Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Zmiana pasa bezpieczeństwa od strony pasazera

rafal_83 - 2008-02-04, 19:17
Temat postu: Zmiana pasa bezpieczeństwa od strony pasazera
Witajcie...

mam problem z demontażem pasa bezpieczeństwa od strony pasażera z z przodu. Nie wiem jak zdjąć obudowe plastikową słupka żeby sie dostać do napinacza pasa....
Pas sie zacina przy naciąganiu wiec muszę go wymienić...
Prosze o jakieś podpowiedzi...
z góry dziękuje...pozdrawiam

rydzek2 - 2008-02-04, 19:31

hmmm obudowa jest na zatrzaskach :D najpierw musisz ja podwazyc leciutka do gory a potem szarpnac w dol trzeba sie troche nameczyc paluchy bola :) tylko uwazaj bo mozesz sobie uszczerbic ten plasticzek :) on ma o gory po bokach takie plasticzki co za chodza na listy nad drzwiami jak one ci wyskocza to wtedy mozesz sciagac w dol
adbaca - 2008-02-04, 19:53

"rydzek2" dobrze mowi a ja tu mam kilka fotek co byś wiedział gdzie zatrzaski są, ja to robie tak: owieram drzwi przednie i tylne, wsiadam do przodu, rozkładam siedzenie tak aby nie przeszkadzało no i zaczynam walke z tym :] od prawej badz od lewej podwazam no i palcami delikatnie trzeba szarpnac co by zatrzaski pusciły tylko zwróć uwage na zdjecia jak sa zatrzaski

[ Dodano: 2008-02-04, 19:57 ]
opis przygotowany przy pomocy fotek które zrobił: "grzesiek@vwgolf.pl"

spyro - 2008-02-04, 22:17

trzeba uważać na te zatrzaski, bo jak pękną to wtedy jest kicha i wszystko odstaje,. Ja tak mam u siebie niestety po blacharzu, bo mało kto wie o tych cholernych zatrzaskach i każdy ciągnie na siłę.
rafal_83 - 2008-02-05, 16:07

:aparat: Dziekuwa wam...Ja tez wolałem sie upewnic z czym mam do czynienia niz zaczne walke z tym cholernym pasem...tak strasznie sie zacina ze szok...juz dwa lata tak jezdziłem ale jako kierowca...jak przyszło co do czego i musiałem posiedziec na miejscu pasazera to szlak mnie trafił i musze to wkoncu wymienć :) hehe...
pozdro i dzieki...

[ Dodano: 2008-02-06, 18:32 ]
:hejka:
witam wczoraj rozebrałem wkoncu ten pas bezpieczenstwa...zdjałem wsystkie plastiki tak jak opisaliście...udało mi sie bez łamania :) ...co sie okazło, pas byłw jak najlepszym porzadku...jedynie go nasmarowałem WD-40 i teraz jak reka odjął, problem zniknął...

jeszcze raz dzieki za pomoc i 3mta sie ludziska :) :faja: