złotych, natomiast w sklepie delphi kosztuje około 300zł. Po pierwsze, dlaczego tak duża róznica? Czy warto oszczedzać, czy kupić chłodnicę znanego producenta. Po drugie, mam w swoim aucie klimę, a widzę,że chłodnice cieczy są do wersji z klimą i bez. Mam jeden wentylator a chłodnice są jedna za drugą. Może ktoś mi wyjaśni, gdzie tkwi róznica?Dziękuję Wam z góry za wszelkie podpowiedzi.
piru - 2008-04-22, 12:53
Wiesz z wszystkim co jest z allegro z firm nie wiadomo jakich to jest tak że może być dobrze a może być i kicha. Ja w golfie jak wymieniałem chłodnicę to kupiłem z allegro tyle że golf nie długo potem został sprzedany. W sklepach jak się pytałem to najtańsza i tak była dwukrotnie droższa niż ta z allegro. Jeśli wymontowałeś starą to cyknij fote i ze sprzedawcą z allegro się dogadasz aby była taka sama. Jeszcze jak da Ci na nią z rok gwarancji to można spróbować. Nie polecam używek bo to w ogóle nie wiadomo ile pochodzi . Sklepowe wiadomo że jak dobra firma to pewnie i dłużej posłuży. Wszystko zależy ile Ventylkiem jeszcze zamierzasz pośmigać
spyro - 2008-04-22, 12:55
Morfeusz142, miałem ten sam problem jak musiałem zmienić nagrzewnicę. Rożnica w cenie od najtańszej to najdroższej na allegro sięgała paruset procent. Kupiłem ta bardzo tanią za trzydzieści złotych. Wizualnie nie różniła sie niczym od oryginalnej Valeo. Roczek już śmigam i jak narazie tfu tfu jest OK, nie cieknie.
Ktoś z forum kupił najtańsza chłodnicę z allegro, nie wie, czy nie Bartek z Płocka.
mikusw - 2008-04-22, 23:46
jak padła mi chłodnica w mk2 to jechałem do gościa na końcu towarowej
tu masz mapkę
Paweł J. - 2008-04-22, 23:50
Cały dział z chłodnicami do vento...
http://moto.allegro.pl/se...18690&country=1
Morfeusz142 - 2008-04-23, 19:13
Chłodnica była wymieniana w styczniu 2008, nissen za 180zł. + płyn G12 . Jest w porządku nic nie cieknie, płynu nie ubywa.
[ Dodano: 2008-04-23, 19:15 ]
Róznica pomiedzy zwykła chłodnicą a taka do klimy jest taka, że u mnie musiała mieć otwory do zamontowania chłodnicy klimy.
przemolas4 - 2008-04-23, 20:17
Morfeusz142 napisał/a: | Róznica pomiedzy zwykła chłodnicą a taka do klimy jest taka, że u mnie musiała mieć otwory do zamontowania chłodnicy klimy. |
swieta prawda.
chlodnica posiada takie male bolce od strony grila , do ktorej przykreca sie chlodnice klimy.
ja kupowalem chlodnice wody w toruniu za 160 zlotych.
nic nie cieknie i wszystko gra.
jak bedziesz wyrzucal stara to nie zapomnij wykrecic czujnika trmostau.
Morfeusz142 - 2008-04-26, 11:19
Pózno, bo pózno, ale macie ode mnie chłopaki po punkciorze.
spyro - 2008-04-26, 16:43
Dzieki Morfeusz, dzięki Twojemu punkcikowi mam już równą seteczkę
|
|