|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Zaczep do holowania z przodu
Jaczek - 2008-02-01, 22:43 Temat postu: Zaczep do holowania z przodu Witam!
Proszę o podpowiedź gdzie znajduje się zaczep do holowania przedni w VW Vento?
sebastian - 2008-02-01, 22:48
Otwór do holowania znajduje się pod zaślepką między migaczem a halogenem przeciwmgielnym (jak masz takie), a jeśli halogenu nie ma, to jest jednolita zaślepka podwójna, po prawej stronie - strona pasażera. Natomiast powinieneś mieć jeszcze haczyk, żeby wkręcić go w ten otwór, powinien on się znajdować w bagażniku, gdzie jest lewarek i koło zapasowe. A żeby wkręcić ten haczyk, to misisz wkręcać w lewo, bo gwint jest lewoskrętny. No:)
Jaczek - 2008-02-01, 22:58
Sebastian dzięki bardzo!!! Sam za cholerę bym nie znalazł. Jacek.
sebastian - 2008-02-01, 23:02
Nie ma sprawy Ja kiedyś, jak kupilem Vento to też się zastanawiałem, gdzie to się znajduje - no z tyłu jest, widac, ale z przodu? Dopiero się z książki o Vento dowiedziałem (alez mądre rzeczy piszą w tych książkach, heh:) )
marmarmarek - 2008-02-02, 11:51
wystarczylo poszukac na forum... nowy uzytkownik-Spyro daj przy rejestracji jakis intrukcje jak sie forum poslugiwac albo co obowiazkowe dla kazdego uzytkownika i juz
marbik - 2008-02-02, 12:05
po co komu zaczep do holowania z przodu? przecież ventyle się nie psują!! hehe
Paweł J. - 2008-02-02, 12:10
marbik napisał/a: | po co komu zaczep do holowania z przodu? |
Jak się wpadnie w konkretna pół-metrową zaspę to wierz mi że się przydaje.....
adbaca - 2008-02-03, 11:45
zimowe buciki do vento to smiga po zaspach jak marzenie bardzo ładnie sie sprawuje jadąc po zaśnieżonych drogach
[ Dodano: 2008-02-03, 11:46 ]
ale zawsze warto wiedziec gdzie ten haczyk co by kogoś trzeba było wyciągnąć
Andrzej. - 2008-02-03, 20:30
jasne zgadzam się ventyle chodzą jak marzenie jak sie wszystkiego dopilnuje i wymienia w pore paski itd po zaspach tez niezle smiga jak buciki nowe TDI i niema mocnych
Paweł J. - 2008-02-04, 10:14
Andrzej. napisał/a: | po zaspach tez niezle smiga |
Heh ja to się 2 razy przebiłem przes zaspę która wystawała wyżej niż moja maska. Aż się dziewiłem że zderzak wytrzymał. Jednak to solidna konstrukcja
spyro - 2008-02-04, 11:04
marmarmarek napisał/a: | Spyro daj przy rejestracji jakis intrukcje jak sie forum poslugiwac albo co obowiazkowe |
Już pisaliśmy to przeciez i jest info żeby regulamin przeczytać, ale oczywiście każdy ma to w du...
Jaczek, na przyszłość użyj opcji szukaj zanim coś napiszesz bo tak się burdel robi na forum.
arekkera - 2008-02-06, 15:29
ja kiedys mialem bliskie spotkanie 3 stopnia z cinqusiem, tak to jest jak sie nie uwaza przy pierwszym sniegu i na zderzaku zeszla mi tylko farba, jakis cm, a fiacikowi poszedl caly zderzak... kosztowalo mnie to 150, ale odbylo sie ugodowo, przynajmniej tyle, bo mandaciku bym chyba wiecej dostal:)
|
|