|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
KUPIĘ - Napinacz paska alternatora z obudową
semp - 2008-01-31, 23:39 Temat postu: Napinacz paska alternatora z obudową Koledzy mam pytanko.
Poszukuje całego napinacza paska alternatora z obudową, gdyż moja obudowa jest pęknięta. Nie oriętójecie się gdzie mogę taki znaleść? Obserwuję takowy napinacz na allegro ale boje się kupować używane, jak myślicie warto kupić taki urzywany?
Proszę o informacje jeżeli ktoś widział gdzieś takowy napinacz. Dzięki z góry ;]
kubar - 2008-02-01, 07:45 Temat postu: Re: Napinacz paska alternatora z obudową
semp napisał/a: | Koledzy mam pytanko.
Poszukuje całego napinacza paska alternatora z obudową, gdyż moja obudowa jest pęknięta. Nie oriętójecie się gdzie mogę taki znaleść? Obserwuję takowy napinacz na allegro ale boje się kupować używane, jak myślicie warto kupić taki urzywany?
Proszę o informacje jeżeli ktoś widział gdzieś takowy napinacz. Dzięki z góry ;] | możliwe ze mam coś takiego trzeba by porównac symbole a jesli napinacz nie szumi to warto
semp - 2008-02-01, 17:56
kubar jakie symbole ci podać? Z napinacza? dzisiaj jeszcze będziesz miał numerki. Ja mam Ventke 1.9 TDI z `96. Ten twój napinacz jest cichy i nie piszczy?? Bo mój przez tą pękniętą obudowe wyje jak głupi.
Daj znać ile by mnie kosztowała ta przyjemność
kubar - 2008-02-01, 17:58
semp napisał/a: | kubar jakie symbole ci podać? Z napinacza? dzisiaj jeszcze będziesz miał numerki. Ja mam Ventke 1.9 TDI z `96. Ten twój napinacz jest cichy i nie piszczy?? Bo mój przez tą pękniętą obudowe wyje jak głupi.
Daj znać ile by mnie kosztowała ta przyjemność | niepowiem jak jest bo nie odpalałem silnika więc nic obiecać nie moge
semp - 2008-02-01, 18:04
ok z czytam numerki z napinacza, ale tak za godzinke i dasz mi znać czy pasują. Zaryzykujemy może będzie dobry. Ten napinacz z jakiej Ventki masz
sebastian - 2008-02-01, 19:37
semp, Jakbyś potrzebował pasek od alternatora, to mam nowy, nieużywany. Bo kupiłem do siebie, ale nie pasuje, bo troszkę za długi jest.
semp - 2008-02-01, 21:00
dzięki wielkie ale paska nie potrzebuje bo mam nowy. Przejechałem na nim ok 5000 km.
Kubar patrzyłem na ten napinacz i nie widać żadnych numerów na nim. Do tej obudowy jest przykręcany alternator. Pod alternatorem i w obudowie jest ramie napinacza i napinacz, a obudowa przykręcana do kadłuba.
Tu jest stronka jak on mniej więcej wygląda bo znalazłem go na necie
http://www.allegro.pl/ite...lternatora.html
Gościu chce ładną cene za niego a nowy kosztuje 200 zł
Napisz czy masz cos takiego
kubar - 2008-02-01, 21:47
semp napisał/a: | dzięki wielkie ale paska nie potrzebuje bo mam nowy. Przejechałem na nim ok 5000 km.
Kubar patrzyłem na ten napinacz i nie widać żadnych numerów na nim. Do tej obudowy jest przykręcany alternator. Pod alternatorem i w obudowie jest ramie napinacza i napinacz, a obudowa przykręcana do kadłuba.
Tu jest stronka jak on mniej więcej wygląda bo znalazłem go na necie
http://www.allegro.pl/ite...lternatora.html
Gościu chce ładną cene za niego a nowy kosztuje 200 zł
Napisz czy masz cos takiego | to kup nowy
bo najdroższa jest ta aluminiowa obudowa
będziesz miał sprawny i w ogóle
semp - 2008-02-02, 02:01
kubar chodzi mi o tą obudowe ze sprawnym napinaczem. Napinacz bez obudowy kosztował by mnie 200 zł. Tylko co z tego że mam napinacz jak nie mam obudowy bo jest pęknięta. Napisz mi czy masz takową i jak coś numer tel to zadzwonie to sie ugadamy. Wrazie czego jak bym wziął od ciebie ten napinacz to wrazie czego jak by nie pasował mógłbym ci go zwrócić?
kubar - 2008-02-02, 16:35
semp napisał/a: | kubar chodzi mi o tą obudowe ze sprawnym napinaczem. Napinacz bez obudowy kosztował by mnie 200 zł. Tylko co z tego że mam napinacz jak nie mam obudowy bo jest pęknięta. Napisz mi czy masz takową i jak coś numer tel to zadzwonie to sie ugadamy. Wrazie czego jak bym wziął od ciebie ten napinacz to wrazie czego jak by nie pasował mógłbym ci go zwrócić? | możemy sie tak ugadać ale to za dobry tydzień
odczekasz tyle?
semp - 2008-02-02, 16:50
ok nie ma problemu. Daj na siebie jakieś namiary albo prześlij mi na maila. Ile byś chciał za ten napinacz? proszę o odpowiedz i odezwe się za tydzień, tylko napisz mi cene.
dzięki i pozdrawiam
Hektor - 2008-02-03, 19:56
Mi też wcześniej potrzebny był taki napinacz tzn. obudowa od niego ta podstawa alternatora. Pytałem się w skepie ASO krzykneli za samą podstawę 1600 zł bez napinacza więc kupiłem też na allegro i założełem tzn mechanik założył ale koleś mi sprzedał też trefną bo też tak samo jak moja stara podstawa piszczy przy zimnym silniku, chwilę pochodzi i jest ok. A moja stara podstawa cały czas już piszczała. Pozdrawiam
kubar - 2008-02-03, 20:01
Hektor napisał/a: | Mi też wcześniej potrzebny był taki napinacz tzn. obudowa od niego ta podstawa alternatora. Pytałem się w skepie ASO krzykneli za samą podstawę 1600 zł bez napinacza więc kupiłem też na allegro i założełem tzn mechanik założył ale koleś mi sprzedał też trefną bo też tak samo jak moja stara podstawa piszczy przy zimnym silniku, chwilę pochodzi i jest ok. A moja stara podstawa cały czas już piszczała. Pozdrawiam | piszczy przedewszystkim pasek i napinacz podstawa niema nic do tego
Hektor - 2008-02-05, 20:59
Cytat: | piszczy przedewszystkim pasek i napinacz podstawa niema nic do tego |
U mnie to napewno nie pasek tylko to ramie po którym chodzi kułko od napinacza - jest wyrobiona tam ta żeliwna część z której wychodzi ramie napinacza. I to to właśnie u mnie piszczy. Pozdrawiam
|
|