Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - coś sie tłucze

waldi-1 - 2008-01-30, 19:45
Temat postu: coś sie tłucze
panowie i panie, mam problem zalezy mi na szybkiej odpowiedzi bo chce oddac samochód do mechanika dlatego nieszukam w tematach tylko pisze tu, a wiec dzis jak jechałem coś zaczeło stukać najpierw cicho a po 20 km juz na maxa, jak dodałem gazu to ustaje to, ale jak tylko puszcze gaz lub dam na luz to wali jak diabli, < dudududu>, jest to metaliczny dzwięk, przy skręcie w prawo to juz aż trzepie samochodem a w lewo cisza, podejrzewam przegub no ale on przecież strzela tak pstyka a nie tłucze sie, ma ktoś taka wiedze żeby mi na to pytanie odpowiedziec co z tą wentką sie stało???????????
marbik - 2008-01-30, 21:40

też kiedyś miałem podobnie. najpierw coś cicho stukało potem coraz głośniej i głośniej aż w końcu zaczęło nieźle walić i auto zaczęło pływać. jak się okazało najzwyklej w świecie przy zmianie kół na zimówki nie dokręciłem jednego koła :młotek: śruby powoli się odkręcały i tylko szczęście że nie odpadło mi koło....
marmarmarek - 2008-01-31, 03:26

ja stawiam na przegub wewnetrzny... przerabialismy z bratem w jego TDi. uzywke dosc tanio kupisz-trzeba tylko mechanika znalesc, co to tanio zrobi o ile to to :)
Paweł J. - 2008-01-31, 12:40

A moiże to tylko wydech tzn urwany zaczep od wydechu.
Waldek - 2008-01-31, 18:03

marmarmarek napisał/a:
stawiam na przegub wewnetrzny

marmarmarek napisał/a:
uzywke dosc tanio kupisz

Nigdy w życiu!! Na niektórych częściach (w tym przegub) nie warto oszczędzać a tym bardziej że nówki wcale nie są kosmicznie drogie.

waldi-1 - 2008-01-31, 20:10

wewnętrzany odpada ponieważ dzwignołem cały przód na lewarku i wbiłem 5 , tłucze sie przy kołach , jeśli to przegub to naszczescie tanio mnie to skrobnie