|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Przyszły mrozy a vento nie chce jeździć
jaca - 2008-01-05, 10:04 Temat postu: Przyszły mrozy a vento nie chce jeździć No i stało się
Przyszły mrozy a vento nie chce jeździć
To znaczy nie pali
Musze bardzo długo kręcić i kręcić i kręcić i tak bez końca
Masakra jak minie to w kurza
Wymieniłem już 2 razy czujnik temperatury wody kable kopułkę paluch i nic
Ciągle jest tak samo
Zarówno na gazie jak i na benzynie nie pali
Silnik 2e
Jak ktoś ma pojecie co tu można podziałać to proszę o pomoc
Dzięki
Maciey24 - 2008-01-05, 14:52
Sprawdzałeś czy masz iskrę w ogóle..sprawdź kablem z cewki nie ze świecy..tak ogólnie napisałeś..tu może być wszystko
jaca - 2008-01-05, 15:01
To znaczy iskra jest i ciśnienie jest ok.
Samochód jak zapali to potem pali za każdym razem bez problemu
Najgorzej jest jak stoi noc i rano chce go odpalić
To wtedy musze z dobre pół minuty go piłować
Jeszcze tak parę razy i rozrusznik posadzę
luki17 - 2008-01-05, 16:52
To może być od tego że jak gasisz silnik na gazie to rano na benzynie nie chce zapalić. Mój kolega też tak ma tylko w oplu vectra 1.816V. A moja żonka ma seata Toledo 91 rok 2.0 i pali bez problemu, chociaż już olej sobie popija i ma padnięty przepływomierz. Moja rada spróbuj tak, że przed zgaszeniem autka i pozostawieniem np. na całą noc zgasić go na benzynie.Pozdrawiam
jaca - 2008-01-05, 17:40
luki17 napisał/a: | To może być od tego że jak gasisz silnik na gazie to rano na benzynie nie chce zapalić |
To odpada
W zeszłą zimę nigdy nie włączyłem benzyny nawet w te mocne mrozy nie było problemu
Palił na gazie bez problemu
A teraz nie mam gazu już dobre 2 tygodnie i śmigam na benzynie
I niestety lipa
macko208 - 2008-01-09, 08:45
chlopaki moze byc te tak ze modul sterujacy pada
ja mialem tak w swojej ventce rano z skurczybyka niechcial palic ale jak joz zalapal to palil od szczala wymienilem modul i jak reka odjac
nietwierdze ze uciebie to jest to co umnie bylo ale mozliwosc taka istnieje
spyro - 2008-01-09, 10:13
jaca, a aparat zapłonowy sprawdzałeś? Po Zlocie we wrześniu miałem identyko problem.
jaca napisał/a: | W zeszłą zimę nigdy nie włączyłem benzyny nawet w te mocne mrozy |
to głupota, Jaca rozwalisz silni w ten sposób. Przy wtrysku a takowy posiadasz w silniku odpalanie z benzyny to konieczność...
pablomed - 2008-01-10, 20:49
sprawdź sobie wtryskiwacz rozruchowy (wykręć, daj mu plus i minus z aku i zobacz czy sika beną) potem podlącz miernik do wtyczki, niech kolega zakręci rozrusznikiem a ty patrz czy w momencie działania rozrusznika dostaje napięcie. I w razie niepewności co do stanu zmień świece i kable WN. Zobacz jeszcze do przepływki czy klapka się nie blokuje o ścianki, zwłascza jak ci się strzał zdarzył
|
|