|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - POMOCY Cieknie p³yn z przek³adni kierowniczej
OSI - 2006-05-18, 13:03 Temat postu: POMOCY Cieknie p³yn z przek³adni kierowniczej Mam vento 1,8 55kw, z 94 roku, ze wspomaganiem, noi mam problem ze cieknie mi p³yn, i dok³adnie niewiem skad, zdaje mi sie ze z tej gumowej os³ony ale ciezko tam dotrzec, od razu mam pytanie czy podejdzie tam przek³adnia od 2,0, czy trzeba wymieniac, ca³a moze ktos mia³ podobny problem
marecki2R - 2006-05-18, 21:22
Wiem napewno ze od 2.0 masz takie same wê¿e co w 1.8 ale czy przek³adnia ta sama ? nie mam pojêcia . U mnie ciek³o z wêza , wymieni³em ca³y, sk³ada siê z czêsci metalowej rurki i gumowego wêza - ciek³o na ³±czeniu metalu z gum± , od tej pory jest ok. Ale jesli chodzi o przek³adnie my¶lê ze bêdzie to samo bo to jednak 1.8 i 2.0 ,mia³y wiele jednakowych czêsci . Volkswagen tak robi³ . Jednak warto to jeszcze sprawdziæ .
spyro - 2006-05-18, 21:45
No wiêc muszê Ciê amrtwiæ, je¶li cieknie ci p³yn nie z wê¿y to masz do zrobienia przek³±dnie, ju¿ siê rospisywa³em o tym na forum, te¿ to przechodzi³em, u¿ywki ba³em siê kupiæ bo mo¿esz trafiæ na tak± sam± jak swoja, albo bêdzie wygl±daæ OK a poje¼dzisz na niej pó³ roku, ja odda³em swoj± do regeneracji i do tej pory (tfu tfu odpukaæ) nie mam ¿adnych problemów. Dali mi normaln± gwarancjê na to, zalali p³ynem Mobila i jest git. W sumie kosztowa³o to 500 albo 600 z³, nie pamiêtam dok³±dnie...
|
|